Šeši patarimai, kaip išvengti supermamos sindromo

Patikėsite ar ne, bet supermamos sindromas – pavojingas dalykas. Noras būti tobula mama moteriai sukelia didžiulį stresą ir išsunkia energiją. Be to, tai kelia įtampą šeimoje. Niekam nemalonu būi šalia savimi nepatenkintos, pervargusios ir dėl to irzlios bei savo ir kitų klaidoms nepakančios asmenybės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 2:10 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:01 AM

Šiek tiek pastangų, ir jums pavyks išvengti supermamos sindromo pinklių.

1. Atraskite balansą. Kai kurie darbai, kuriuos turite atlikti, yra svarbesni nei kiti. Tol, kol svarbiausius darbus atliekate, nekreipkite dėmesio į tai, kad su kitomis užduotimis nesusidorojate tobulai – taip, kaip norėtumėte.

2. Liaukitės save lyginusios su kitomis moterims. Tai, kad jos uždirba daugiau nei jūs, yra supermamos ar tobulos žmonos, jūsų gyvenimo nepakeis. Savo laiką verčiau skirkite apmąstymams, kaip visa tai, ką darote jūs, gali palengvinti gyvenimą esantiems šalia jūsų.

3. Susidarykite sąrašą dalykų, savybių, kurių nė už ką nenorėtumėte savo gyvenime pakeisti. Pasistenkite atrasti bent dešimt jų. Jei niekaip negalite jų sugalvoti, paprašykite šeimos narių pagalbos. Jų nuomonė apie jus ir jūsų gyvenimą gali pakeisti ir jūsų požiūrį.

4. Grįžusi iš darbo pasistenkite kokybiškai praleisti bent pusvalandį su savo vaikais. Jokių kompiuterių, televizorių ar telefonų. Laikas, kurį skiriate vaikų namų darbams tikrinti, neįsiskaičiuoja. Kartu atraskite naujus žaidimus, kurkite žaislus ar užsiimkite rankdarbiais.

5. Atraskite laiko sau. Jūs tikrai galite susitikti su draugėmis, skirti valandą kitą savo pomėgiams ar tiesiog atsipalaidavimui. Neleiskite niekam iš jūsų pavogti to laiko, ir tų brangių tik sau skirtų akimirkų neatidėliokite rytojui.

6. Galiausiai nepamirškite, kad tos tobulos mamos, žmonos ir karjeristės, kurias matote televizijos šou ar reklamose realybėje neegzistuoja. Mylėkite save nepaisant to, ką galite ir ko negalite. Visada gali būti padaryta „daugiau“, „geriau“, „tobuliau“. Svarbiausia, kad jūs jaustumėtės laiminga būdama tokia, kokia esate.

Primename - super mamos sindromas dažniausiai kamuoja veiklias, ambicingas, veržlias temperamentingas perfekcionistes.

Parengė Ernesta Vinevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.