Po nuotraukos su paskutine mergytės blakstiena – jaudinanti žinia

„Jos grįžo“, paskelbė septynmetės mergaitės tėvai po to, kai po chemoterapijos kurso ant mažylės voko buvo belikusi vos viena blakstiena. Mergytė kovojo su vėžiu, tad ataugančios blakstienos šeimai tapo didelė šventė.

„Ši viena paskutinė blakstiena čia yra jau kelios savaitės“, – po nuotrauka rašė keturių vaikų tėvas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Ši viena paskutinė blakstiena čia yra jau kelios savaitės“, – po nuotrauka rašė keturių vaikų tėvas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Laimingas mergaitės akis jau dengia trumputės, bet tankios blakstienos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Laimingas mergaitės akis jau dengia trumputės, bet tankios blakstienos.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-01-20 14:06, atnaujinta 2017-04-11 20:18

Septynmetė Hayley Brown iš Melburno (Australija) po agresyvios chemoterapijos buvo likusi su viena blakstiena. Kiek vėliau ir ji iškrito. Tačiau dabar jos vėl auga ir tėvų laimė yra beribė, rašo „Daily Mail“.

Praėjusių metų birželį mergaitei buvo diagnozuotas vėžys – jos nosyje gydytojai aptiko 5 cm auglį. Lapkritį Hayley tėvas Andrew Brownas socialiniame tinkle pasidalijo širdį draskančia dukrelės nuotrauka – iš mažylės voko po gydymo styro vos viena blakstiena.

„Ši viena paskutinė blakstiena čia yra jau kelios savaitės“, – po nuotrauka rašė keturių vaikų tėvas. Ši fotografija apskriejo visą pasaulį. Tačiau ir su šia simboline blakstiena teko atsisveikinti po 3 savaičių.

Bet prieš pat Kalėdas šeima sužinojo puikias naujienas – auglys dingo.

Apsipylė ašaromis dėl plaukų

Mergytės tėvas pasidalijo dviem rentgeno nuotraukomis – viena padaryta gruodį, kita – birželį. Jose matosi, kad auglys nugalėtas. Praėjusią savaitę jis vėl grįžo į socialinius tinklus su puikiomis naujienomis – laimingas mergaitės akis jau dengia trumputės, bet tankios blakstienos.

Šeimos sunkumus, sužinojus mažylės diagnozę, tėvas aprašė savo tinklaraštyje. Jis prisiminė, kad žodis „vėžys“, rodos, jo dukrelei nepadarė jokio efekto. Tačiau kai ėmė kristi jos ilgi garbanoti tankūs plaukai, mergaitė apsipylė ašaromis.

„Ji privertė mus pažadėti, kad mes pasakysime gydytojams, kad plaukai liktų. Padarėme tai, nors ir žinojome, kad tai neturi prasmės. Taip pat pažadėjau jai, kad mano paties plaukai taip pat nuslinks, jei nuslinks jos“, – rašė tėvas.

Vyras nusiskuto tą pačią dieną, kai dukters plaukai sparčiai ėmė slinkti – po dviejų savaičių nuo pažado.

Dukters blakstienas sutiko ovacijomis

Spalio 3-iąją mergaitė ėmė skųstis, kad jai skauda akis. Tai nutiko po to, kai tėvai pastebėjo, kad mažylės blakstienos pradeda kristi. Retėjo ir Hayley antakiai.

Kad dukters blakstienos vėl pradėjo augti, tėvas pastebėjo sausio 9-ąją. Tėvo džiaugsmui nebuvo ribų. Dukters blakstienas jis sutiko ovacijomis ir beribio džiaugsmo šūksniais.

Gydytojai prognozavo, kad kovai su augliu mergaitei prireiks 8 mėnesių. Tačiau praėjus 6-iems rentgeno nuotraukos parodė, kad auglys nugalėtas.

„Vis dėlto nesu tikras, kaip aš jaučiuosi dėl vakar dienos, mat vis dar sunkiai suvokiu, kad šią kelionę iš esmės pradėjome. Aš tik žinau, kad gydymas, kurį Hayley perėjo, yra baigtas ir jos vargšas mažas kūnelis dabar gali pradėti pats atsistatyti.

Tikimės, kad greitai ji pradės normaliai valgyti, kad opos jos burnytėje pradės gyti“, – sunkiai su dukters diagnoze sugyveno jos tėvas.

Sukūrė paramos puslapį

Gruodžio 30-ąją mergaitei buvo pradėtas 12 mėnesių truksiantis švelnus chemoterapijos kursas, todėl naktis ji vis dar praleis ligoninėje.

„Tikiu, kad mokykloje jai seksis gerai, jos plaukai ataugs, kaip ir dabar pasaulinės šlovės sulaukusios jos blakstienos“, – sakė laimingas tėvas.

Norėdamas padėti mergaitei, mat brangiai kainuoja gydymas, vaistai, vizitai į ligonines, šeimos draugė Andrea Huggins sukūrė Heyley paramos tinklalapį „MyCause“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.