Kūdikio sulaukusios trišuolininkės svajonė – mažiausiai trys vaikai

Dovilės Dzindzaletaitės (23 m.) pirmagimiui Richardui dar nėra dviejų mėnesių, o motina jau puolė treniruotis. „Vasarą mane išvysite varžybose“, – gerbėjams pažadėjo dėl nėštumo Rio de Žaneiro olimpines žaidynes praleidusi žinoma Lietuvos trišuolininkė.

Britų sprinterio R.Kilty ir D.Dzindzaletaitės sūnus Richardas pasaulį išvydo Anglijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Britų sprinterio R.Kilty ir D.Dzindzaletaitės sūnus Richardas pasaulį išvydo Anglijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Mažasis R.Kilty nuo pirmų dienų vilki garsios firmos drabužėlius ir net turi sportbačius.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Mažasis R.Kilty nuo pirmų dienų vilki garsios firmos drabužėlius ir net turi sportbačius.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Britų sprinterio R.Kilty ir D.Dzindzaletaitės sūnus Richardas pasaulį išvydo Anglijoje.
Britų sprinterio R.Kilty ir D.Dzindzaletaitės sūnus Richardas pasaulį išvydo Anglijoje.
Daugiau nuotraukų (3)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Nov 18, 2016, 11:30 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 3:20 PM

Anglijoje su britų sprinteriu Richardu Kilty (27 m.) įsikūrusi D.Dzindzaletaitė pirmagimį tėvo garbei pavadino Richardu.

Rugsėjo 17-ąją pasaulį išvydęs sportininkų sūnus dovanų gavo vienos garsios firmos sportinius batelius ir kostiumą. Gali būti, kad R.Kilty rėmėjai jo sūnų norėtų irgi matyti kaip bėgiką.

Socialiniame tinkle naujagimio nuotraukomis pasidalijęs tėvas džiaugėsi, kad mažylis gimė sveikas ir stiprus, svėrė 4 kilogramus – kone galiūnas.

Dovilės gimdymas buvo komplikuotas, todėl medikai atliko cezario pjūvį. Nors pirmosios dienos po operacijos gimdyvei buvo nelengvos, įveikti sunkumus padėjo ir sportiškas charakteris.

Po penkių dienų D.Dzindzaletaitė su kūdikiu buvo išleista iš ligoninės. Prabėgus dviem savaitėms ji pradėjo mankštintis.

O ketvirtą treniruočių savaitę trišuolininkė į programą įtraukė bėgimą, šeštą savaitę – šiek tiek šuolių ir pratimų su svoriais.

„Šiuo metu jaučiuosi puikiai, o per nėštumą priaugtas svoris ištirpo labai greitai. Todėl galiu visus pradžiuginti, kad vasarą išvysite mane varžybose“, – tikino Europos lengvosios atletikos čempionato (iki 23 metų) trišuolio rungties laimėtoja.

R.Kilty taip pat daug treniruojasi – sprinteris ruošiasi Europos uždarųjų patalpų čempionate apginti 60 metrų rungties čempiono titulą.

Rio de Žaneiro žaidynėse R.Kilty užėmė 5 vietą 4x100 estafetės rungtyje. Nors britas buvo užsibrėžęs iškovoti medalį, 5-oji vieta olimpinėse žaidynėse jo labai nenuliūdino.

„Richardo rezultatas – labai geras, nuteikiantis teigiamai ir įkvepiantis toliau treniruotis“, – apie mylimojo sportinius tikslus pasakojo D.Dzindzaletaitė.

Kas prižiūri mažylį, kai abu tėvai visas jėgas skiria treniruotėms? Kūdikis tikrai nelieka vienas – daugiausia dėmesio jam skiria motina, padeda mylimojo šeima, labiausiai Richardo brolis Jackas.

„Motinystė – gražiausias jausmas, kurį tik mamos gali suprasti. Kūdikio gimimas – pats geriausias mano gyvenimo įvykis. Tapusi motina turiu didelę paskatą grįžti į varžybų sektorių“, – pakylėtai apie gyvenimo permainas pasakojo iš Šiaulių kilusi D.Dzindzaletaitė.

2016-ieji Dovilei ir Richardui dovanojo kūdikį, o 2017-aisiais pora ketina susituokti. Trišuolininkė ir sprinteris vestuves planuoja kovo pabaigoje.

Tuo metu R.Kilty baigsis žiemos sezono varžybos, tad vyras galės pasiruošti svarbiam gyvenimo žingsniui – vedyboms.

Po vedybų D.Dzindzaletaitė ketina pasikeisti užsienyje sunkiai ištariamą savo pavardę – viena dailiausių šalies lengvaatlečių pavasarį taps D.Kilty.

Lietuvės ir brito santykiai klostėsi žaibiškai, atrodė, kad meilė tapo didžiausia jųdviejų pergalė dar iki svarbiausių karjeros varžybų – olimpinių žaidynių.

Nors lietuvė buvo iškovojusi kelialapį į Braziliją, neplanuotas nėštumas privertė ją stabtelėti. Bet lengvaatletė dar turi laiko ir noro iškovoti olimpinį medalį kitose žaidynėse.

„Tai ne pirmoji olimpiada, kurią teko praleisti. Aš taip pat buvau įvykdžiusi normatyvą Londono žaidynėms, tačiau keliomis dienomis per vėlai. Turėjau galimybę varžytis Rio de Žaneire, bet svarbiausia tapo šeima“, – pasakojo Dovilė.

Dovilė ir Richardas kartu – metai ir 3 mėnesiai. Kaip juodu susipažino?

„Jis man parašė žinutę, ir pradėjome susirašinėti. Po dviejų savaičių susitikome pasaulio čempionate Pekine. Patikome vienas kitam nuo pirmo žvilgsnio. Aš nebenorėjau jo paleisti, o jis – manęs“, – tikino D.Dzindzaletaitė.

Šiauliuose gyvenantys Dovilės tėvai nenustebo, kad dukra įsimylėjo užsienietį sportininką. Ji pastaruoju metu gyveno ir treniravosi Ispanijoje, Valensijoje, todėl buvo mažai vilčių, kad susipažintų su tautiečiu.

Trišuolininkę supdavo tik sporto pasaulio žmonės, nebuvo didelių galimybių užmegzti pažinčių su kuo nors kitu.

„Svajoju apie didelę šeimą, kurioje augtų 3 ar 4 vaikai.

Bet kol kas užteks ir vieno, kol abu baigsime sportinę karjerą“, – tvirtino būsimoji britų sprinterio R.Kilty žmona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.