Garsųjį Tauragės ketvertuką palikęs tėvas prakalbo apie ateitį

Kai metų pradžioje kalbinome garsiojo Tauragės ketvertuko tėvelius Liną Gečaitę (40) ir Joną Gedeikį (40), juodu priminė idilišką šeimą – abu besišypsantys, mažąsias Luną, Luknę, Luką ir Mileną globojantys lyg brangiausias pasaulio dovanas.

Kai metų pradžioje kalbinome garsiojo Tauragės ketvertuko tėvelius Liną Gečaitę (40) ir Joną Gedeikį (40), jiedu priminė idilišką šeim<br>Asmeninio archyvo nuotr. ir T.Bauro nuotr.
Kai metų pradžioje kalbinome garsiojo Tauragės ketvertuko tėvelius Liną Gečaitę (40) ir Joną Gedeikį (40), jiedu priminė idilišką šeim<br>Asmeninio archyvo nuotr. ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 8:26 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 8:13 PM

Tada juodu su šypsenomis veiduose pozavo Lrytas.lt fotografui, tačiau jų širdyse laimės ir meilės nebebuvo – paaiškėjo, kad vasario pabaigoje, kai susitikome su šeima, jie jau nebegyveno kartu – ketvertuko tėtis Jonas jau buvo palikęs bendrus namus.

Kaip auga garsusis ketvertukas ir ką jaučia keturių mergaičių mama, kuri kasdien viena rūpinasi metukų ir trijų mėnesių dukrytėmis bei vyresniaisiais vaikais Dovydu (17) ir Luku (11) iš pirmosios santuokos?

Geriausia terapija – meilė

Lina juokiasi – dabar, kai mergytės paaugo, drąsiai žengia žingsnelius ir kasdien tampa vis smalsesnės, ramybės namuose nebebūna.

Kol mažylės gulėdavo gultukuose, mamai buvo gerokai lengviau.

Ketvertukui augant, Linos namuose daugėja šurmulio ir klegesio, reikia nuolat tvarkyti mergaičių žaislus, stebėti, kad jos nesusižeistų.

Tiesa, moteris neskuba nesiliaudama tvarkyti visų žaislų, kuriuos mergaitės išmėto. Tai ji daro sistemingai, kai mažylės užmiega pietų miego arba nakčiai. Lina juokiasi – jei rinktų žaislus nuolat, nė akimirkai negalėtų atsikvėpti.

„Labiausiai mergaitėms patinka žaisti su plastikinėmis lėkštutėmis, puodais, samčiais. Barškiname jais, skleidžiame garsus ir joms jau smagu.

Dabar nupirkau mergaitėms sūpamuosius arkliukus – pasodinu ir bent 20 minučių namuose būna kiek ramiau.

Ypač aktyvi Milena. Ji pirmoji pradėjo vaikščioti, jau sugeba užlipti ir ant lovos, todėl reikia dar labiau saugoti, kad nesusižeistų. Jos labai neatsargios, todėl nuolatinė priežiūra yra būtina“, – sakė moteris.

Lina šypteli – jokių gudrybių, kaip nuraminti ketvertuką, neturi. Geriausia terapija – meilė ir dovanojamas švelnumas mergaitėms.

Ketina leisti į darželį

Mergaičių mama pastebėjo, kad tarp dukrų jau mezgasi kontaktas. Milena, Lėja, Luknė ir Luka viena kitai tapusios geriausiomis draugėmis. „Ne kartą pastebėjau, kaip jos viena kitą glosto, pabučiuoja. Jos labai gražiai tarpusavyje sutaria. Ypač ryte, kai visos gulime lovoje ir žaidžiame.“

Visos Linos dienos – vienodos. Rytas prasideda pusryčių ruošimu, buvimu su mergaitėmis, nesibaigiančiais žaidimais.

Kai mergaitėms sueis dveji, ji ketina grįžti į darbą, nes išmokos, kurias gauna, labai menkos.

„Antraisiais motinystės atostogų metais gaunamos pajamos labai sumažėjo, todėl jau galvoju apie tai, kad reikės grįžti į darbą. Iki gimdymo dirbau maisto pramonės laboratorijoje.

Mergaites leisiu į darželį. Be manęs daugiau nėra kam jų prižiūrėti. Norėčiau kuo ilgiau jas prižiūrėti, bet, deja, neturėsiu galimybės“, – guodėsi pašnekovė.

Mergaičių tėtis pasirinko kitą gyvenimą

Ar teisinga šalį apskriejusi žinia apie tai, kad ketvertuko tėtis Jonas Gadeikis paliko namus? Gal jis jau grįžo į šeimą ir tai buvo tik laikinas nesutarimas? „Tėvelis nesugrįžo. Kiekvienas pasirinkome savo gyvenimą. Mergytes aplanko labai retai.

Dar vasario mėnesį fotografavomės kartu kaip darni šeima, o kovo mėnesį mūsų namuose jo jau nebebuvo. Pirmą kartą iš namų jis išėjo vasario 10-ąją“, – atviravo moteris ir pridūrė, kad šiuo metu ji visą savo dėmesį sutelkusi į mergaites ir vyresniuosius vaikus, todėl neturi nei laiko, nei noro domėtis naujomis pažintimis.

Moteris nežino, kaip gyvena ir ką veikia mergaičių tėtis. Žino tik tiek, kad jis dirba, tačiau nežino, ar turi naują šeimą.

„Kartu pradėjome gyventi tik po gimdymo. Kai nepažįsti žmogaus, taip ir būna. Nepavyko mums.

Po jo išėjimo iš namų aš likau su dideliu turtu, keturiomis mergaitėmis, už kurias jam esu labai dėkinga“, – tikino šešių vaikų mama.

Jei vyras bandytų grįžti į namus, Lina neskubėtų jam atleisti. Pasak jos, nuoskaudos per giliai įsirėžusios į širdį, kad būtų galima vėl gyventi.

Vyras galvoja apie grįžimą į šeimą

Vis dėlto visai kitos pozicijos laikėsi pats Jonas. Susisiekus su juo, vyras nedaugžodžiavo, tačiau patvirtino, kad su mergaitėmis ir Lina po vienu stogu negyvena.

Paklaustas, ar visam laikui paliko šeimą, vyras kalbėjo lakoniškai. „Jau kelis mėnesius negyvenam. Dar neaišku, ar tai laikinas išsiskyrimas.

Tikriausiai grįšiu į šeimą“, – tarė J.Gadeikis ir patikino šiuo metu gyvenantis vienas ir neturintis naujos šeimos.

Redakciją pasiekė žinia, kad J.Gadeikis, sulaukęs lrytas.lt žurnalistų skambučio, suskubo buvusiai šeimai duoti grynųjų pinigų ir taip prisidėti prie mergaičių gerovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.