Už vaiko gyvybę kovojančią marijampoliečių šeimą slegia sunki našta

Sunkiai besiverčianti marijampoliečių Ingos (31) ir Algaudo (35) Skystimų šeima, kalbėdami apie savo gyvenimą, braukia ašarą. Romantiškai susipažinę ir planavę šviesią ateitį, jiedu dabar priversti gyventi atskirai.

Sunkiai besiverčianti marijampoliečių Ingos (31) ir Algaudo (35) Skystimų šeima, kalbėdami apie savo gyvenimą, braukia ašarą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Sunkiai besiverčianti marijampoliečių Ingos (31) ir Algaudo (35) Skystimų šeima, kalbėdami apie savo gyvenimą, braukia ašarą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 7:55 PM, atnaujinta May 12, 2017, 2:30 PM

Šiais metais į jų namus pasibeldęs vėžys pabandė sugniuždyti pirmagimį Jonelį. Visai mažytis gumbelis rankoje tapo išbandymu visai šeimai.

Du vaikai, su paskola įsigytas namas, nuolatiniai važinėjimai iš Marijampolės į Kauną ir neužtikrinta ateitis – taip gyvena apie romantišką gyvenimą svajoję sutuoktiniai ir dviejų vaikų, Jonelio ir Eglutės, tėvai.

Jiedu suglaudę pečius atlaiko likimo išbandymus. Inga, pasakodama apie sūnaus ligą, netramdo ašarų.

Prisimindama, koks guvus berniukas buvo iki šių metų pavasario, šiek tiek prityla, tada vėl ima šnekėti.

Šeimos galva Algaudas – didvyriškai nusiteikęs, nori pats vienas išlaikyti šeimą ir užtikrinti jai gerovę, tačiau jau dabar supranta, kad to padaryti negali – liga neklausia, ar pakanka turimų pinigų, o nuolatinės išlaidos, kurių reikia kiekvieną dieną, senka lyg vanduo.

Vyras buvo priverstas palikti šaltkalvio darbą, kad išeitų į tėvystės atostogas ir slaugytų Jonelį.

Sutuoktiniai susipažino TV laidoje

Spalį šeštąjį gimtadienį švęsiantis Jonukas visai neseniai didvyriškai atlaikė operaciją. Medikai Kauno klinikose nusprendė, kad rankoje esantį gumbelį reikia išoperuoti, o kojos kaulą persodinti į ranką.

Po operacijos berniukas paprašė naminio maisto ir išreiškė norą matyti tėvelius. Nieko keisto – juk prieš šešis mėnesius pasaulį išvydusi Jonuko sesutė Eglutė namuose auga su mama. Dėl šios priežasties mažasis kovotojas itin retai mato mylimiausią žmogų – mamą.

Sutuoktiniai atviri – tokių netikėtumų jiedu niekada nesitikėjo, gyveno įprastą gyvenimą, augindami Jonuką ir laukdamiesi Eglutės.

„Mūsų su vyru meilės istorija – graži ir romantiška. Santuokoje gyvename septynerius metus. Įsivaizduokit, susipažinome sausio mėnesį, birželį apsigyvenome kartu, o gruodį jis man pasipiršo. Kitų metų gegužę mudu susituokėme.

Susipažinome mudu radijo laidoje „Kapsai“. Buvo labai įdomi situacija. Ten transliuodavo pažinčių žinutes, žmonės siųsdavo linkėjimus.

Ten apie tai, kad ieško draugės, parašė mano vyras. Kaip tik grįžau į namus ir net nenugirdusi visos žinutės jam parašiau.

Bendravome žinutėmis. Jam labiausiai patiko mano, nes nebuvo vaikiškos.

Mudu susirašinėjome kelis mėnesius, pirmą kartą akis į akį susitikome kovo 8-ąją.

Iš pradžių galvojau, kad nieko rimto nebus, sakiau, kad jis skirtas ne man, tačiau nutiko priešingai – septintus metus gyvename santuokoje“, – pasakojo Inga.

Slegia 10000 paskola už namus

Inga ir Algaudas – itin tvirtos ir stiprios asmenybės. Santykių pradžioje dėl to kildavo nesutarimų, tačiau ilgainiui jie liko už nugaros.

Nors Skystimų šeimoje pasitaiko ir nesutarimų, vis dėlto jiedu greitai išsprendžia savo problemas.

Kai prieš aštuonis mėnesius mama maudydama sūnų pamatė ant rankos kyšantį guzelį, net negalėjo pagalvoti, kad nuo tos akimirkos gyvenimas pasikeis negrįžtamai. Apie tai, kad išgirs vėžio diagnozę, ji net nesusimąstė.

Tada su paskola nusipirkę namą sutuoktiniai negalvojo, kad kažkada prireiks papildomų lėšų kasdienėms išlaidoms. „Džiaugsmas, kad bent gydymas nekainuoja, tačiau vis tiek kasdien reikia daug pinigėlių. Jonelis nevalgo ligoninės maisto, todėl turiu ruošti naminį arba pirkti tai, ko jis nori.

Taip pat daug išleidžiu kelionėms – negaliu nusėdėti namuose ir nenuvažiuoti pas sūnų.

Pabandykite mane įsivaizduoti – pirmagimis kovoja su vėžiu, o aš būsiu ramiai namuose su metukų neturinčia dukryte? Niekaip negaliu – nors kelias minutes noriu pabūti su Jonuku. Puikiai žinau, kaip jam manęs trūksta.

Dar mus slegia ir pinigai, kuriuos turime sumokėti už namą. Pirkome jį iš žmonių ir sutarėme, kad per penkerius metus išsimokėsime visą sumą.

Turime sumokėti 10000 eurų, liko trys metai.

Mes nedaliname įmokų kas mėnesį. Esame sutarę, kad sumokėsime tokiomis dalimis, kaip mums patogu.

Tik sumokėjus 10000 eurų šie namai bus mūsų“, – guodėsi moteris.

Viską atiduotų dėl vaiko sveikatos

Po operacijos toliau su vėžiu kovojantis Jonelis ilgainiui jaus vėžio padarinius – nors medikai stengėsi išsaugoti smulkiuosius kaulelius, nuo kurių galūnių auga rankytė, bet per operaciją viena dalis vis tiek buvo išimta.

Kitaip tariant, jam augant reikės daryti kauliuko ilginimo operaciją.

Netrukus Jonelio laukia tolimesni chemoterapijos kursai.

Moteris prisipažino, kad niekada negalėjo pagalvoti, kad tokiam judriam ir valgiam vaikui smogs vėžys. „Net blogiausiame sapne negalėjau apie tai pagalvoti.

Tiesa, galiu pastebėti, kad ši liga mus dar labiau suartino. Ši bėda išmokė mus suremti pečius.

Ko labiausiai noriu? Kad vaikas būtų sveikas. Viską atiduočiau, bet, deja, suprantu, kad to niekada nebus“, – ašarų neslėpė I.Skystimienė.

Informaciją, kaip padėti Jonelio šeimai, rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.