Penkios idėjos Tėvo dieną pavers įsimintina

Kai švenčių nemažėja, o meilė tėvams tik stiprėja, kartais pritrūksta minčių ir idėjų, ką padovanoti ir kaip juos nustebinti. Artėja Tėvo diena – tad ką padovanoti vyrui ir tėčiui? Sakoma, kad geriausi dalykai gyvenime yra nemokami, o antri geriausi dalykai gyvenime – labai brangūs. Prie nuoširdaus sveikinimo, kuris jums nieko nekainuos, pridėkite jaukią dovaną, sukomplektuotą savo rankomis. Prekybos tinklas „IKI“ pasidalino patarimais, kurie įkvėps gražioms idėjoms ir nuoširdiems sveikinimams Tėvo dienos proga.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 31, 2014, 1:30 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:07 AM

Delikatesų rinkinys

Visi tėčiai visų pirma yra vyrai. Niekada to nepamirškite! O visi vyrai mėgsta mėsytes: rūkytas, sūdytas ir vytintas. Parduotuvėje išrinkite kelias mėsos rūšis, pasiteiraukite pardavėjos apie skonį, aitrumą. Puikūs yra ispaniški kumpiai, taip pat chorizo, ispaniška dešra, kuri dažnai būna dengta baltu pelėsiu, suteikiančiu įmantrų, lyg dūminį, skonį. Kadangi ir tėčiai kartais mėgsta pašeimininkauti virtuvėje, nupirkite specialiai jam skirtą medinę pjaustymo lentelę, mėsą padėliokite ant jos, gražiai sukomplektuokite. Taip turėsite tikrą tėčio – gurmano – dovaną.

Gražuolio rinkinys

Tėčiai irgi mėgsta pasiteplioti kremais ar skustis įmantriais skustuvais, o ypač kai turi tam progą! Galite nupirkti jau paruoštą lepinimosi rinkinį, o galite tą padaryti ir patys. Rinkite praktiškus dalykus: geresnes nei įprastai tėčio perkamas skutimosi putas, šiurkštesnę kempinę, galbūt tokią, kokias naudoja pirtyse. Pridėkite eukalipto eterinio aliejaus ir jūros druskos, skirtos voniai. Galite viską sudėti į gražų medinį kubiliuką, kad atrodytų lyg ruoštųsi į pirtį savo paties namuose!

Tortas tėčiui

Tėčiai labiau mėgsta saldumynus, kai juos valgo jų vaikai. Tad padovanoję tortą – palepinsite ne tik šeimos galvą, bet ir visus narius. Į pagalbą norintiems originaliai pasveikinti mylimus tėvus skuba ir prekybos tinklas. „Tėčiams šia proga parengėme tortų, padailintų specialiais, Tėvo dienos, sveikinimais. Šią idėją pradėjome mamos dienos proga, tad pagalvojome, jog tėčių ji taip pat neturėtų aplenkti“, – apie Tėvo dienos staigmeną pasakoja prekybos tinklo „IKI“ atstovas Andrius Petraitis.

Riešutai ir vaisiai tėčio stiprybei

Labai svarbu, kad tėtis būtų stiprus, tad tam būtinas pilnavertis ir vitaminų kupinas maistas. Surinkite retesnius vaisius, stenkitės imti tai, kas auginama pagal sezoną – vaisiai bus šviežesni ir prinokę saulėje, o ne šiltnamiuose. Paimkite kelias saujas skirtingų riešutų rūšių, tai gali būti migdolai, graikiški, ypač vertingi yra kedro medžio riešutai. Taip pat nepamirškite džiovintų vaisių: spanguolių, slyvų. Bananų traškučiai ypač tiks norint lengvai ir skaniai užkandžiauti žiūrint šventinį filmą.

Pusryčiai tėčiui

Pradėkite tėčio dieną jau nuo pačio ryto! Tikriems Tėvo dienos pusryčiams – omletas su prieskoninėmis žolelėmis gali būti puikus sprendimas.

„IKI“ kulinarijos meistrų siūlomam omletui paruošti prireiks penketo kiaušinių, svogūno, prieskonių žolelių (laiškinių česnakų ir petražolių), svogūno, pieno, alyvuogių aliejaus bei druskos ir pipirų pagal skonį. Paruošimas šio patiekalo taip pat nesunkus: tiesiog susmulkinkite svogūną ir prieskonines žoleles; dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, pagardintus druska ir pipirais; keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, juos supilkite į kiaušinių masę ir gerai išplakite. Kepkite omletą medine mentele vis braukdami nuo keptuvės krašto į vidurį, o kai omletas iškeps – apibarstykite jį šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

Improvizuokite, stebinkite ir švęskite Tėvo dieną iš visos širdies!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.