Lietuvius sujaudino žinia apie ligoninėje paliktą kūdikį: tiesa kitokia

Lapkričio 16-osios vakarą akimirksniu socialinius tinklus apskriejo širdį verianti žinia, kad Vilniaus Santariškių vaikų ligoninės Pediatrijos skyriuje guli vos mėnesio mergytė, kuri palikta be artimųjų, o mama neva jos atsisakė.

Žinutėje buvo rašoma, jog pagalba reikalinga sauskelnėmis, drėgnomis servetėlėmis ir paties mažiausio dydžio drabužėliais.<br>123rf nuotr.
Žinutėje buvo rašoma, jog pagalba reikalinga sauskelnėmis, drėgnomis servetėlėmis ir paties mažiausio dydžio drabužėliais.<br>123rf nuotr.
Žinutėje buvo rašoma, jog pagalba reikalinga sauskelnėmis, drėgnomis servetėlėmis ir paties mažiausio dydžio drabužėliais.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Žinutėje buvo rašoma, jog pagalba reikalinga sauskelnėmis, drėgnomis servetėlėmis ir paties mažiausio dydžio drabužėliais.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 17, 2016, 1:14 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 5:36 PM

Ši žinutė dar tą patį vakarą sujaudino tūkstančius neabejingų žmonių. Jie puolė klausinėti detalių, kokiu būdu ir kokiais daiktais galėtų prisidėti prie tariamai paliktos mergytės gerovės.

Žinutėje buvo rašoma, kad pagalba reikalinga sauskelnėmis, drėgnomis servetėlėmis ir paties mažiausio dydžio drabužėliais.

Mergytė kilusi iš daugiavaikės šeimos

Susisiekus su Vaikų ligoninės atstove spaudai Jolanta Normantiene ši patikino, kad socialiniuose tinkluose išplitusi žinutė yra klaidinga ir neatitinka tikrovės.

„Ta mergytė turi mylinčią mamą, kuri nuolat skambina gydytojams ir klausia apie dukrytės būklę, nes pati negali būti su vaikučiu. Moters šeimoje, be šios mergytės, auga dar aštuoni vaikai, vienas jų – neįgalus.

Šiuo metu socialinis darbuotojas jau bendrauja su mergytės mama, aiškinasi, ar ko nors šeimai trūksta.

Jei sužinosiu, kad šeima sunkiai gyvena, pagalbos tikrai neatsisakysime“, – dėstė J.Normantienė.

Kūdikį kankina reta liga

Ji patikino, kad šiuo metu visas medikų dėmesys sutelktas į retą mergytės ligą ir itin sunkią būklę.  Gydytojai visais įmanomais būdais bando išsiaiškinti, kokia reta liga kankina mergytę.

Naujagimė buvo atvežta iš Kauno klinikų. Ten medikai nuleido rankas tikėdamiesi, kad sostinės ligoninėje esančio retų ligų koordinavimo centro darbuotojai nustatys susirgimą.

Dar vakar slaugytojos iš vaistinės gavo sauskelnių.

J.Normantienė patvirtino pati buvusi mergaitės palatoje ir mačiusi, kad jai nieko netrūksta: ten daug žaislų ir drabužėlių.

„Šiuo metu mergytė iš Intensyviosios terapijos skyriaus perkelta į Pediatrijos skyrių, netoli slaugos posto, kad slaugytojos ją matytų ir galėtų stebėti“, – sakė J.Normantienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu