Buvusi politiko A. Burbos žmona prabilo apie vergovę namuose

Neseniai apie tobulą savo šeimą pasakojęs 36 metų Andrius Burba dabar gydosi širdies žaizdas. Po skyrybų buvusį Seimo narį pribloškė buvusios sutuoktinės Sandros poelgis: ji du jųdviejų sūnus išskyrė ir vieną paliko auginti tėvui. „Juk net gyvūnai savo vaikų neatstumia, tai kaip žmonės gali taip elgtis?“, – retoriškai klausė A.Burba.

Andrius visuomet žavėjosi blondinėmis, tačiau kai pateko į Seimą, žmonai liepė plaukus persidažyti tamsiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius visuomet žavėjosi blondinėmis, tačiau kai pateko į Seimą, žmonai liepė plaukus persidažyti tamsiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 29, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:27 AM

„Vyras išdavė mane, buvo neištikimas, išmetė iš buto, atėmė vaiką ir aš dar likau kalta“, – kirto atgal buvusi Andriaus žmona 28 metų Sandra.  Rasti tiesą buvusių sutuoktinių kaltinimuose vienas kitam, matyt, nelengva. Su ašaromis akyse politikas Andrius Burba LNK laidoje „Nuo... iki...“ tikino, jog buvusi žmona Sandra net neleido pasitarti, kaip geriau augti jo sūnums. O tai, kad vienas sūnus augs su Andriumi, ji esą pranešė trumpąja telefono žinute.

Sandra sakė, kad jos buvusio vyro ašaros yra netikros ir jis ne tik nesistengė išsaugoti šeimos, bet ir jau kurį laiką ieškojo kitos moters.

Jautėsi tarnaite

„Aš aplink jį tupinėjau ir dariau viską, kad tik būtume kartu, o jis manęs jau nebenorėjo“, – savo tiesą dėstė Sandra.

Moteris yra įsitikinusi, kad A.Burba nėra sukurtas šeimai ir jo viešos kalbos apie gražų, idilišką gyvenimą buvo tik politinės kampanijos dalis.

Sandra tikino, kad griūvant šeimai labiausiai nukentėjo ji. Jai sunku suvokti, kaip Andrius gali meluoti.

„Buvau vergė namuose, tarnaitė, vyras parodydavo pirštu į šiukšlę ir liepdavo paimti. O viešumoje jis teigė esąs geras tėvas, rūpestingas, tad kaip gali žmona to neįvertinti. O iš tikrųjų buvo siaubinga, aš išgyvenau pragarą“, – širdgėlą po savaitės toje pačioje LNK laidoje liejo Sandra.

Ji tikino esanti uždaras žmogus – jei ne Andriaus pareiškimai per televiziją, ji niekuomet nebūtų sutikusi atvirauti apie sugriuvusią šeimą.

Svajonių jaunikis

Prieš keletą metų A.Burbos akys žibėjo iš laimės. Vedybos visam gyvenimui su savo svajonių moterimi, vienas po kito gimę du sūnūs ir puiki politiko karjera, nuvedusi į Seimą. Toks buvo žinomo vyro gyvenimas.

2010 metų lapkritį A.Burba į Seimą pateko su Arūno Valinsko partija po to, kai iš jo apkaltos būdu buvo pašalintas Linas Karalius.

„Jis man ir anksčiau buvo svajonių jaunikis, ne tik tapęs Seimo nariu“, – po vestuvių kalbėjo A.Burbos žmona Sandra. Pats politikas apie savo tobulą šeimą ne kartą pasakojo viešai, vadino save atsidavusiu tėvu, kuriam svarbios tradicinės vertybės.

Tačiau atrodo, kad posakis, jog meilė trunka trejus metus, yra tarsi sukurtas jam. Po trejų santuokos metų jis išsiskyrė su žmona, kurią, kaip pats sako, gyvenime mylėjo labiausiai.

Porai pasukus skirtingais keliais, jų vienų ir dvejų metų sūnūs tapo ginčų įkaitais.

Kaltina žmoną

Andrius tikina iki šiol negalįs atsitokėti, kad jo 8 metais jaunesnė žmona, kuri jam buvo moters idealas, vieną dieną nusprendė nenorinti šeimos. O vėliau tiesiog parašė žinutę telefonu, kad Andrius pasiimtų auginti jų vyresnįjį sūnų.

„Ji taip nusprendė. Pareiškė, kad jai sunku abu vaikus auginti vienai – esą neužtenka lėšų, kurias jai skiriu. Nors tai buvo 2,5 tūkstančio litų per mėnesį. Pabuvusi mėnesį su abiem vaikais ji išvažiavo į Kauną.

Kelias dienas net nekėlė telefono ragelio“, – pasakojo Andrius.

Jis daręs viską, kad šeima neiširtų, skyrybos nebuvo jo iniciatyva: „Aš padariau labai daug žingsnių, kad tie santykiai išliktų, bet to neužteko.“

Sandra svarsto, kad turbūt A.Burba nenorėjo mokėti alimentų ir dėl to sumanė pasiimti vieną vaiką.

„Paprašiau Andriaus, kad atiduotų man antrą pašalpą, nes man abiem neužtenka. O jis pagrasino atimsiąs iš manęs abu vaikus ir pasiūlė duoti auginti jam vieną sūnų, nes tik tada jis mane paliksiąs ramybėje“, – skausmingus ginčus prisimena moteris.

Susipažino televizijos laidoje

Andrius su būsimąja žmona prieš aštuonerius metus susipažino televizijos laidoje „Ideali pora“. Jaunam teisininkui televizija tada buvo tik avantiūra.

Projekte, kaip žadėjo organizatoriai, galėjai susirasti gyvenimo meilę, tačiau rimtų jausmų prieš kameras A.Burba net nesitikėjo. Vis dėlto galvą jam apsuko šviesiaplaukė Sandra. Projektą jie paliko jau būdami pora.

„Maniau radęs idealią moterį. Na, gal ne visais 100 procentų.

Kai pagalvoju, ji dažnai man keldavo reikalavimus: arba skiriamės, arba bus taip, kaip ji nori.

Kartais net po mažo barnio ji susidėdavo daiktus ir išeidavo, o po dviejų valandų grįždavo. Visą laiką buvo spaudimas. Ir vestuvės buvo paskubintos“, – atvirai kalbėjo vyras.

Tačiau prieš vestuves jis nė kiek nedvejojo, jam tiko jos charakteris, kitų moterų jau nematė – jam atrodė, kad surado būtent tą vienintelę.

Sandra atrodė ne tik graži, bet ir tokia, kuri mielai rūpinsis vaikais ir lauks vyro namie po darbų. Andrius prisipažino esantis valdingas ir išrankus vyras, jam patinka gražios, protingos, įdomios ir padorios moterys. O Sandra, jo akimis, buvo būtent tokia.

Tačiau Sandra neslėpė, kad į laidą „Ideali pora“ ėjo susirasti rimto draugo, o galbūt ir vyro.

Simpatiška šviesiaplaukė projekte sulaukė nemažai dėmesio, bet vyresnis teisininkas A.Burba ją sužavėjo labiausiai.

„Jis atrodė labai šaunus, geras, rūpestingas, šeimyniškas, norintis vaikų ir galintis padaryti savo šeimą laimingą“, – pažintį su Andriumi prisimena Sandra.

Artimieji bandė atkalbėti

Poros vestuvės prieš 3 metus buvo įspūdingos. Amžiną meilę savo išrinktajai A.Burba prisiekė Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolyne, jų piršliai buvo Arūnas ir Inga Valinskai. Ištaigingą puotą jaunavedžiai iškėlė pajūryje.

Sandra prisimena, kad šventėje tarp 80 svečių buvo vos keli jos artimieji – ne jai, o Andriui reikėjo tokios puotos. Jam patiko dėmesys.

Prieš vestuves Sandros artimieji mėgino ją atkalbėti nuo šio žingsnio – matė, jog būsimą žmoną Andrius prie kitų įžeidinėdavo.

„Buvau užsidėjusi rožinius akinius. Andrius turėjo trūkumų, bet į juos tuomet nekreipiau dėmesio, juos kompensavo privalumai.

Maniau, kad nugyvensime visą gyvenimą kartu, ir tik paskui supratau, kokią didelę klaidą padariau“, – nusivylimo neslėpė Sandra.

Netrukus po vedybų porai gimė pirmasis sūnus, po 10 mėnesių – antrasis. Sandra buvo visiškai pasiruošusi kurti šeimą ir, kaip pati dabar sako, tik pasirinko ne tą vyrą.

„Kai atsirado vaikai, jis tikriausiai to nepakėlė. Jam gal prasidėjo amžiaus vidurio krizė? Gimus vaikui jis pradėjo rūpintis vien savimi: ėmė dažytis plaukus, antakius, puoštis, pasidarė akių operaciją, pradėjo sveikai maitintis ir sportuoti. Kaip aš atrodau, jam jau buvo nebesvarbu“, – aiškino dviejų vaikų motina.

Liepė persidažyti plaukus

Buvusi A.Burbos sutuoktinė pasakojo, jog Andrius visuomet žavėjosi blondinėmis, tačiau kai pateko į Seimą, žmonai liepė plaukus persidažyti tamsiai. Taip esą ji atrodys solidžiau.

Andrius dabar tvirtina, kad jo žmona po vestuvių labai pasikeitė. Kai jie susituokė, A.Burba buvo sėkmės lydimas politikas. Tad vyras svarsto, ar kartais meilė nepasibaigė dėl to, kad baigėsi jo Seimo nario kadencija.

A.Burba prisimena, kaip po vedybų jo žmona jam ėmė priekaištauti, kad jis susitinka su draugais ir vyksta į komandiruotes.

„Ji labai manęs pavydėjo. Nors nebuvo didelio pagrindo. Aš nebijodavau nužvelgti ar pašnekinti kitų moterų, bet tik tiek. Ji sakydavo, kad manimi pasitiki, bet nepasitiki jomis“, – kalbėjo A.Burba.

Vyras negali suprasti, kas neįtiko jo žmonai, – juk jis ją ant rankų nešiojo, jie puikiai gyveno.

„Aš niekada nekėliau prieš savo žmoną rankos, niekada neverčiau daryti ją žeminančių dalykų. Glostydavau, myluodavau, kartą per savaitę gėles nešdavau. Kas atsitiko?“ – negali suprasti įskaudintas vyras.

A.Burba yra ne kartą prisipažinęs esantis valdingas vyras.

Toks Sandrai jis patiko, tačiau ji negalėjo įsivaizduoti, jog taps Andriaus namų prižiūrėtoja.

„Laksčiau kaip tarnaitė, nes mylėjau. Žinoma, buvo skaudu, kad jis taip elgiasi. Bet jis pasiteisindavo savo valdingumu.

Net kai laukiausi antrojo vaiko, jis iš manęs reikalavo idealios tvarkos namuose, išlygintų marškinių.

Nešdavau jam blynus su pienu į lovą“, – atvirai kalbėjo Sandra, kuri su tokiu vyro elgesiu pusantrų metų taikstėsi dėl vaikų.

Skaudžiausia Sandrai prisiminti, kai ji laukdamasi, vėliau su mažais vaikais likdavo namie, o Andrius eidavo linksmintis su draugais.

Moteriai norėdavosi šilumos, kartu su vyru filmą pažiūrėti, tačiau A.Burba kas penktadienį išsipuošdavo ir eidavo į naktinius klubus, palikęs vestuvinį žiedą namie.

„Vėliau radau žinučių jo telefone, kad jis naktį leidžia laiką su moterimis. Jis buvo man neištikimas. Aš niekada nemaniau, kad Andrius gali taip elgtis“, – graudinosi moteris.

Gimus antrajam vaikui santykiai dar labiau pašlijo – Andrius pareiškė, jog nėra įsitikinęs, ar toliau nori būti su žmona, ir paprašė jos kurį laiką su vaikais pagyventi pas draugę.

Apsigyveno pas draugę

Sandrai buvo sunku suvokti tokius vyro veiksmus, bet išeities ji neturėjo ir apsigyveno draugės bute.

„Tuomet svėriau 45 kg ir buvau panaši į paauglę. Kasdien verkdavau, kritau į sunkią depresiją. Laukdavau jo žinučių ir tikėjausi, kad jis supras padaręs klaidą.

Tačiau kai paprašiau parvežti mus namo, Andrius pasakė, jog tai jau nebe mano namai“, – pasakojo buvusi A.Burbos sutuoktinė. Kadangi prieš vedybas pora buvo pasirašiusi vedybinę sutartį, į vyro butą pretenduoti ji neturėjo teisės.

Dabar iš vieno vaiko pašalpos gyvenanti Sandra gailisi pasirašiusi tokią sutartį, nes jai pragyventi padeda tik tėvai, pas kuriuos į Kauną su dviem vaikais ji atsikraustė po skyrybų.

Būdamas teisininkas A.Burba dabar negali atidžiaugti, kad prieš vestuves su būsima žmona pasirašė vedybinę sutartį. Joje buvo aiškiai išdėstyta, kaip pora skyrybų atveju pasidalys turtą.

Tad Andrius liko savo bute, kurį įsigijo dar iki santuokos, o Sandra, mėnesį pagyvenusi nuomojamame bute, persikraustė į Kauną.

A.Burba įsitikinęs, kad vaikai jo buvusiai žmonai tapo vieninteliu ginklu, įpareigojančiu ją išlaikyti.

„Man buvo pasakyta, jeigu noriu, kad ji prižiūrėtų abu vaikus, man teks kloti didelę pinigų sumą kasmet iki vaikų pilnametystės“, – prisiminė buvusios žmonos sąlygas A.Burba.

Jis siūlėsi pats auginti abudu sūnus, tačiau pritarimo kol kas nesulaukė. Gimus vaikams jis dvejiems metams buvo išėjęs tėvystės atostogų, tad rūpintis vaikais jam nesunku. Vyras buvusiai žmonai jaučia tik pyktį dėl to, kaip ji pasielgė su vaikais.

Neseniai apie tobulą savo šeimą pasakojęs Andrius Burba (36 m.) dabar gydosi širdies žaizdas. Po skyrybų buvusį Seimo narį pribloškė buvusios sutuoktinės Sandros poelgis: ji du jųdviejų sūnus išskyrė ir vieną paliko auginti tėvui. „Juk net gyvūnai savo vaikų neatstumia, tai kaip žmonės gali taip elgtis?“ – retoriškai klausė A.Burba. „Vyras išdavė mane, buvo man neištikimas, išmetė iš buto, atėmė vaiką ir dar aš likau kalta“, – kirto atgal buvusi Andriaus žmona Sandra (28 m.).

Toliau laido strėles

Išgirdęs per televiziją buvusios žmonos išpažintį A.Burba savo istoriją dar papildė.

„Ji dėl savo nesveiko pavydo sugriovė tokius gražius santykius ir dėl to gali kaltinti tik save. Prieš mėnesį ji man pasakė ir pati tai galėtų patvirtinti – ji ateitų pas mane keliais atsiprašyti, jeigu tik atleisčiau, bet aš pasakiau, kad neatleisiu“, – sakė Andrius.

Sandros kaltinimus neištikimybe vyras atmeta, tačiau neneigia mėgstantis pabendrauti su merginomis, nupirkti joms kokteilių.

Užtat jis paleido strėlę atgal Sandrai ir sakė, jog ji pati jam buvo neištikima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.