Metų aktore tapusi A.Marčenkaitė ieško ištikimo širdies draugo

Kai praėjusią savaitę Anastasija Marčenkaitė (16 m.) pirmąkart žengė kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2014“ raudonuoju kilimu, ją lydėjo suknelę iškilmėms dukteriai pasiuvusi motina Galina Vasilenko (56 m.). O kai iš džiaugsmo švytinti moksleivė lipo į sceną atsiimti geriausios aktorės prizo, vargu ar kas žinojo, kad talentinga mergina širdyje slepia netekties skausmą. 

Geriausios aktorės titulą pelniusi Vilniaus Aleksandro Puškino vidurinės mokyklos dešimtokė A.Marčenkaitė dėkinga motinai G.Vasilenko už palaikymą „Ekskursantės“ filmavimo metu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Geriausios aktorės titulą pelniusi Vilniaus Aleksandro Puškino vidurinės mokyklos dešimtokė A.Marčenkaitė dėkinga motinai G.Vasilenko už palaikymą „Ekskursantės“ filmavimo metu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta PERŠONYTĖ

May 9, 2014, 6:25 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:09 AM

Nuvilnijus savaitgalio euforijai po šurmulingo apdovanojimų vakaro ir sveikinimų bangos Anastasija pirmadienį išėjo į mokyklą.

Su tituluota aktore sutarėme susitikti po pamokų jos motinos Galinos siuvykloje.

Liauna džinsuota mergina į susitikimą iš namų atvažiavo taksi automobiliu, mat buvome prašę, kad atvyktų su Sidabrine gerve, o ji smulkutei paauglei buvo gerokai per sunki atsinešti ant peties krepšyje.

G.Vasilenko įkurta nedidelė siuvykla Žvėryne labai jauki. Čia stovi dvi siuvamosios mašinos, gausu spalvingų siūlų ritinėlių, pasienyje – stovai su pasiūtais moteriškais drabužiais.

Tarp jų – ir dvi Anastasijos suknelės. Vieną ji vilkėjo per filmo „Ekskursantė“ premjerą, kitą – per ceremoniją „KINFO apdovanojimai 2014“.

Šventei „Sidabrinė gervė 2014“ Galina savo dukteriai pasiuvo ilgą kreminės spalvos suknelę. Apdaras buvo sukurtas vos per tris dienas.

Tačiau kodėl Galina spyrėsi nenorinti su dukterimi fotografuotis jaukioje siuvykloje?

Anastasija, Vilniaus Aleksandro Puškino vidurinės mokyklos dešimtokė, pirmiausia pasidžiaugė, kad klasės draugai jai įteikė gėlių puokštę, o mokyklos direktorė su pavaduotojomis pasveikino asmeniškai.

O kodėl Anastasija nekėlė puotos namuose?

A.Marčenkaitė režisieriaus Audriaus Juzėno režisuotoje juostoje „Ekskursantė“ sukūrė pagrindinį Marijos vaidmenį. Filmas buvo kuriamas pagal tikrą istoriją paauglės, kuri pabėgusi iš tremtinių perpildyto krovininio traukinio, vežusio jos šeimą į Sibirą, įveikė šešis tūkstančius pavojų kupinų kilometrų ir nuo Uralo grįžo namo į Lietuvą. Anastasija filmuotis pradėjo būdama 11 metų.

Merginai jau vien filmavimasis prilygo didžiausios svajonės išsipildymui, apie apdovanojimus ji nė nesvajojo. Kaip ji apskritai pateko režisieriui į akiratį ir sugebėjo įveikti net penkis atrankos turus? Kodėl jos mama melsdavosi šalia filmavimo aikštelės?

O kas pasikeitė po filmo premjeros ir puikaus jos vaidmens įvertinimo?

Nuo filmo „Ekskursantė“ kūrimo pradžios praėjo penkeri metai. Per tą laiką jaunoji aktorė užaugo.

Kaip ji dabar gyvena ir apie ką svajoja? Kur išleido už vaidmenį gautą honorarą?

O kaip meilės reikalai? Ar geriausia metų aktore tapusi šešiolikmetė turi širdies draugą? 

 Ar po filmo premjeros, apdovanojimų ceremonijos dešimtokė sulaukia daugiau vaikinų dėmesio?

„Vaikinų daug, bet aš noriu ištikimo draugo, o tai dabartiniams berniukams ne visada būdinga“, – drąsiai rėžė Anastasija.

Nemažai jos bendraamžių tuščiai švaisto laiką užsiimdami banalybėmis – slankioja po miestą, žaidžia kompiuterinius žaidimus, kalba apie nieką.

„Man jau teko nemažai patirti, nebuvau lepinama ir tuo džiaugiuosi. Jaučiu, kaip iš manęs auga žmogus. Sugebu mamą palaikyti, suprasti. Tenka būti stipriai“, – kalbėjo šešiolikametė, tarsi jau būtų suvalgiusi nemažai gyvenimo druskos.

Plačiau apie visa tai - šeštadienio „Lietuvos ryto" žurnale „Gyvenimo būdas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.