Atliktas tyrimas parodė trimetės Evos smegenų auglio pokyčius

Smegenų auglio draskoma trimetė Evutė daugybei žmonių tapo vilties ir tikėjimo simboliu, kad galima įveikti net ir sunkiausias ligas. Geraširdžiams žmonėms suaukojus pinigų, mažajai Evutei Vokietijoje jau buvo atliktas pirmasis imunoterapijos kursas, o po jo Dubline – magnetinio rezonanso tyrimas, kuris parodė tam tikrus pokyčius Evos smegenyse. 

Trimetė Evutė daugeliui tapo vilties ir tikėjimo simboliu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Trimetė Evutė daugeliui tapo vilties ir tikėjimo simboliu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kelionė į Disneilendą džiugino Luizos vaikus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kelionė į Disneilendą džiugino Luizos vaikus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kelionė į Disneilendą džiugino Evutę.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kelionė į Disneilendą džiugino Evutę.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 12:53 PM, atnaujinta May 25, 2017, 8:26 AM

Džiugino kelionė į Disneilendą

Po pirmojo imunoterapijos kurso, kuris gegužės pradžioje buvo atliktas Vokietijoje, Eva daug šypsojosi ir džiaugėsi turėdama jėgų. Jos mama Luiza Aniulienė taip pat tada neslėpė džiaugsmo ir tikino, kad nėra nieko geriau už galimybę matyti sveikstančią dukrytę.

Praėjo trys savaitės – šiuo metu Evutė su šeima vėl ruošiasi į Vokietiją, kur prasidės antrasis imunoterapijos kursas.

Per tą laiką, kol trimetė ilsėjosi nuo imunoterapijų, šeima nesėdėjo rankų sudėjusi. Gydytojams leidus jie nusprendė pasimėgauti bent trumpomis atostogomis ir nuvyko į Disneilendą.

Kelionę šeimai suorganizavo „Make a wish“ labdaringa organizacija. Jie pildo vaikų, sergančių gyvybei pavojingomis ligomis, norus. Šeima nusprendė, kad mažąją ligoniukę tikrai sužavės vaikų pamėgtas Disneilendas. Kaip sakė Luiza, tai yra ta vieta, kurioje mažos vaikų akytės dega džiaugsmu.

Kelionė į Disneilendą praėjo sklandžiai. Tiesa, jos metu mergytei reikėjo nusnūsti vežimėlyje. Tai buvo pirmoji kelionė, kai medikai leido Evutei skristi be steroidų. Luizai keblumų sudarė Evos mityba – nuo to laiko, kai baigė juos vartoti, mergytė visiškai prarado apetitą.

Vos vieno milimetro pokyčiai

Po kelionės į Disneilendą šeimos laukė išbandymas – magnetinis rezonansas, kurio metu paaiškėjo, kaip radiacija paveikė mažylės auglį. Jis buvo atliekamas Dubline. Evos mama Luiza labai jautriai išgyveno šią kelionę.

Tada ji baiminosi dėl narkozės, kuri turėjo būti atlikta mažylei. Tai 28-oji narkozė trimetės gyvenime. „Nekenčiu to. Nekenčiu matyti, kaip ji užmiega, nekenčiu matyti, kaip ji kovoja su pykčiu ir sumišimu pabudusi. O labiausiai nekenčiu išgirsti atsakymus. Kai sėdi ir lauki nerimaudamas, kai jauti, kaip prakaituoja tavo delnai.

Kai jauti, jog net pykina, o tada žodžiai „labai gaila“, akmeniniai veidai. Daug kartų jau tą girdėjau. Labai bijau važiuoti į ligoninę. Kad tik jie nesusprogdintų mano iliuzijų burbulo“, – tada jautriai atviravo sergančios mažylės mama.

Magnetinis rezonansas, kurio atsakymų taip baiminosi Luiza, parodė, jog Evos smegenyse esantis auglys pakito nepastebimai – vos 1 milimetru. „Pagal tai, kaip Evutė jaučiasi, tikėjausi geresnių rezultatų, bet auglys stabilus.

Ir tol, kol ji bėgioja, šoka, šypsosi ir gerai jaučiasi, esu laiminga. Mūsų laukia dar viena kelionė į Vokietiją, ten tęsime imunoterapiją. Gali būti, kad imunoterapija ir yra Evos geros savijautos priežastis“, – sakė mama.

Visas imunoterapijos ciklas kainuoja apie 45000 eurų. Surinktos sumos, kuri siekia 70000 eurų, šeima dar nepanaudojo. Po imunoterapijos, tikėtina, mergytė bus toliau gydoma Bristolyje. Kadangi Evutės auglys ganėtinai didelis ir siekia apie 4 centimetrus, tikėtina, kad imunoterapija visiškai jo nepanaikins.

Informaciją, kaip padėti šeimai, rasite čia. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.