Erotinio filmo žvaigždė paklydo savo tėvų meilės labirintuose

Ar lengva žiūrėti filmo scenas, kuriose tavo duktė pasirodo visiškai nuoga? Garsieji Dakotos Mayi Johnson (25 m.) tėvai Holivudo aktoriai Melanie Griffith (57 m.) ir Donas Johnsonas (65 m.) neturėtų gėdytis žiūrėti erotinio filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka jų duktė. Mat Dakotos motina mėlynakė blondinė Melanie jaunystėje pati filmavosi ne vienoje erotinėje juostoje, o jos meilės su Donu istorija galėtų tapti skandalingo filmo scenarijumi.

Pasaulinė šlovė D.Johnson aplankė po filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“, kuriame jos partneriu tapo J.Dornanas.<br>AOP nuotr.
Pasaulinė šlovė D.Johnson aplankė po filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“, kuriame jos partneriu tapo J.Dornanas.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2015, 1:27 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 12:04 PM

Holivudo garsenybės remia ir palaiko staiga išgarsėjusią dukterį. Jie abu dalyvavo populiariame šou „Saturday Night Live“, kurį pirmą kartą vedė jų pirmagimė duktė Dakota. Jo metu žavi brunetė pajuokavo apie savo pradėjimą, o tai išgirdę garsieji jos tėvai netgi šiek tiek sutriko, rašo „Lietuvos ryto“ šeštadienio žurnalas „Gyvenimo būdas“.

Dakota su tėvais palaiko ypač šiltus santykius. Į neseniai vykusius „Oskarų“ apdovanojimus Dakotą lydėjo ne kas kitas, o jos motina, beje, atrodžiusi nepriekaištingai. Tai buvo ne pirmasis motinos ir dukters pasirodymas drauge ant raudonojo kilimo.

Ir Dakota, ir Melanie yra pelniusios garbingą Auksinio gaublio mis titulą, teikiamą pradedančioms aktorėms, dažniausiai garsenybių dukterims. Dakota šį titulą gavo 2006-aisiais, Melanie – 1975-aisiais.

Po to aukšta ir liekna Dakota sulaukė pasiūlymo atstovauti modelių agentūrai. Beje, modeliu jaunystėje dirbo ir jos motina Melanie. Bet, priešingai nei dukteriai, Melanie modelio darbas visiškai nepatiko ir ji atsidėjo vien aktorystei.

Dakota palaiko šiltus santykius ne tiktai su motina, močiute Trippi, kurią švelniai vadina mormor (švediškai – močiutė), bet ir su tėvu D.Johnsonu.

Pasaulyje jis išgarsėjo suvaidinęs pagrindinio herojaus – detektyvo Sonio Kroketo – vaidmenį kultiniame 9-ojo dešimtmečio seriale „Majamio policija“. Už detektyvo, mėgusio prabangius dizainerių kostiumus ir „Ferrari“, vaidmenį D.Johnsonas buvo apdovanotas Auksiniu gaubliu.

Dakotai buvo septyneri, kai jos tėvai išsiskyrė.

Nors mergaitė sunkiai išgyveno tėvų skyrybas, santykiai su tėvu išliko artimi. Donas dar paauglę Dakotą išmokė jodinėti, vairuoti motociklą, šaudyti ir sukurti laužą. Juodu dažnai laiką leido Kolorado valstijoje gamtoje.

Skamba idiliškai? Tačiau net ir visko matę Holivudo atstovai pripažįsta – Dakotos šeimos istorija neįprasta.

Donas ir Melanie susipažino, kai jai buvo keturiolika, o jam – dvidešimt dveji.

Tuo metu jaunas išvaizdus aktorius gyveno su muzikos ir mados žurnaliste Pamela Des Barres. Daugelis manė, kad gražuolių pora susitupės ir drauge kurs laimingą gyvenimą.

Tačiau kaip tik tada Donui į akį krito kolegės Tippi Hedren ir aktoriaus Peterio Griffitho duktė Melanie. Švediško, vokiško ir norvegiško kraujo turinti Tippi Hedren bene labiausiai žinoma dėl savo vaidmens legendinio režisieriaus Alfredo Hitchcocko filme „Paukščiai“ (1963 m.).

Kažkodėl Tippi sutiko, kad jos paauglė duktė pradėtų vaikščioti į pasimatymus su net du kartus spėjusiu išsiskirti Donu. Beje, iki šiol neaišku, kas buvo tos dvi pirmosios ponios Johnson.

Nepraėjus nė metams mėlynakė Melanie ir Donas jau gyveno kartu. Melanie metė vidurinę mokyklą, o vietoj jos pabaigė aktorystės mokyklą Holivude. Laisvų pažiūrų Tippi tam neprieštaravo.

Po ketverių metų, tą pačią dieną, kai Melanie sukako aštuoniolika, Donas pasipiršo savo meilei. Visi kalbėjo, kad tai bus pati gražiausia ir tvirčiausia Holivudo pora.

Tačiau santuoka truko vos pusmetį. 1976-ųjų liepą Melanie ir Donas oficialiai išsiskyrė.

Kalbama, jog skyrybų priežastis – Melanie pirmojo filmo „Night Moves“ (1975 m.) sėkmė. Neva Donui buvo sunku susitaikyti su tuo, kad jo jaunos žmonos, filme atlikusios nimfos vaidmenį, sėkmė užgožia jo laimėjimus.

Po skyrybų Melanie įniko į alkoholį ir narkotikus. Dėl to kurį laiką gražuolė aktorė negavo jokių pasiūlymų filmuotis kine.

Tik praėjus šešeriems metams po skyrybų Melanie sukūrė naują šeimą.

Antrasis sutuoktinis Stevenas Baueris, taip pat aktorius, visokeriopai rėmė Melanie.

Būtent jis padėjo jai įveikti priklausomybę nuo narkotikų ir alkoholio, privertė užsirašyti į aktorystės pamokas. Jos atsipirko – Melanie vėl pradėjo gauti įdomių pasiūlymų vaidinti.

Pirmagimio sūnaus Alexanderio gimimas neišgelbėjo griūvančios santuokos. Kai berniukui buvo dveji, 1987-aisiais, Melanie ir Stevenas nusprendė pasukti skirtingais keliais.

Aktorės karjera klostėsi žaibišku greičiu. 1988-aisiais Melanie buvo apdovanota pirmuoju Auksiniu gaubliu.

Didžiulės sėkmės našta Melanie pasirodė per sunki. Ji vėl paniro į kokaino ir alkoholio liūną.

„Gerdavau, kad užmigčiau. Būdama viena buvau labai nelaiminga“, – yra prasitarusi M.Griffith.

Būtent tada jos gyvenime vėl pasirodė pirmoji meilė Donas. Melanie jam paskambino ir paprašė pagalbos – ji norėjo įveikti priklausomybę.

Antrą kartą vienas kitam meilę juodu prisiekė 1989-ųjų birželį. Vos po keturių mėnesių Ostine, Teksaso valstijoje, pasaulį išvydo jųdviejų duktė Dakota.

Šį kartą santuoka su pakilimais ir nuosmukiais laikėsi beveik septynerius metus.

Yra net kelios priežastys, kodėl pora pasuko skirtingais keliais.

Tai – Dono piktnaudžiavimas svaigalais ir įsižiebę Melanie jausmai vedusiam trejais metais jaunesniam kolegai Antonio Banderasui.

Kalbama, kad išvaizdų ispaną Melanie įsimylėjo vos tik išvydusi. Filmavimo aikštelėje užsimezgęs aistringas ir skandalingas romanas virto santuoka praėjus lygiai metams po Melanie skyrybų su Donu.

Tekėdama ketvirtą kartą Melanie jau laukėsi savo trečiosios atžalos – dukters Stellos del Carmen Banderas. Ilgai idealia Holivudo pora laikyti Melanie ir Antonio praėjusių metų birželį visus nustebino žinia apie skyrybas. Oficiali priežastis – charakterių nesuderinamumas.

Tačiau kalbama, kad niekuomet moterų dėmesio nestokojusiam Antonio įkyrėjo paranojiški Melanie pavydo priepuoliai.

Kad ir kaip būtų, Melanie net ir po skyrybų išlaikė šiltus draugiškus santykius ne tik su Antonio, bet ir su visais kitais savo vyrais. Ją galima išvysti ir kartu su pirmąja meile, dukters Dakotos tėvu Donu.

Jo gyvenime po skyrybų su Melanie taip pat būta ir pakilimų, ir nuopuolių – alkoholio, narkotikų, daug moterų.

Jis gyveno su aktore Patti D’Arbanville.

Pora susilaukė sūnaus Jesse’o Wayne’o – jis pasekė tėvų pėdomis ir taip pat tapo aktoriumi.

Žlugus santykiams su Patti, Donas pateko į aktorės ir dainininkės Barbros Streisand glėbį.

Penktą kartą santuokos saitais Donas susisaistė su mokytoja Kelly Phleger ir susilaukė dar trijų atžalų. Pora iki šiol džiaugiasi šeimos laime.

Tačiau Dakota ne taip lengvai išgyveno tėvų problemas. Dėl tėvų nuodėmių mergaitei ne kartą mokykloje iš bendraamžių teko patirti patyčių.

Dakota ilgai tvardėsi, bet galiausiai būdama septyniolikos neištvėrė ir atsidūrė reabilitacijos klinikoje.

Buvo įtariama, kad Dakota pasekė tėvų pėdomis ir įniko į alkoholį. Pati Dakota tvirtino jautusi tokią didžiulę įtampą, kad susitvarkyti viena nebepajėgė – prireikė profesionalų pagalbos.

Kad ir kaip būtų, dabar Dakota atrodo sveika, pilna energijos ir gyvenimo džiaugsmo. Gal jauna ir perspektyvi aktorė nekartos tėvų klaidų ir galės džiaugtis sėkmingu tiek profesiniu, tiek asmeniniu gyvenimu.

O kol kas jis, atrodo, klostosi ne itin palankiai. Vos prieš keletą dienų pasirodė žinučių, kad po poros mėnesių draugystės Dakota išsiskyrė su savo vaikinu modeliu ir rokeriu velsiečiu Matthew Hittu.

Jos buvusių mylimųjų sąraše – ir muzikantas Noah Gershas, ir aktorius Jordanas Mastersonas. Kuris kitas?

Parengė Ernesta VINEVIČIŪTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.