Žvaigždės atskleidė, į kokius būrelius leidžia savo vaikus

Vaikų apetitas didelis, jie nori aprėpti daug būrelių. Ar tėvai turėtų jiems padėti pasirinkti popamokinę veiklą?

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Rosita Čivilytė.
Rosita Čivilytė.
Vaida Jasaitienė.
Vaida Jasaitienė.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Aug 25, 2016, 11:04 AM, atnaujinta May 14, 2017, 11:22 PM

Dainininkės, vokalo pedagogės Rositos Čivilytės (50 m.) jaunesnioji duktė Patricija (17 m.) šį rudenį bus dvyliktokė, todėl daugiau laiko skirs pamokoms. Tačiau turėti mėgstamos veiklos Patricijai taip pat svarbu – mergina vėl lankys ispanų kalbos būrelį.

Parodo vaiko gebėjimus

Jaunesnėse klasėse ji lankė chorą, bušido, plaukimą, šokius. „Būdamas pradinukas vaikas dažniausiai pats pasirenka būrelius, į visai tai žiūri labai žaismingai. O tėvai yra tam, kad vaiką kai kur pastūmėtų, kai kur sutiktų su atžalos nuomone“, – įsitikinusi R.Čivilytė.

Atlikėjos duktė daug ką atmesdavo: plaukimas jai netiko, bušido pusę metų palankė, taip pat netiko. Pastaruoju metu duktė apsistojo ties užsienio kalbomis. „Pernai ji lankė ispanų kalbos būrelį ir vėl prašo manęs, kad leisčiau lankyti. Patricijai patiko ispanų kultūra, todėl ji labai domisi Ispanija“, – apie atžalos pomėgį pasakojo dainininkė.

R.Čivilytė įsitikinusi, kad tai, kokius būrelius anksčiau lankė duktė, jai buvo naudinga.

„Būreliai – savotiškas barometras, kuris parodo vaiko gebėjimų skalę. Tuomet pamatai, į kurią pusę jis labiau linkęs, ko nereikia versti jo daryti, turi padėti apsispręsti, sudaryti galimybes, kad būreliai duotų naudos. Tačiau su dukra esame sutarusios, kad mokslai turi būti pirmoje vietoje“, – tvirtino Rosita.

R.Čivilytė vaikus moko dainuoti. Pedagogė neretai pastebi, kad vaikai ateina išbalę, pervargę, nes lankyti būrelius spaudžia tėvai. „Nors ir aš esu reikli, bet su dukra sutariu, jog svarbu suderinti mokslus su pomėgiais“, – sakė R.Čivilytė.

Nors Rosita moko dainuoti kitus vaikus, jos duktė šito daryti nenorėjo. „Muzikoje ji nemato savęs, dabar linksta į užsienio kalbas, verslumą. Ji pasuks kitu keliu negu aš“, – patikino motina.

Labiausiai patinka krepšinis

Tituluotos gražuolės Vaidos Jasaitienės (37 m.) vienturtis sūnus Deimanas (12 m.) anksčiau lankė futbolo, piešimo, šokių būrelius. Po to jis panoro žaisti tinklinį, krepšinį, lankyti plaukimą. „Esu už tai, kad vaikas turėtų daug veiklos. Iš kur žinosi, kas jam patinka, jei neleisi į įvairius būrelius“, – tikino šeimos įkurtoje įmonėje dirbanti V.Jasaitienė.

Motina pastebėjo, kad sūnui labiausiai patinka krepšinis: „Manau, genai daro savo darbą – jam labiau miela krepšinis. Tačiau gerai, kai žmogus moka ne tik žaisti krepšinį, bet ir šokti, plaukti, piešti. Gyvenime praverčia įvairi patirtis.“

Deimano tėvas – žinomas krepšininkas Simas Jasaitis, nenuostabu, kad sūnus nori sekti jo pėdomis. Buvusi S.Jasaičio žmona Vaida naujais mokslo metais sūnų po pamokų 4 kartus per savaitę vežios į krepšinio treniruotes, o savaitgaliais – į plaukimo. „Dar bandome ką nors atrasti nauja, kas tiktų jam pagal amžių“, – užsiminė V.Jasaitienė.

Ar lankydamas daug būrelių vaikas nepervargs ir dėl to nenukentės mokslai? Vaida džiaugėsi, kad sūnus visą dieną būna užsiėmęs, todėl neturi kada žaisti kompiuteriu ar prasimanyti išdaigų. Privačią mokyklą lankantis berniukas ten paruošia pamokas ir pavalgo.

Apie ketvirtą valandą popiet vaikas įprastai palieka mokyklą ir mama jį automobiliu nuveža į treniruotes. „Užimtumas naudingas vaiko vystymuisi, auklėjimui, sveikatai“, – įsitikinusi motina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.