Net dvynių gimimas E.Šulčiūtei – ne priežastis išduoti krepšinį

Krepšininkė Eglė Šulčiūtė-Gecevičienė (28 m.) su vyru Marijumi Gecevičiumi (31 m.) šias Velykas sutiks su gerokai gausesne šeima. Šįmet dvynukų Luko ir Gerdos susilaukusi pora vos spėja suktis. Tačiau tėvystės rūpesčius atperka dvigubas džiaugsmas. Trijų mėnesių kūdikiai, maitinami motinos pienu, auga lyg ant mielių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Apr 12, 2014, 11:13 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:17 PM

Artimieji jiems jau prognozuoja krepšininkų karjerą, rašo „Gyvenimo būdo" žurnalas. Sutuoktiniai užsiminė, jog vėliau norėtų auginti ir trečią vaiką, tačiau mintyse pagalvoja: o kaip susitvarkytų, jeigu dar kartą susilauktų dvynių?

Po kelių mėnesių - į treniruotes

Viena geriausių Lietuvos rinktinės žaidėjų E.Šulčiūtė-Gecevičienė, sausio 4-ąją pagimdžiusi dvynukus, jau tris savaites treniruojasi ir ruošiasi Europos čempionato atrankos varžyboms.

Krepšininkės karjeroje net motinystė nėra išimtis daryti ilgesnę pertrauką. Juolab kad E.Šulčiūtei-Gecevičienei nesunkiai pavyksta suderinti sportą ir asmeninį gyvenimą.

„Su vyru dvynius prižiūrime abu – nesidalijame nei valandomis, nei pareigomis. Pirmąjį mėnesį buvo lengva. Viena viską susitvarkydavau, nes jie pabusdavo ne abu iškart – vienas po kito. Pavalgydavo irgi vienas po kito.

Vyras išeidavo stebėti brolio Martyno, žaidžiančio „Lietuvos ryto“ klube, rungtynių arba pats laisvalaikiu pažaisti, nes vaikai buvo ramūs.

Tačiau antrasis ir trečiasis mėnuo – kažkas baisaus, nes dėl pilvus raižančių dieglių vaikai dažnai verkia, naktimis nemiega. Bet kaip nors ištversime“, – motinystės rūpesčiais dalijosi E.Šulčiūtė-Gecevičienė.

2012-ųjų liepą už vadybininko M.Gecevičiaus ištekėjusiai žinomai krepšininkei nereikėjo ilgai laukti gandrų.

Spėjo tapti Ispanijos čempione

O prieš jiems aplankant E.Šulčiūtė su Salamankos „Perfumerias Avenida“ komanda, kurioje rungtyniavo, dar spėjo tapti Ispanijos moterų krepšinio čempione.

Pasibaigus krepšinio sezonui Ispanijoje pernai vasarą E.Šulčiūtė-Gecevičienė pasijuto nėščia. Tad naujojo krepšinio sezono ji nebepradėjo. „Nėštumas nebuvo lengvas“, – prisiminė sportininkė.

Netrukus ji dar patyrė lengvą stresą apsilankiusi gydytojos kabinete, kai sužinojo, kad po širdimi nešioja dvynius.

Tolimoje giminėje iš Eglės motinos pusės yra buvę dvynių, tačiau nei krepšininkė, nei jos sutuoktinis nesitikėjo, kad ir jiems bus lemta iškart tapti dviejų vaikų tėvais.

„Gydytoja, padavusi echoskopu darytą nuotrauką, mane pasveikino dėl būsimojo kūdikio. Tačiau akimirksniu ji sudvejojo ir paprašė dar sykį parodyti nuotrauką: „Žiūrėk, yra dar vienas vaikiukas.“

Vyras labai norėjo dviejų berniukų, bet išėjo dar geriau – turime ir berniuką, ir mergaitę“, – šeimos laime džiaugėsi iškart dviejų vaikų motina tapusi E.Šulčiūtė-Gecevičienė. Gimus dvyniams, Marijus Eglei padovanojo papuošalų.

Krepšininkė vis pasvarsto, kad turint du vaikus jiems visko reikia dukart daugiau negu vienam. Tad nenuostabu, kad jų namuose daugiau ir šurmulio, ir daiktų. Skirtingai negu auginant vieną vaiką, dvyniams reikia dvigubai daugiau sauskelnių ir drabužėlių.

Eglės ir Marijaus dvyniai turi atskiras lovytes, pieno buteliukus, o į kiemą išrieda dviviečiu vežimėliu.

Net ir meilės dvyniai reikalauja daug daugiau – kai vieną nešioja ir myluoja motina, kitą – tėvas. Taip pasikeisdami jie sūpuoja savo mažylius.

„Sūnų rengiame mėlynais drabužėliais, dukrą – rožiniais. Bet šios spalvos jau atsibodo, reikės įvairesnių spalvų drabužių įsigyti“, – laužyti dvynių aprangos stereotipus nusiteikusi krepšininkė.

Dienotvarkę reguliuoja dvyniai

Kai nusistovėjo dvynių dienotvarkė, E.Šulčiūtė-Gecevičienė į ją įterpė ir savo treniruotes.

Apie vidurdienį pamaitinusi kūdikius, pakeitusi jiems sauskelnes, krepšininkė velkasi sportinę aprangą ir vyksta į treniruotę. Kol ji treniruojasi, M.Gecevičius vežimėlį su dvyniais vežioja lauke.

„Tėvelis dabar dirba aukle“, – apie pardavimo vadybininko darbą dėl dvynių priežiūros palikusį sutuoktinį pasakojo į Lietuvos moterų krepšinio rinktinę pakviesta E.Šulčiūtė-Gecevičienė.

Į aikštę grįžo ir kita lyderė

Eglė – ne vienintelė krepšininkė, derinanti motinystę ir sportą. Ji prieš tris savaites pradėjo treniruotis kartu su viena Lietuvos moterų krepšinio rinktinės lyderių Sandra Linkevičiene (Valužyte), sausio 2 dieną pagimdžiusią pirmagimį Emilį.

Nors daugelis šneka, kad Eglė ir Sandra pastojo vienu metu lyg susitarusios, krepšininkės iš šių gandų tik pasijuokia. „Netyčia viskas taip atsitiko, bet abi džiaugiamės, kad vienu metu pagimdėme ir kartu treniruojamės“, – sakė Eglė.

Gecevičių vestuvių liudininkai buvo S.Linkevičienė su vyru Viliumi. Susilaukus atžalų susibičiuliavo ir krepšininkių sutuoktiniai.

„Mūsų vyrai kartu su vežimėliais suka ratus, o mes abi bandome susigrąžinti sportinę formą. Jeigu pavyks atgauti jėgas, gal atstovausime rinktinei“, – vylėsi E.Šulčiūtė-Gecevičienė, besirengianti gegužės 5-ąją įsilieti į Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treniruočių stovyklą.

Abi krepšininkės suderino treniruočių laiką. Nuo pusės dviejų dienos, pamaitinusios vaikus, Eglė ir Sandra kasdien lieja prakaitą treniruoklių salėje, bėgimo takelyje ar krepšinio aikštėje. Atokvėpio minutę moterys pasišneka ir apie vaikų auginimą.

„Iš pradžių buvo sunku prisiversti sportuoti, bet dabar lengviau. Po truputį atsikuria ritmingas kvėpavimas, širdies darbas. Lengviau ir bėgti, ir treniruoklius kilnoti“, – pripažino Eglė, per treniruotes jau sutirpdžiusi nėštumo metu priaugtus kilogramus.

Krepšininkė užmiega jau po vidurnakčio – paskutinįsyk tądien pamaitinusi kūdikius.

Lukas ir Gerda sotūs jaučiasi iki paryčių – iki penktos valandos jie saldžiai miega, o tada vėl viskas nuo pradžių – maitinimas, sauskelnių keitimas, mamos treniruotės, pasivažinėjimas vežimėliu su tėčiu.

Dabar šeima laukia švenčių – dvyniams tai bus pirmosios Velykos. Sutuoktiniai pasikalba ir apie jų krikštynas. Kandidatu į krikštatėvius numatytas Marijaus brolis Martynas.

„Vaikams ateitis suplanuota – jie jau neturi pasirinkimo. Juk aplinkui – tik krepšininkai“, – juokėsi E.Šulčiūtė-Gecevičienė.

Šiuo metu Lukas pora centimetrų praaugęs Gerdą. Tėvai spėja, kad jis turbūt bus aukštesnis už seserį ir pasirinks krepšinį, kaip ir jo garsusis dėdė, dukart Eurolygos čempionas M.Gecevičius.

Moterų krepšinio Eurolygoje žaidusi dvynių motina nevers savo vaikų sportuoti: „Jeigu matysiu, kad jie turi talentą būti krepšininkais, ugdysime, bet jeigu patys nenorės, nieko nepadarysi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.