Vestuvinių suknelių kūrėja ištekėjusi netaps namų šeimininke

Iš vyro dovanų gimtadienio proga gavusi pliušinį meškiną drabužių dizainerė ir mados namų „Tiulio fėja“ įkūrėja Viktorija Jakučinskaitė (32 m.) jį tuoj pat išmestų. Ne paslaptis, kad moteriai nepatiko ir pirmasis sužadėtuvių žiedas, kurį įteikdamas aštuoneriais metais vyresnis Vitalijus Jančenkovas paprašė jos rankos. Tačiau turbūt moteris, kurią išsirinko, yra išties nepaprasta, jei vyras jai nuperka kitą sužadėtuvių žiedą ir vestuvių dienos laukia net trylika metų, rašo „Lietuvos rytas".

Karjeroje prasmę matanti vilnietė dizainerė V.Jakučinskaitė tik po trylikos bendro gyvenimo metų sutiko tekėti už 8 metais vyresnio mylimojo V.Jančenkovo. Pora jau augina dvi dukras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Karjeroje prasmę matanti vilnietė dizainerė V.Jakučinskaitė tik po trylikos bendro gyvenimo metų sutiko tekėti už 8 metais vyresnio mylimojo V.Jančenkovo. Pora jau augina dvi dukras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

Oct 22, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 3:51 AM

Aštuonerių metų skirtumas netrukdo

Viktorija ir Vitalijus pažįstami nuo vaikystės. Tuomet aštuonerių metų skirtumas atrodė toks didelis, kad Viktorija draugės brolį vadino dėde.

Kai Viktorija dar žaisdavo su lėlėmis, Vitalijus jau vaikščiodavo į pasimatymus. Įsliūkinusios į jo kambarį mergaitės apžiūrinėdavo panelių nuotraukas.

Dabar aštuonerių metų amžiaus skirtumas Viktorijai ir Vitalijui nieko nebereiškia. Per trylika bendro gyvenimo metų jie išmoko ne tik darniai gyventi, bet ir kartu dirbti. Viktorija jau nebeabejoja, kad pasirinko teisingai.

„Susituokti man neatrodo stebuklas. Stebuklas apskritai sutikti sau skirtą žmogų. O susituokti tas pat, kaip užregistruoti vaiką į mokyklą, tai reikalų tvarkymas.

Kai visi aplinkui skiriasi, mes susituokėme iš pagarbos kartu praleistam laikui.

Esu tikinti ir suprantu, kad su bažnyčioje ištarta priesaika negalima juokauti. Labai sunku prisiekti kitam tai, ko pats nežinai. Juk negali žinoti, ką jausi po kelių ar keliolikos metų.

Priesaika reiškia, kad turėsi daug kartų atleisti, priimti mylimą vyrą tokį, koks jis yra. Tai iš tiesų labai sunku“, – kalbėjo V.Jakučinskaitė, pirmąjį spalio šeštadienį Trakų Vokės dvare davusi santuokos įžadus.

Išsaugojo mergautinę pavardę

Tėvų vestuvių ypač laukė dvi jųdviejų atžalos – dešimtmetė Ieva ir šešerių Veronika.

„Mamyte, girdėjau, kad jūs nesusituokę. Tau reikia tekėti, pasenusi būsi negraži nuotaka“, – maždaug prieš metus ištartus vyresnėlės žodžius gerai įsiminė Viktorija. Jie paskatino rimčiau susimąstyti apie vestuves ir ką jos reiškia aplinkiniams.

Tačiau šventė nepakeitė V.Jakučinskaitės nuomonės apie poros santykius, darbų pasidalijimą šeimoje ar moters vaidmenį.

Posakis „mano žmona“ vestuvinių suknelių kūrėjai skamba panašiai kaip „mano mašina“ ar „mano garažas“. Laisvės pojūtis jai svarbus lyg oras.

Po santuokos dizainerės pavardė liko tokia pat – pernelyg daug pastangų įdėta, kad ji taptų žinoma ir vertinama.

Gerbia veiklius žmones

V.Jakučinskaitė negaišta laiko plaudama grindis ar valydama langus. Ir tuomet, kai pajamos buvo gerokai kuklesnės nei dabar, dukterims pora samdė auklę ir namų tvarkytojas.

„Žinojau, kad tas laikas, kurį praleisiu būdama darbe ar tapydama, bus vertingesnis nei tas, kurį praleisiu užsiimdama namų ruoša. Būdama namuose aš degraduoju, man darosi sunku judėti. Neleidžiu nusigyventi iki tokio lygio.

Esu ypač reikli sau ir aplinkiniams. Per dieną atlieku daugybę darbų, o išvažiuodama atostogų atsakingam žmogui palieku tokį sąrašą, kad atrodo, jog tai ne savaitės, o mėnesio planas“, – nusijuokė V.Jakučinskaitė.

Būti veiklioms ir turėti įvairių pomėgių bei pareigų dizainerė linki ir savo dukterims. Tokie, o ne vakarais prie televizorių kiurksantys žmonės verti jos pagarbos.

Moteris tikisi, kad matydamos nuolat įvairios veiklos turinčius ir tikslų siekiančius tėvus dukros jais didžiuojasi.

„Savo veiklos nevadinu darbu. Ji – mano gyvenimas, svajonės išsipildymas. Jaučiu vidinį poreikį kurti, negaliu kitaip.

Norint ką nors gyvenime pasiekti reikia pirmiausia gerai pažinti save, atsiriboti nuo to, ko iš tavęs tikisi ir kokias viltis puoselėja kiti.

Dėl tikslo turi būti pasiruošęs daug paaukoti, nes be aukų nebūna rezultatų. Tik po to ateina atpildas ir laimės jausmas“, – sakė dizainerė, siekianti tapti žinoma už Lietuvos ribų.

Būti atpažįstamam vien savame krašte jai primena populiarumą mokykloje, nors mieste apie mokyklos žvaigždę niekas nėra girdėję.

Sunkiausia – švelniau bendrauti su aplinkiniais

„Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Kitoks pokalbis“ vedėja Aušra Kilkuvienė pasiūlė V.Jakučinskaitei savaip užbaigti jos pradėtus sakinius:

Jei mane kas pavadina seksualia, aš... netikiu.

Brangiausia gyvenimo akimirka buvo, kai... gimė vaikai.

Jei turėčiau burtų lazdelę, aš... ja nepasinaudočiau, aš viską galiu pasidaryti pati.

Baisiausia, ką apie save esu girdėjusi, yra... negirdžiu to blogo.

Kai pamatau nukopijuotą savo kurtą suknelę, aš... įrašau tą žmogų į juodąjį sąrašą.

Patiekalas, dėl kurio alpstu, yra... tartaras.

Kai ko nors labai bijau, aš... stengiuosi įveikti tą baimę.

Galėčiau apsiverkti, jeigu... žmogus ką nors gražaus pasako ar padaro.

Staigmena, apie kurią svajoju, yra... kad kiti man nedarytų staigmenų.

Posakis, kuris labiausiai atitinka mano pasaulėžiūrą, yra... viskas, kas atsitinka, išeina į gera.

Jei mane pakviestų šokti George’as Clooney, aš... pasakyčiau, kad jis man per senas.

Dalykas, kurio sau linkėčiau labiausiai, tai... švelnumo bendraujant su išoriniu pasauliu. Tai vienintelis dalykas, kurio negaliu padaryti.

Laidą „Kitoks pokalbis" žiūrėkite penktadieniais 19.55 val., kartojimą - pirmadieniais 9.05 per „Lietuvos ryto" televiziją arba interneto televizijoje lrytas.tv

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.