Išspręskite mįslę: kaip pirmas gimęs dvynys tapo jaunesnis už brolį?

2017 m. sausio 10 d. 10:32
Tikra mistika – vienas iš dvynukų Masačusete (JAV) gimė pirmas, bet oficialiai jis yra jaunesnis už savo brolį, pasaulį išvydusį vėliau. Kaip taip galėjo nutikti?
Daugiau nuotraukų (1)
Mažasis Samuelis Petersonas pasaulį išvydo lapkričio 6-ąją, 1.39 val. Po 31 minutės gimė jo jaunėlis broliukas Ronanas (2.10 val.).
Likimo išdaigą čia dvyniams ir jų tėvams iškrėtė laiko persukimas. Kaip tik tą naktį, 2 val., laikrodžius reikėjo pasukti valandą atgal. Tai reiškia, kad antrasis dvynys Ronanas oficialiai gimė 1.10 val. Taip jis, gimęs antras, tapo vyresnis už savo broliuką.
JAV laikrodžiai yra persukami savaitę vėliau nei Lietuvoje, kur tai vyksta paskutinį spalio sekmadienį. Dvynių su tėvais Emily ir Sethu nuotrauka socialiniame tinkle pasidaliję žmonės uždavinėjo klausimą, kaip taip nutiko, ir siūlė išspręst šį galvosūkį.
Šis galvosūkis socialiniame tinkle sulaukė daugiau nei 1,5 tūkst. reakcijų, o juo pasidalijo apie 500 žmonių.
„Sveikiname keliautojus laiku“, „Jie visą gyvenimą ginčysis, kuris yra vyresnis“, – komentavo žmonės.
„Tai pirmas kartas mūsų ligoninėje, kai taip nutinka. Per 40 mano darbo čia metų nesu matęs tokio likimo pokšto“, – sakė ligoninės, kurioje gimė Samuelis ir Ronanas, atstovas Debas Tottenas.
Dvynių tėvas, 45 metų karininkas, sakė, kad matydamas, jog artėja vidurnaktis, turėjo nuojautą, kad gimstant jo vaikams gali įvykti kas nors neįprasto.
„Sakiau, kad arba jie gims skirtingomis dienomis (vienas iki vidurnakčio, kitas – po jo), arba keičiantis vasaros laikui į žiemos“, – sakė vyras.
32 metų namų šeimininkė dvynukų mama Emily, jau auginanti dvejų metų dukterį Aubrey, pasakojo, kad gimstant Ronanui – antrajam iš dvynių, ji matė palatoje seseles, nerimastingai žvilgčiojančiais į laikrodį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.