Stebuklingas būdas kūdikiui nuraminti: ar žinote, kur paspausti?

Kai mažyliai jaučia kokį nors diskomfortą, vienintelis būdas tai pranešti aplinkiniams yra garsus verksmas.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 20, 2016, 1:33 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 4:46 AM

Juos gali kankinti patys įvairiausi nepatogumai: pilvo skausmai, užkietėję viduriai, peršalimas ir daugybė kitų dalykų. Suprantama, visų pirma būtina griežtai laikytis gydytojo nurodymų ir vartoti paskirtus vaistus. Bet mylintiems tėvams, norintiems nuraminti verkiantį mažylį, gali padėti ir kiti patikrinti būdai.

Vienas iš tokių – taškinis masažas, galintis padėti akimirksniu nuraminti įsirėkusį kūdikį.

Kiekviena pėdos zona atitinka tam tikrą organą ar kūno dalį. Švelniai spaudžiant tą ar kitą pėdos tašką, galima sumažinti vaiko diskomfortą dėl skausmingų pojūčių.

Pėdų refleksoterapija labai naudinga ir efektyvi ir suaugusiesiems. Bet vaikams ji veikia dar geriau. Kūdikių kojų raumenys ir raiščiai dar pilnai neišsivystę, todėl jie daug imlesni švelniam pėdų masažui. Ir norimas rezultatas ateina greičiau.

Pateikiame rekomendacijas, kaip palengvinti mažyliui diskomfortą įvairiose kūno vietose. Dar kartą pabrėžiame, kad šis metodas neturi pakeisti profesionalios gydytojo pagalbos ir paskirto gydymo – refleksoterapija yra tik papildoma priemonė, rūpinantis mažylio sveikata.

Galva ir dantys

Vaiko galvą ir dantis atitinka jo kojų pirščiukai. Naudinga juos masažuoti, pavyzdžiui, kalantis dantukams. Švelniai spaudykite kiekvieno piršto galiukus. Tai nuramins mažylį, kai jis verkia ir garsiai rėkia, drebėdamas visu kūneliu.

Nosies ančiai

Nosies ančius atitinka kojų pirščiukų centrai. Jeigu mažyliui sloga, gleivės jam trukdo kvėpuoti, pabandykite tiesiog pamasažuoti šias sritis, ir jam greitai palengvės.

Plaučiai

Apsunkintas kvėpavimas, karkalai – infekcijos ar peršalimo pasekmė. Kad palengvintumėte gydymo procesą ir sumažintumėte nemalonius pojūčius, pabandykite pamasažuoti, lengvai spausdami, pėdos dalį po pirštais.

Saulės rezginys

Saulės rezginys – tai daugybė nervų, esančių viršutinėje pilvo dalyje. Kartais diskomfortas šioje srityje gali kilti dėl virškinimo sutrikimų, skrandžio spazmų, apsunkinto kvėpavimo. Pabandykite labai tiksliai paspausti į centrinę dalį po pėdos „pagalvėle“.

Viršutinė pilvo dalis

Pats geriausias būdas nuraminti skausmus žarnyne – švelniai glostyti pilvuką pagal laikrodžio rodyklę. Taip pat galima lengvai patrinti centrinę pėdos dalį – būtent ši zona susijusi su viršutine pilvo dalimi.

Apatinė pilvo dalis

Jeigu mažyliui užkietėjo viduriai, simptomus galite palengvinti ir masažu. Kad pastimuliuotumėte storąją žarną, pamasažuokite apatinę pėdos dalį, arčiau kulno pagrindo.

Dubens organai

Vaiko kulniukas atitinka dubens srities organus. Jeigu įtariate, kad mažylis jaučia diskomfortą inkstuose, šlapimo pūslėje ar kituose organuose dubens srityje, pabandykite lengvai pamasažuoti kulniukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.