Vaikams skirta matematikos užduotis internete sukėlė audrą

Internete išplito galvosūkis, iš pažiūros atrodantis kaip matematinė užduotis, kurioje vietoj kintamųjų naudojami obuoliai, bananai ir kokoso riešutai. Tačiau užduotyje užslėpta gudrybė, kaip reikiant apsunkinanti sprendimą. Tai socialiniame tinkle „Facebook“ sukėlė tikrą audrą.

Sprendėjui reikia nustatyti kiekvieno vaisiaus skaitmeninę vertę.
Sprendėjui reikia nustatyti kiekvieno vaisiaus skaitmeninę vertę.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2016, 12:34 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:09 PM

Sprendėjui reikia nustatyti kiekvieno vaisiaus skaitmeninę vertę. Pirmoje eilutėje sudedami trys obuoliai, ir gaunamas skaičius 30 – tai reiškia, jog vieno obuolio vertė yra 10.

Iš kitų eilučių aišku, kad keturių bananų kekės vertė yra 4, o poros kokoso riešutų puselių vertė – 2.

Paskutinėje eilutėje reikia apskaičiuoti sumą, kuri gaunama sudėjus vieną kokoso puselę, vieną obuolį ir trijų bananų kekę, remiantis informacija, gauta iš ankstesnių eilučių. Ir čia internautų atsakymai kaip reikiant išsiskiria.

Kai kuriems atrodo, kad jeigu dvi kokosų puselės lygios dviem, tada viena kokoso puselė turėtų būti lygi vienam. Analogiškai, jeigu keturių bananų kekė yra keturi, tuomet trijų bananų kekė turi būti lygi trims, ir tada galutinis atsakymas yra 14.

Kiti tuo tarpu laiko, kad kokoso atvaizdas visuomet lygus dviem, o bet kokios bananų kekės – keturiems, nepriklausomai nuo iliustracijos pasikeitimų. Jų manymu, atsakymas yra 16.

O kiek suskaičiavote jūs?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.