Itin reta liga drastiškai paženklino trijų mėnesių kūdikį

Ignalinos rajone gyvenanti Aušra Jauraitė – sukrėsta. Neseniai ji gavo žinią apie pusseserės Marios Frizen trijų mėnesių kūdikio ligą. Jai buvo pranešta, kad mažajam Vovačkai, kuris su šeima gyvena Rusijoje, diagnozuotas kairės akies vėžys. 

Taip atrodo pažeista Vovačkos akytė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Taip atrodo pažeista Vovačkos akytė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 29, 2016, 9:10 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:27 PM

Šeimoje nieks nesirgo

Virpančiu balsu moteris pasakojo, kad mažasis Vovačka gimė sveikas ir niekas net pagalvoti negalėjo, kad vos mėnesio kūdikį ištiks tokia baisi liga. “Mūsų šeimoje niekas nesirgo vėžiu, niekas nesupranta, dėl kokių priežasčių galėtų būti ši liga. 

Medikai, deja, irgi negali to paaiškinti. Jie tik sako, kad tokio tipo vėžys užklumpa vieną vaiką iš 2000. Šiuo metu tėveliai renka pinigus ampulėms, kurios padės stabdyti vėžio vystymąsi. Jų reikia keturių, vienos kaina – 300 eurų. Tačiau ne visi medikai moka durti ampules į akytę, reikia rasti tokį, kuris sugebėtų tai daryti. 

Kitas etapas – gydymo ciklas Šveicarijoje. Jis kainuoja didžiulius pinigus – gydymo ciklui reikia apie 100 000 eurų.

Medikai operuoti akytės nenori, nes tiki, kad ateityje su naujais vaistais pavyks atstatyti regėjimą. 

Taip sakė profesorius, kuriam pavyko išgelbėti ne vieną vaiką, kuriam buvo diagnozuota retinoblastoma“, – sakė Lietuvoje gyvenanti artima giminaitė.

Tiki žmonių gerumu

Mažojo Vovačkos mama Maria Frizen šiuo metu su vyru neviltyje. Jie tiki gerų žmonių neabejingumu. „Visa šeima renkame pinigus – ir iš Lietuvos, ir iš Švedijos, ir iš Vokietijos, kad tik mažyliui būtų suteikta pagalba. 

Pati nemačiau to vaikelio – kam leisti pinigus kelionei į Rusiją, jei geriau juos pervesti gydymui. Visais įmanomais būdais stengiamės surinkti reikiamas lėšas, kreipiamės į paramos fondus, tačiau reikiama suma – milžiniška. Tėveliai net pardavė automobilį, papuošalus – viską, kas turėjo bent kokią vertę“, – dėstė ji.

Jei Šveicarijoje nebus pradėtas gydymas dėl lėšų stygiaus, kūdikiui bus bandoma stabdyti naviko plitimą ampulėmis.

Berniuko artimieji prašo geraširdžių žmonių prisidėti prie vaiko gerovės, kad jis galėtų gyventi pilnavertį gyvenimą. Tėveliai prašo padovanoti trijų mėnesių angelėliui galimybę matyti, kaip kiekvieną dieną pateka ir leidžiasi saulė, kaip jam šypsosi tėveliai ir sesuo.

Jei norite prisidėti prie kūdikio gerovės, rašykite el. paštu: gyvbudas@lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.