Ketvertuko susilaukusi šeima bijo pagalvoti apie ateitį

2015-ųjų rugsėjo 8-ąją Tauragės rajone gyvenanti Linos Strangienės ir Jono Gedeikio šeima susilaukė keturių mergyčių. Beveik prieš pusmetį Linai ir Jonui gimė Lėja, Luka, Luknė ir Milena.

2015-ųjų rugsėjo 8-ąją Tauragės rajone Linos Strangienės ir Jono Gedeikio šeima susilaukė keturių mergyčių.<br>T.Bauro nuotr.
2015-ųjų rugsėjo 8-ąją Tauragės rajone Linos Strangienės ir Jono Gedeikio šeima susilaukė keturių mergyčių.<br>T.Bauro nuotr.
Lina su vyru pasidalija visus darbus.<br>T.Bauro nuotr.
Lina su vyru pasidalija visus darbus.<br>T.Bauro nuotr.
Kelioms valandoms mažyles palikusi tėčiui ji gali išeiti į parduotuvę, kirpyklą, užsuka į masažo saloną.<br>T.Bauro nuotr.
Kelioms valandoms mažyles palikusi tėčiui ji gali išeiti į parduotuvę, kirpyklą, užsuka į masažo saloną.<br>T.Bauro nuotr.
Šeimos diena sukasi aplink dukrytes.<br>T.Bauro nuotr.
Šeimos diena sukasi aplink dukrytes.<br>T.Bauro nuotr.
Tauragiškiai sako, kad mažylės suteikia gerokai daugiau džiaugsmo negu vargo.<br>T.Bauro nuotr.
Tauragiškiai sako, kad mažylės suteikia gerokai daugiau džiaugsmo negu vargo.<br>T.Bauro nuotr.
Gimus mergytėms vyro ir žmonos santykiai akivaizdžiai pagerėjo.<br>T.Bauro nuotr.
Gimus mergytėms vyro ir žmonos santykiai akivaizdžiai pagerėjo.<br>T.Bauro nuotr.
Šeima įsigijo septynvietį automobilį, bet visi į jį nesutelpa.<br>T.Bauro nuotr.
Šeima įsigijo septynvietį automobilį, bet visi į jį nesutelpa.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 27, 2016, 11:10 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 8:23 AM

Daugiavaikė mama, iš pirmos santuokos auginanti sūnus Dovydą (16 m.) ir Luką (10 m.), sako niekada nemaniusi, kad augins tiek daug vaikų.

Darbus dalijasi su vyru

Kovo 8-ąją keturioms mergytėms sueis pusė metukų. Žvelgiant į daugiavaikę net šešių vaikų mamą negalėtum pamanyti, kad ji pavargusi: preziciškai prižiūrėti nagai, sveika veido oda, šypsena veide. Nejaugi šeimai pirmasis pusmetis su keturiomis gražuolėmis prabėgo akimirksniu? „Visus rūpesčius su vyru dalijamės per pusę. Jam priklauso dvejų metų tėvystės atostogos.

Kaip nors ypatingai darbų neskirstome. Kai ruošiu pietus, vyras būna su mergytėmis. Naktį keliasi jis, o man leidžia pamiegoti.

Man dieną darbų užtenka. Reikia ir namus susitvarkyti, ir vyresnėliams skirti laiko. Kol viską susitvarkome, einame miegoti po vidurnakčio. Keliamės ankstyvą rytą, nes reikia suruošti sūnus į mokyklą“, – pasakojo Lina.

Šeimos diena sukasi aplink dukrytes. Ryte atsikėlusi moteris nuprausia vieną mergytę, duoda ją tėčiui maitinti, toliau rengia kitas. Neviltis apima, kai visos mažylės verkia ir dviese su vyru nespėja jų nuraminti. Tais atvejais į pagalbą skuba 16-metis sūnus, kuris yra didžiausias mamos pagalbininkas. „Mes neprašome vaikų padėti. Jie turi savo gyvenimą ir mes jų neįpareigojame. Tačiau kai matau, kad jie nori padėti, man labai malonu.

Sūnus mane ėmė saugoti jau tada, kai sužinojo, kad laukiuosi. Iš pradžių buvo kiek sutrikęs, tačiau supratęs, kad vaikai į namus atneš daug džiaugsmo, ėmė man padėti, neleido nešti sunkių pirkinių“, – pirmagimį Dovydą gyrė mama.

Netelpa į septynvietį automobilį

Šeima gyvena Tauragės savivaldybės skirtame 93 kv. metrų būste. Lina ir Jonas jau įrengė didžiulį kambarį mažylėms.

Tauragiškiai sako, kad mažylės suteikia gerokai daugiau džiaugsmo negu vargo. Tik Lina atsiduso paklausta, kaip reikės pagauti visas, kai šios pradės vaikščioti ir bėgioti. „Kol kas man baisu apie tai pagalvoti. Šiuo metu vieną laikau ant rankų, kitą maitina tėtis, o dar dvi guli gultukuose ir žaidžia žaisliukais.

Abejoju, kad jos viena kitą atpažįsta. Tiesa, kai žiūri viena į kitą, visada šypsosi, ima guguoti.

Nemažai vargo kainuoja eiti pasivaikščioti į lauką. Aš viena išeiti negaliu, nes nesu fiziškai pajėgi stumti dviejų dviviečių vežimėlių, todėl visada einame su vyru.

Pro duris irgi su vežimu nepravažiuojame, todėl turime sulankstyti, o lauke išskleisti. Dar vienas vargas – nusipirkome septynvietį automobilį, tačiau į jį netelpame. Kėdutės per didelės, kad sustatytume jas ant užpakalinių sėdynių.

Visa šeima niekur neišvažiuojame, nes paprasčiausiai netelpame. Tiesa, viena kelionė kiekvieną mėnesį į Santariškių klinikas yra privaloma. Kadangi mergytės gimė neišnešiotos, joms atliekama privaloma sveikatos patikra, medikai stebi, kaip jos auga. Į kelionę visada imame vyresnį sūnų, kad padėtų nešti kėdutes, prižiūrėti mažyles“, – pasakojo L.Gečaitė.

39-erių moteris atvira – ji sugeba rasti laiko ir sau. Kelioms valandoms mažyles palikusi tėčiui ji gali išeiti į parduotuvę, kirpyklą, užsuka į masažo saloną. „Esu savaitę likusi be vyro, kai šis išvažiavo padėti broliui.

Neslėpsiu,  tomis dienomis buvo labai sunku, beveik nemiegojau. Mažylės auga, kiekvieną dieną joms reikia vis daugiau dėmesio. Jos nori, kad visada šalia jų būtų žmogus.

Noriu tikėti, kad bus gerokai lengviau tada, kai jos paaugs, ims domėtis viena kita“, – tikisi moteris.

Vyras Liną vadina stebuklu

Yra mamų, teigiančių, kad ir su vienu vaiku labai sunku. Ar gali taip būti? „Mane juokas ima iš tokių. Gal todėl, kad aš pati turiu keturias. Pagalvokime, tebūnie turi vieną, bet labai neramų vaiką. Kad ir koks nenuorama jis būtų, vis tiek kada nors pavargtų ir užmigtų. O keturios beveik niekada nemiega vienu metu. Vos užmigus vienai, prabunda kita.

Ar būčiau pamaniusi, kad kada nors tapsiu daugiavaike mama? Niekada gyvenime, – juokėsi moteris. – Jei kas prieš kelerius metus man būtų tai pasakęs, būčiau tą žmogų išvadinusi kvailiu. Žinoma, vaikelį planavome, tačiau kad bus net keturios, negalėjome numanyti. O ir medikai iš pradžių sakė, kad gims trys. Ketvirtąją pamatė po kurio laiko.“

Moteris prisiminė, kad pirmoji jos reakcija buvo juokas. Ji negalėjo patikėti, kad taip gali nutikti ir jų gyvenimas pasikeis kardinaliai. Kai sutuoktinis sužinojo, kad žmona pagimdys keturias mergytes, ėmė bučiuoti rankas, vadino stebuklu. „Kai nebeturiu jėgų, jis prieina ir apkabina, paguodžia. Kai rankos svyra ir nieko nesinori daryti, jis prajuokina, pakelia nuotaiką.

Gimus mergytėms mūsų santykiai akivaizdžiai pagerėjo. Nėra dienos, kad tik dviese neišgertume kavos. Kartais suguldome visas lovoje ir kalbamės, bendraujame“, – atviravo moteris.

Pirma santuoka laimės neatnešė

Pirmo vaiko Lina susilaukė prieš 16 metų, kai jai buvo 23-eji. Su pirmuoju vyru moteris laiminga nebuvo. „Viena auginau pirmagimį, nes vyras mane paliko, kai Dovydui buvo 4 mėnesiai. Man buvo labai sunku naktimis supti lopšį, nemiegoti.

Vėliau bandėme santykius lipdyti, kūrėme šeimą iš naujo. Net ryžausi pagimdyti antrą vaiką, tačiau santykiai nesiklostė, todėl po kurio laiko galutinai išsiskyrėme.

Dabar mano gyvenimas su Jonu labai geras. Esame laimingi. Vėlyva motinystė turi daug pliusų. Jaučiu gerokai daugiau atsakomybės, viską darau apgalvotai ir ramiai. Turiu daugiau kantrybės, mažiau nervinuosi. Net ir vargą stengiuosi paversti džiaugsmu“, – neslėpė šešių vaikų mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.