Manekenė Jurgita Tvarijonaitė nenusivylė namų šeimininkės dalia

„Nesiilgiu praeities, nesijaudinu dėl ateities“, – tvirtino modelis ir buvusi televizijos laidų vedėja Jurgita Tvarijonaitė (40 m.). Jai modelio darbas ir motinystė – skirtingi ir net nelyginami gyvenimo etapai. Dviejų sūnų susilaukusi J.Tvarijonaitė tapo namų šeimininke, tačiau tuo patenkinta. Nors pašėlęs laikas baigėsi, Jurgita džiaugiasi motinystės dovanota ramybe ir branda.

R.Adžgausko nuotr.
R.Adžgausko nuotr.
J.Tvarijonaitė su sutuoktiniu E.Vaškevičiumi po lygiai dalijasi vaikų auginimo rūpesčiais.<br>R.Adžgausko nuotr.
J.Tvarijonaitė su sutuoktiniu E.Vaškevičiumi po lygiai dalijasi vaikų auginimo rūpesčiais.<br>R.Adžgausko nuotr.
Pozuodama apsinuoginusi prieš objektyvą J.Tvarijonaitė gaudavo gerus honorarus.
Pozuodama apsinuoginusi prieš objektyvą J.Tvarijonaitė gaudavo gerus honorarus.
Daugiau nuotraukų (4)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Nov 15, 2016, 10:37 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:02 PM

Sostinėje vykstantys renginiai J.Tvarijonaitę retai bevilioja, tad žinomą moterį išvysti prabangos prekių pristatymuose ar vakarėliuose tikimybė labai menka.

Po ilgos pertraukos šį spalį J.Tvarijonaitė valandai kitai atitrūko nuo devynių mėnesių Patriko Mykolo lopšio ir pasidomėjo mados naujienomis – į vieną Vilniaus salonų, kur buvo pristatyta garsių mados namų rudens ir žiemos kolekcija, užsukusią žinomą manekenę buvo nelengva atpažinti.

Jurgita suspindėjo pasikeitusiu įvaizdžiu – modelis motinystės laikotarpiu užsiaugino dar ilgesnius šviesius plaukus.

Su verslininku sutuoktiniu Edgaru Vaškevičiumi (43 m.) Jurgita taip pat augina Tomą Juozapą (8 m.). Tačiau pirmo ir antro vaiko priežiūra moteriai atrodo kaip skirtingos patirtys – pirmagimį ji augino kone steriliomis sąlygomis, o pagranduką – labiau atsipalaidavusi.

Kodėl taip stipriai motinystė pakeitė tarptautinę modelio karjerą padariusią J.Tvarijonaitę?

– Motinystė – visiškai naujas gyvenimo etapas, suteikęs daug džiaugsmo, anksčiau nepatirtų išgyvenimų, emocijų, bet ir pareikalavęs gerokai didesnės atsakomybės, kantrybės, pasiaukojimo.

Šiuo metu nebegaliu elgtis daug negalvodama, tarkime, atsigulusi vakare į lovą sugalvoti, kad rytoj reikėtų nuskristi į Milaną. Dabar apgailėtinai mažai laiko lieka net sau, knygai.

Reikėjo išmokti planuoti laiką ir pirmiausia galvoti ne apie save, o apie šeimą. Taip pat kartais miegas tampa kone svajone, bet tai – smulkmena, palyginti su įgimta motiniška meile, kerinčia vaiko šypsena, įprasminančia tavo gyvenimą.

– Kokia jūsų kasdienybė dabar – ar nuo ryto iki vakaro sukatės vien apie vaikus? Ar turite auklę?

– Sukamės dviese su vyru, jis visuomet mane išleidžia, kai reikia. Gimus mažyliui Edgaras vyresnėlį visuomet nuveža į mokyklą, pirma ruošia jam pusryčius.

Patrikui Mykolui – jau devyni mėnesiai. Vyrukas žengia pirmuosius žingsnius ir kasdien man vis labiau atsiriša rankos.

– Kuo skiriasi pirmojo ir antrojo vaiko auginimas?

– Skirtumas didžiulis. Juk pirmagimio susilaukusią moterį visuomet gąsdina nežinomybė, o įgyta patirtis leidžia labiau pasitikėti savimi, ramiau į viską reaguoti. Augindama antrą sūnų esu visiškai atsipalaidavusi, todėl nedarau daug ko, ką darydavau prižiūrėdama pirmagimį. Pavyzdžiui, nukritus daiktui ant žemės puldavau jo dezinfekuoti, kasdien grindis valydavau karštais garais.

Todėl nė nesuvokdama vaiką užauginau sterilioje aplinkoje, o tai, kiek žinau, nėra gerai.

– Ar kartais nesigailite, kad modelio karjerą iškeitėte į vaikų auginimą?

– Žinoma, kad ne. Kiekvienas etapas savaip gražus. Neabejoju, kad ir senatvė turi savo žavesio. Iš esmės reikia išmokti būti laimingam čia ir dabar, o ne ilgėtis praeities ar jaudintis dėl ateities. Tai – mano gyvenimo šūkis.

– Kuo skiriasi ir kuo panašūs vienas ir kitas etapai – modelio darbas ir motinystė?

– Tai nepalyginama, du atskiri gyvenimai. Modelio darbas nėra lengvas, kaip dauguma įsivaizduoja. Aš turėjau būti ne tik fiziškai stipri, nes reikėjo dažnai dalyvauti atrankose, keliauti po pasaulį.

Vargino skrydžiai, aukštakulniai žudikai, privalomas sportas, dietos dėl nepriekaištingos išvaizdos, pozavimas nevalgius, kad neatsikištų pilvukas.

Ir psichologiškai buvo nelengva, nes aplinkui sukosi vis nauji žmonės, dažnai pavydūs kiti modeliai.

Šioje srityje turi būti bendraujanti, mokanti save pristatyti, pasitikinti, bet kartu ir draugiška, lanksti. Mačiau labai dailių modelių, kurie vis negaudavo darbo, nes pagrindinė jų problema buvo vidaus pasaulio tuštybė – per didelė puikybė ir nemokėjimas bendrauti.

Nepakanka džiaugtis vien nepriekaištinga išvaizda, reikia vidaus. Juk kiek daug nuotraukose pasako akys, veido išraiška, todėl dar ir vaidybos reikia.

O motinystė man siejasi su branda, kuri tave pakeičia visam laikui, su ramybe, pasitikėjimu ir daug kitų nuostabių potyrių. Todėl būti motina yra nuostabu, ir tuo šiandien aš mėgaujuosi.

– Pastaruoju metu sulaukiate siūlymų kaip modelis – pavyzdžiui, pristatyti kokias nors grožio priemones?

– Ne. Lietuvos rinka per maža tokiems darbams.

– Kokie jūsų įprastiniai grožio ritualai – ar sportuojate, ar lankotės grožio salone, ar namuose kokias nors grožio procedūras darotės?

– Anksčiau buvau aktyvesnė grožio salonų viešnia, dabar rečiau lankausi. Kadangi daug metų sukausi grožio srityje, ir pati nemažai išmokau, pavyzdžiui, pasidaryti makiažą ar šukuoseną.

Bet yra ir tokių procedūrų, kurių nerizikuočiau darytis namie, tarkim, dažytis plaukų. Tai turi atlikti šios srities meistras, išmanantis savo darbą.

– Puoselėjate ilgus gražius plaukus. Susilaukus antrosios atžalos nesinorėjo jų nusikirpti, kad būtų patogiau?

– Ką turiu, tai turiu. Yra manančių, kad mano plaukai netikri. Tuos žmones patikinčiau, kad niekada neturėjau dirbtinių plaukų. O per nėštumus jie taip atsigavo, kad susuktas kuodas mane tempia atgal. (Juokiasi.)

Žinoma, plaukų priežiūrai naudoju profesionalams skirtas priemones. Man ir pačiai gražu ilgi plaukai, ir vyrui patinka.

Nė vienas kirpėjas man jų nenori nurėžti – kažkada prašiau, bet atsisakė, liepė nekvailioti. Pakeičiau kirpėją – dabartinė nekerpa, tik galiukus patrumpina.

– Augote didelėje šeimoje – su seserimi ir penkiais broliais. Ar pati norėtumėte auginti daugiau vaikų?

– Didelė šeima man neatrodo savaiminė vertybė. Manau, šiuo atveju svarbu kokybė, o ne kiekybė.

– Kelintas vaikas buvote šeimoje? Kaip sutariate su broliais, seserimi? Kokias tradicijas perėmėte iš tėvų ir puoselėjate savo šeimoje?

– Tėvams esu ketvirtas vaikas. O su artimaisiais nei pykstamės, nei baramės. Visi savo šeimų reikaluose paskendę, todėl matomės nedažnai. Susitinkame dažniausiai pas tėvus. Aišku, su seserimi esame artimesnės, nes tik vieną turiu.

Pagrindinė šeimos tradicija nuo vaikystės – Kūčios.

Visada tėvų namuose buvo valgiais nukrautas stalas, po staltiese tiesiami šiaudai, traukiami burtai. O svarbiausia, kad visa šeima kartu. Iš kito pasaulio krašto grįždavau Kūčioms.

Veiklios motinos sprendžia, kaip auginti vaikus

Motinystė J.Tvarijonaitę neseniai pastūmėjo tapti viena projekto „Mamų partija“ kūrėjų. Šis projektas telkia veiklias motinas, kurios drauge sprendžia įvairias su vaikų auginimu susijusias problemas. Į šį judėjimą įsitraukė ir atžalas auginančios kelios popdainininkės bei verslininkės.

„Mamos kasdien susiduria su daugybe klausimų, temos – nuo vaikų ugdymo, švietimo iki sveikatos. Visos, norinčios tomis problemomis pasidalyti, pasiūlyti sprendimo būdus, turėtų burtis. Tai skelbia ir mūsų šūkis: mamos žino geriau“, – savanoriškos motinų organizacijos tikslus išvardijo J.Tvarijonaitė.

Karjera užtikrino gyvenimo gerovę

Prieš metus vienoje televizijos laidoje J.Tvarijonaitė, praskleidusi asmeninio gyvenimo užkulisius, prisipažino niekada neieškojusi turtingo vyro. Ir dabar ji ne savo vyrui turi dėkoti už ramų ir kiekvienai moteriai norimą gyvenimą, o sau.

„Mano sutartys iš tiesų buvo įspūdingos. Dėl to aš labai džiaugiuosi, nes man nereikėjo ieškotis turtingo vyro, kad gyvenčiau iš jo kišenės. Pastebėjau, kad vyrai į mane kažkaip kitaip žiūrėjo, kai galėjau pati nusipirkti, ką noriu, ar pasidovanoti mielą dovaną. Ieškojau ne turtingo vyro ar maišo pinigų, o gero tėvo savo vaikams“, – šeiminiu gyvenimu laidoje džiaugėsi pašnekovė.

Gali būti, kad kas nors, matydamas šiuo metu brandaus amžiaus modelį, neseniai susilaukusį antrojo kūdikio, pamanys, jog ji nebekartotų kadrų, kuriuose pozuoja visiškai nuoga. Bet gyvenimo būdo laidoje moteris neslėpė, kad visa tai jai davė didelės naudos. Dabar Jurgita mėgaujasi gyvenimu, kurio daug kas tik pavydėtų, – žiemas ji leidžia amžinai šiltose Kanarų salose, o vasaras – lietuviškame pajūryje savo apartamentuose. Jai nereikia rytais skubėti į darbą ir stovėti automobilių kamščiuose.

„Aš iš gyvenimo visada ėmiau viską, ką geriausia jis man galėjo duoti. Todėl dabar man visai nebaisu atsiduoti šeimai ir būti tipiška namų šeimininke“, – apie gyvenimo patirtis pasakojo Jurgita.

Vestuves atšoko Tenerifėje

Buvę ilgamečiai sužadėtiniai J.Tvarijonaitė ir E.Vaškevičius susituokė 2012 metų lapkritį. Daugiau nei dešimtmetį kartu pragyvenę Jurgita ir Edgaras, kurių sūnui Tomui Juozapui jau buvo ketveri, vestuvių puotai pasirinko šiltuosius kraštus – pora tuokėsi Ispanijai priklausančioje Tenerifės saloje.

Jaunavedžiai tuokėsi Tenerifės Šv.Sebastijono bažnyčioje, o vestuvių puotą surengė netoli bažnyčios esančiame prabangiame penkių žvaigždučių viešbutyje „Sheraton“. Pasveikinti jaunavedžių į Tenerifę iš Lietuvos atskrido pilnas lėktuvas jų artimųjų ir draugų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.