Nusprendusi neinvestuoti į santykius moteris susituokė su savim

Britė Grace Gelder nusprendė įsipareigoti svarbiausiam gyvenime žmogui – sau. Ji susituokė su savimi, nes nusprendė, jog neturi laiko įprastiniams santykiams, bet nenori ir būti vieniša.

G.Gelder vieniša išbuvusi šešerius metus suprato, kad jos santykiai su savimi tiesiog nuostabūs.<br>amygrubbphotography.co.uk nuotr.
G.Gelder vieniša išbuvusi šešerius metus suprato, kad jos santykiai su savimi tiesiog nuostabūs.<br>amygrubbphotography.co.uk nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-18 11:58, atnaujinta 2018-01-21 05:00

G.Gelder – pirmas žmogus Didžiojoje Britanijoje, susituokęs su savimi.

Moteris net pasipiršo sau ant parko suolelio ir surengė visą vestuvių ceremoniją su 50 svečių.

Fotografas sakė, kad G.Gelder vieniša išbuvusi šešerius metus suprato, kad jos santykiai su savimi tiesiog nuostabūs, o tokio ryšio atradimas su kitu žmogumi reikalautų per daug bereikalingų pastangų.

Moterį įkvėpė Björk daina „Isobel“, kurioje yra žodžiai „Mano vardas Isobel, susituokusi su savim“. Londonietei šie žodžiai paliko tokį įspūdį, kad ji nusprendė prie altoriaus nueiti viena.

G.Gelder pasipiršo sau pernai metų lapkritį, o vestuvės įvyko šių metų kovo viduryje. Ji į ceremoniją žiūrėjo kaip į įprastas vedybas.

Moteris nusipirko puošnią suknelę, žiedą, pasikartojo priesaikas ir galiausiai susituokė fermos pastate Devone stebima sesers bei draugų. Vestuvių ceremoniją užbaigė bučinys į veidrodį.

Jaučiasi priėmusi teisingą sprendimą

„Buvo tokių, kurie nepiktai sakė, jog tai buvo šiek tiek narciziška, - prisipažįsta G.Gelder. - Savaime suprantama, jei paskelbei, jog ruošiesi susituokti su savimi, tu parodai meilę sau.

Visgi nejaučiau diskomforto dėl savo ketinimų. Išgyvenau ilgą asmenybės vystymosi kelionę – mano savimonei padėjo meditacija, šokiai ir vaidyba.

Vienas iš man padėjusių dalykų – Shakti Tantra programa. Ji koncentravosi į seksualumą ir tai, kaip jis susijęs su susitarimais su savimi bei kitais žmonėmis.“

G.Gelder su ja pačia sutuokė jos draugas Tiu. Jis palaikė moters planus ir sakė, kad tai bus naujos jos gyvenimo fazės pradžia.

Visgi londonietė išgyveno ir priešvestuvinį nerimą likus mėnesiui iki ceremonijos. Ji jai reikėjo kitų palaikymo, jog elgiasi teisingai.

Nors vestuvės nėra teisiškai galiojančios, G.Gelder džiaugiasi, kad ji nebėra „vieniša“ moteris.

„Jaučiausi labai rimtai sakydama savo priesaiką – pasižadėdama priimti ir sunkumus, - sako ji. - Nemanau, kad taip teigti feministiška, bet tokių vestuvių sukūrimas leido man pasijausti galingai.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.