Jausminga senelio ir anūko nuotrauka pravirkdė pasaulį

Mylinčio senelio ir 11 mėnesių anūko fotografija sujaudino tūkstančius. „Sunshine Moody“ fotografo nuotraukoje Allenas Halsteadas laiko apglėbęs mažąjį Kolbie Gregware. Ant senelio ir anūko krūtinės matomas širdies operacijos paliktas randas, rašo „The Daily Mail“.

Ši nuotrauka sugraudino tūkstančius žmonių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ši nuotrauka sugraudino tūkstančius žmonių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ši nuotrauka sugraudino tūkstančius žmonių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ši nuotrauka sugraudino tūkstančius žmonių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-16 17:15, atnaujinta 2017-05-21 13:50

Vieno iš jų gyvenimas jau eina į pabaigą, o kito dar tik prasideda, tačiau jie abu turėjo ištverti keletą atvirų širdies operacijų, kurios jiems paliko tokius pačius „užtrauktuko formos“ randus.

„Mano tėvas išgyveno dvi širdies operacijas, sirgo arterijų liga, diabetu, turėjo 18 stentų, širdies stimuliatorių, patyrė stiprų insultą ir daugybę mažų širdies smūgių, o jo širdis funkcionuoja tik 10 proc. pajėgumu“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė K.Gregware mama Brandy Gregware.

„Jie davė jam vaistų, kurie padeda jo širdžiai plakti šiek tiek stipriau. Kai šie vaistai nebeveiks, teks paskutinį kartą atsisveikinti“, – pasakojo ji.

K.Gregware pirmąją atvirą širdies operaciją patyrė būdamas dar visai mažiukas, vos keturių mėnesių. Berniukas gimė su širdies yda, plaučių arterijos stenoze, plautine hipertenzija, lėtine plaučių liga, inkstų liga ir Dauno sindromu.

„Šioje žemėje jis tik 10 mėnesių, o 7 iš jų praleido ligoninėje! Paskutinį kartą jis dvi su puse savaitės praleido prijungtas prie gyvybės palaikymo aparatūros, nes susirgo peršalimu“, – rašė B.Gregware iš Pietų Karolinos.

„Pamačiusi šią nuotrauką negalėjau sulaikyti ašarų! Verkiu ir dabar, rašydama. Tai du stebuklai, kurie kovoja!

Šie metai buvo labai sunkūs mūsų šeimai, nes abu jie vis atsidurdavo ligoninėje ir mes kaskart nežinodavome, ar jie sugrįš namo. Kelis kartus mano tėvas atsisakė eiti į ligoninė, kol jo mažasis Kolbie negrįš namo“, – skausmu dalinosi moteris.

B.Gregware pasakojo, kad kartais sėdi ir stebi, kaip senolis „valandų valandas“ laiko mažąjį Kolbie, kol jie „kalbasi apie sutampančius užtrauktukus“.

„Šioje nuotraukoje matoma meilė ir ryšys, kuris sieja šiuos du stebuklingus kovotojus, – sakė moteris. – Sakau tai su ašaromis akyse.

Mano tėvo gyvenimas lėtai eina į pabaigą, o mano sūnaus dar tik prasideda. Pasaulyje yra tiek daug neapykantos ir smurto, o šie du žmonės kasdien kovoja, kad čia pasiliktų. Branginsiu šią nuostabią nuotrauką visą savo gyvenimą.“

„Stebuklai nutinka kasdien ir štai mano įrodymas, kad gyvena šie du kovojantys stebuklai“, – jausmus liejo B.Gregware.

Šių dviejų mylinčių žmonių nuotrauką fotogragė „Sunshine Moody“ padarė gegužę. Socialiniame tinkle „Facebook“ ji rašė, kad tai buvo stipriausia pora, kokia jai yra tekę sutikti.

„Vienas gyvenimas dar tik prasideda, o kitas jau eina į pabaigą, Kolbie ir jo senelis, abu turi užtrauktuko formos randus, kuriuos paliko širdies operacijos“, – rašė ji.

„Abu jie praėjusiais metais patyrė labai daug. Ir, kaip matote, Kolbie su meile žiūri į savo senelį, o šis be abejonės myli jį. Būtent dėl tokių akimirkų mano darbas turi prasmę“, – rašė fotografė. Ji taip pat pasidalino K.Gregware šeimos ir jo broliuko dvynio Kasho, kuriam reikia atlikti stuburo operaciją, nuotraukomis.

Fotografė pasakojo, kad su B.Gregware susipažino ligoninėje, kai moters sūnūs buvo tame pačiame naujagimių intensyvios terapijos skyriuje (NITS), kaip ir jos dukrelė.

„Kai pamačiau jos berniukus tame pačiame NITS, priėjau prie jos ir pasiūliau nemokamai nufotografuoti dvynukus. Galbūt taip pasielgiau todėl, kad kai ten gulėjo mūsų dukrelė, mes neturėjome profesionalių jos nuotraukų“, – pasakojo moteris.

„Susitarėme dėl laiko, kada juos paimsime, tačiau Kolbie sveikata pablogėjo ir jis buvo perkeltas į H.Egleston ligoninę Atlantoje. Tad fotosesiją atidėjome. Ji su manimi susisiekė gegužę ir pasiūlė nufotografuoti berniukus artėjančio gimtadienio proga.

Ji sakė, kad nori kelių nuotraukų, kuriose Kolbie būtų kartu su jos tėčiu, ir matytųsi jų užtrauktuko formos randai.

Fotosesija išties buvo smagi, o jos tėvas įdomus žmogus. Kai turėjau nufotografuoti tą nuotrauką, norėjau užfiksuoti kokia skaudi yra ši situacija ir tuo pačiu jų jaučiamą meilę vienas kitam“, – aiškino fotografė.

„Tą vakarą parėjusi namo peržvelgiau visas nuotraukas ir pamačiau šią. Tai buvo pirmoji nuotrauka kurią redagavau. Tam užtrukau apie valandą. Pavadinau ją taip: „Vienas gyvenimas tik prasideda, kai kitas eina į pabaigą.“ Būtent dėl šios priežasties fotosesija buvo labai jausminga“, – kalbėjo moteris.

Kai pastebėjo, kokį didelį įspūdį ši nuotrauka padarė tūsktančiams žmonių, B.Gregware padėkojo visiems už palaikymą ir šiltus žodžius.

„Taip nuostabu, kad viena nuotrauka gali padaryti žmonėms tokį didelį įspūdį. Mes tik norėjome parodyti, kad iš tiesų būna stebuklų ir ryšį, kuris jungia mano tėvą ir Kolbie. Ši nuotrauka mums beprotiškai daug reiškia“, – rašė sergančio vaiko mama.

„Nėra jokios abejonės, kad mano tėvas yra vaikštantis stebuklas. Tai, ką jis išgyveno ir ištvėrė yra nepaprasta ir tai tikras stebuklas. O Kolbie nuo pat pirmos dienos kovojo, kad būtų čia. Tie, kurie sekė Kasho ir Kolbie kelionę, matė tai.

Aš esu čia tam, kad pasakyčiau jums, jos stebuklai nutinka kasdien. Ir aš turiu tris įrodymus. Savo tėtį, Kolbie ir Kashą“, – sakė B.Gregware.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.