Metų gausi šeima - pedagogų pora su 4 vaikais nelinkę skųstis

Ar dviem mokytojams iš kuklių atlyginimų paprasta auginti keturis savus vaikus? Šis tiesmukas klausimas nė kiek netrikdo sekmadienį Vilniuje "Metų gausios šeimos" apdovanojimą pelniusios palangiškės dailės mokytojos Daivos Stonkuvienės, su vyru, istorijos mokytoju Audriumi auginančios dvi dukteris ir du sūnus.  Sutuoktiniai pedagogai tikino: "Mes, turėdami gausią šeimą, nesiskundžiame, o džiaugiamės".

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

May 18, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:32 PM

Vakar sostinės Gedimino prospektu nuvilnijus spalvingai ir linksmai gausių šeimų eisenai, Lukiškių aikštėje buvo apdovanota "Metų gausi šeima" - palangiškiams Stonkams įteiktas 2 tūkstančių litų čekis. Nors pedagogų šeimai ši suma - nemenka parama, mokytojai nelinkę verkšlenti, kad jiems nepakaktų atlyginimo išlaikyti gausiai šeima. "Abu esame darbštūs, todėl duonos netrūksta", - patikino D.Stonkuvienė.

Palangos Senosios gimnazijos mokytojai Daiva (48 m.) ir Audrius (44 m.) Stonkai džiaugiasi, kad vyriausioji duktė Viktorija (24 m.) jau suaugusi ir gyvena savarankiškai. Vilniaus universitete ekonomiką baigusi Viktorija šiuo metu dirba viename banke sostinėje.

Kiti trys Stonkų vaikai dar gyvena kartu su tėvais, mat Povilui - 13 metų, Dominykui - 9-eri, o jaunėlei Gabijai - tik treji metukai.

D.Stonkuvienė patikino, kad gausių šeimų renginyje dalyvavo pirmąkart ir į jį pateko atsitiktinai: "Palangos miesto laikraščio žurnalistė rašė apie mane rašinį Motinos dienos progai. Ji tarp kitko ir užsiminė, ar nenorėtume dalyvauti šeimos dienos proga rengiamame projekte? Ji pasisiūlė užpildyti anketą, nes patys gali ir išdrįsę nebūtume, nes žinome, kad Lietuvoje yra labai daug padorių šeimų, auginančių dar ir daugiau vaikų negu mes. Taip ir patekome į gražią šventę".

S.Stonkuvienė tikino, jog piniginis apdovanojimas jiems tarsi loterijos prizas, bet ji su vyru nesiskundžia, kad negali sudurti galo su galu. "Juk abu dirbame. Aišku, žmogui niekada pinigų negana, bet mes nelinkę skųstis - mums pakanka", - patikino dailės mokytoja D.Stonkuvienė.

Palangiškiai su vaikais įsikūrę nuosavame name.  "Gabija ir Dominykas gimė jau naujame name. Surizikavome ir paėmėme banko paskolą,pasistatėme namą ir pasigimdėme dar porą vaikų. Nieko nesigailime - viskas puiku", - optimizmo nestokojo dailės mokytoja.

Eisenoje žygiavo ir televizijos laidos vedėjas Jonas Radzevičius, turintis penkis vaikus. Bet parade jis tebuvo vienas, nes vėliau turėjo vesti daugiavaikių šeimų renginį Lukiškių aikštėje, o jo atžalos tuo metu buvo pas savo senelius.

 "Nepriklausau daugiavaikių šeimų asociacijai, tik jiems prijaučiu - jiems kartais padedu, kai reikia vesti renginius. Juk ir pats esu daugiavaikis tėvas, todėl ši idėja mane ir organizaciją vienija - dirbame petis petin", - gražia švente džiaugėsi J.Radzevičius.

Televizijos laidos vedėjo, vilniečio J.Radzevičiaus jaunėliams dvyniams Mortai ir Motiejui - vieneri metai ir keturi mėnesiai, dukrai Grytei - 6 metai, Katrei - 7 metai, o vyriausiajam Ąžuolui - 16 metų.

Koncerto Lukiškių aikštėje metu bus apdovanota ir „Metų gausi šeima“. Pasak jos rinkimų iniciatoriaus „Bigbank“ AS Lietuvos filialo vadovo Rolando Norvilo, šiemet „Metų gausios šeimos“ nominacijai buvo pateikta daugiausia paraiškų per visus penkerius apdovanojimų teikimo metus.

Paraiškos atkeliavo iš Vilniaus, Palangos, Šiaulių, Kelmės rajono, Varėnos rajono, Kėdainių rajono. Rinkimuose dalyvaujančios šeimos augina nuo 3 iki 12 vaikų. Apdovanojimais „Metų gausi šeima“ siekiama, kad didelės šeimos didžiuotųsi esą tokios, nebijotų pasirodyti visuomenei ir taptų pavyzdžiu kitiems.

Praėjusiais metais „Metų gausios šeimos“ apdovanojimas ir piniginis prizas atiteko Linos ir Viktoro Jankauskų šeimai iš Rietavo savivaldybės, auginančiai penkis vaikus.

Šiųmetė Šeimų eisena skiriama Tarptautinei šeimos dienai, švenčiamai gegužės 15-ąją, paminėti.

„Metų gausios šeimos“ apdovanojimai tuo pačiu metu vyks visose Baltijos šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.