Floristas A.Mažonas: „Puokštė nuotakos rankose - nebūtina“

Didžiausią inscenizuotą vestuvinę fotosesiją šalyje, vykusią Kauno rajone, Raudondvario pilyje, surengę skirtingų sričių profesionalai neslepia ne tik norėję pristatyti Lietuvos meistrų darbus, bet ir pademonstruoti, kad stereotipų laužymas gali būti ne avangardiškas, nesąmoningas ar absurdiškas, bet išskirtinis, originalus ir patogus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-05 21:34, atnaujinta 2018-02-14 07:17

„Tarkim, nuotakos puokštė. Net dailiausias kūrinys nuotaką išvargina, nes nuolat reikia galvoti, kur gėles padėti, kaip su jomis elgtis, kaip laikyti. Rankos visada būna užimtos, o juk puiku jaustis laisvai“, - sakė vienu talentingiausiu floristu Lietuvoje laikomas Antanas Mažonas. Anot jo, situacijos sprendimas yra labai paprastas.

„Nuotaką galima taip išdabinti gėlėmis, kad ji tikrai jausis pokylio karaliene“, - sakė A.Mažonas.

Jo teigimu, gyvos gėlės gali tapti ne tik šukuosenos dalimi, bet ir atstoti kaklo papuošalą ar tapti pagrindiniu aprangos akcentu.

Floristo nuomone, daug idėjų galima sukurti, tačiau žmogus dažniausiai nori pamatyti, kaip tai atrodo. Būtent todėl ir buvo surengta fotosesija, kuriai viskas kurta tarsi tikroms vestuvėms.

„Puokštės, aksesuarai, sagės, karoliai iš gėlių buvo paruošti taip, kad galėtume ir patys įsitikinti – ar tai bus patogu jaunavedžiams, ar ne“, - paaiškino A.Mažonas.

Kūriniai iš gėlių išsilaikė visą dieną, kol modeliai dalyvavo intensyvioje fotosesijoje. Karoliai iš orchidėjų salone „Floristai ant ribos“ žydėjo dar tris dienas, o puokštės – savaitę.

„Labai trūksta pavyzdžių, ką gali sukurti Lietuvos floristai ir šukuosenų meistrai jaunavedžiams. Internete gali rasti tik užsienyje realizuotas idėjas, bet jeigu kuri nors patis, nebūtinai rasi, kas ją galės išpildyti“, - sakė A.Mažonas.

Projektą, kuriame įsiamžino eiliniai žmonės, įgyvendinti padėjo ir grožio salonas „Domini“. Pasinaudoję socialinių tinklų galimybėmis bendra grožio bei gėlių dizaino žinovų komanda sukvietė 17 žmonių iš kelių Lietuvos miestų bendram projektui.

„Tarp jų yra ir barmenų, ir telekomunikacijų bendrovių darbuotojų, ir studentų. Visi jie buvo sukviesti bendrai fotosesijai, kurios tiklas - atskleisti kūrybines dviejų sričių meistrų galimybes bei neribotą fantaziją“, -  sakė A.Mažonas.

Anot jo, labai paprasta padaryti kelias puokšteles, sušukuoti kelias merginas ir gražiai jas nufotografuoti, bet idėjos autoriai kiekvienoje nuotraukoje norėjo emocijų, nuotaikos ir skirtingų istorijų.

Fotosesijoje sudalyvavo daugiau nei 30 žmonių – floristai, kirpėjai, makiažo meistrės, fotografai, modeliai. Ją nuotraukose įamžino„Fotogenijai“ specialistai.

„Nepaisant didelio streso, patirto tą dieną, esame labai patenkinti tuo, kaip tvarkingai ir planuotai viskas pavyko. Smagu, kad pasirinkome iš tikro profesionalius fotografus, kurie sugebėjo per vieną dieną nufotografuoti tiek daug siužetų ir tuo, kokie kantrūs buvo fotosesijoje dalyvavę modeliai“, - džiaugėsi viena iš salono „Domini“ savininkių Odeta Vaičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.