Aktorius S.Siparis atskleidė, kodėl negrįžta į žmonos namus

Saulius Siparis (56 m.) išsikraustė iš namų. Prieš du mėnesius antrą savo šeimą palikęs moterų dėmesio niekuomet nestokojęs kino ir teatro aktorius gyvena vienas miškų apsuptyje.

S.Siparis su antrąja žmona Ugne santuokoje pragyveno 25 metus, bet neseniai vyras išėjo iš namų.<br>Nuotr. iš LR archyvo
S.Siparis su antrąja žmona Ugne santuokoje pragyveno 25 metus, bet neseniai vyras išėjo iš namų.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė ( „Lietuvos rytas“)

Feb 28, 2015, 11:50 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:13 AM

Žinomas aktorius pripažino, kad per savo gyvenimą dar neperprato darnios šeimos receptų. Juk jam nepasisekė jau du kartus – senokai iširus pirmai santuokai, skyrybomis pakvipo ir antroji.

Skiriasi po 25 bendro gyvenimo metų

Su antrąja žmona viešųjų ryšių, televizijos laidų kūrimo ir renginių organizavimo įmonės bendraturte Ugne Sipariene (45 m.) aktorius šeimoje praleido ketvirtį amžiaus – pora pernai minėjo 25 metų vedybų sukaktį.

Tačiau ne ilgi metai lemia laimingą santuoką – juodu neseniai pasijuto vienas nuo kito taip atitolę, lyg būtų svetimi. Poros santykių nesutvirtino net ir bendri vaikai – Malaizijoje kino ir televizijos režisūros studijas baigęs ir į tėvynę grįžęs 25 metų Marius bei dešimtmetė Salomėja.

Aktorius neslėpė, kad jam gaila, jog griūva antroji šeima. Nors sūnus gyvena savarankiškai, tėvų dėmesio ir pagalbos labiausiai reikia dukrai.

Bet vyras neabejoja, kad gyvendama su mama jauniausia atžala nieko nestokoja.

„Grįžti niekas manęs nekviečia“

S.Sipariui sunku nusakyti, kodėl pasikeitė jo ir Ugnės jausmai: „Nežinau, kodėl taip nutinka, kol kas dar nesigilinau.“

Nors jis iš namų išėjo prieš du mėnesius, abejoja, ar grįš: „Niekas manęs ten nekviečia.“

Skyrybų priežastimi netapo trečias asmuo – Saulius dievagojosi neturįs kitos moters. „Neturiu jokių simpatijų ir meilių. Tiesa, simpatizuoju tokiai Kraislerytei, tai yra „Chrysler Neon“ markės automobiliui. (Juokiasi.) Nusipirkau sportinį automobilį, ir tai yra vienintelė mano meilė“, – patikino S.Siparis.

Aktorius viliasi skyrybas išgyvensiąs be niekieno paguodos. Išgyvenimais jis neužkrauna artimųjų, juolab savo vaikų, kurių iš viso turi tris.

Pirmoje santuokoje su aktore Egle Tulevičiūte S.Siparis susilaukė pirmagimio Kristijono, jį vyras dėl antrųjų vedybų paliko mažametį.

Dabar K.Siparis, scenografas ir spektaklių bendraautoris, dirba kartu su motina – juodu prieš kelerius metus įkūrė meno renginių organizavimo įmonę.

Reikėjo nusileisti ar ne?

Nors S.Siparis mylėjo dvi moteris, su kuriomis susilaukė vaikų, bet taip ir negalėtų pasakyti, ką reiškia šeima.

„Reikia mokėti nusileisti sutuoktiniui, bet gal ir nereikia. Juk ateina laikas, kai išsenki. Ir nieko tu neapgausi: kažkas išeina. Lavonas lieka, gali jį užbalzamuoti ir akinius uždėti, bet dvasios nebėra“, – taip apie meilę, kurią lygino su žmogaus mirtimi, kalbėjo žinomas aktorius.

Gyvendamas vienas S.Siparis nesijaučia neįprastai, nes daug dirba ir mažai laiko praleidžia nuomojamame bute.

„Spektakliai, filmavimai... Jokia buitimi neužsiimu. Mieste pavalgau, grindų namuose neplaunu – gyvenu šiukšlyne. Skalbinių neskalbiu – nešvarius rūbus išmetu, nusiperku kitus. Nepastebėjau, kad dabar būčiau pajutęs laisvę – aš juk visąlaik buvau laisvas, niekada nesijaučiau suvaržytas“, – pasakojo S.Siparis.Prašymo nutraukti santuoką su U.Sipariene jis dar neparašė. Sutvarkyti skyrybų dokumentus patikėjo žmonai: „Jai pasakiau: padaryk, ką nori, aš su viskuo sutinku.“

Žmona ketina tvarkyti skyrybų dokumentus

Ugnė jau susitaikė su vyro išėjimu iš namų ir ketina sutvarkyti skyrybų dokumentus: „Iniciatyvos iš tikrųjų ėmiausi aš, nes man pasirodė, kad taip mes toliau gyventi kartu negalime.“

Žmonai skaudu, kad sutuoktinis nėra dėmesingas ir rūpestingas tėvas: „Jis yra iš tokių žmonių, kurie, jei nemato kito, tai rūpinimosi juo irgi nelieka.“

U.Siparienė santuokoje patyrė ir daug gražaus: gimė du vaikai, kuriais ji dabar didžiuojasi. „Buvo daug smagių momentų, bet daugiau mes būti kartu nebegalime“, – tvirtino moteris.

Ugnė kadaise tekėjo už jau išsiskyrusio vyro. Ar tuomet nekilo abejonių, kad ir jai gali su tuo vyru nepavykti nugyventi viso likusio savo gyvenimo?

„Kai nutarėme gyventi kartu, buvau tokio jauno amžiaus, kad apie tai nesvarsčiau ir tiek toli savo gyvenimo neprogramavau, nors turbūt reikėjo“, – tik dabar pripažino U.Siparienė.

Per dvidešimt penkerius santuokos metus Ugnė įsitikino, kad jos vyras nebuvo šeimos žmogus, nes rūpinosi tik savimi.

Draugui atidavė žmoną, sau pasiėmė jo dukrą

S.Sipario gyvenimas pilnas spalvų. Vien jo skyrybų su pirmąja žmona aktore E.Tulevičiūte ir pažinties su būsima antrąja žmona Ugne istorija verta filmo scenarijaus.

E.Tulevičiūtė po skyrybų su Sauliumi ištekėjo už jo dabartinės žmonos Ugnės tėvo tapytojo Romo Dalinkevičiaus.

„Mes su šviesaus atminimo Romu buvome puikūs pažįstami. Kartą jis į mūsų sodybą atsivežė dukrą Ugnę, kuriai buvo 19 metų. Ir kažkas įvyko. Bermudų trikampis. Jis man atvežė savo dukrą, o už tai pasiėmė mano žmoną“, – šypsojosi aktorius. Skyrybos ir naujų santykių pripažinimas įvyko be jokių skandalų. Abi šeimos netgi kartu leisdavo laiką. Kalbėti apie vyro ir moters santykius Sauliui nepatinka. Jis tingi analizuoti, kas yra gerai, kas blogai. O į visuomenėje sklandančią mintį, esą santykius kaskart reikia tobulinti, aktorius tik numoja ranka. „Tai yra paistalai. Nei aš žmonos turiu, nei ji mane turi. Žmogus gimsta vienas ir miršta vienas. O kiti yra tiesiog atsitiktiniai tavo gyvenimo pakeleiviai“, – anksčiau yra tvirtinęs S.Siparis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.