Vilniaus gyvybės langelyje palikta septynių parų mergytė

Balandžio 18-osios popietę Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų gyvybės langelyje palikta mergytė. Kaip tą pačią dieną žurnalistams sakė kūdikių namų direktorė Renata Rimdžiuvienė, kūdikis, panašu, pasaulį išvydo prieš septynias paras.

Asociatyvi nuotr.<br>M.Patašiaus nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2017, 9:10 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 9:00 PM

„Mergytė gimusi ligoninėje, tvarkingai aprengta. Tikėtina, kad ji iš ligoninės su mama jau buvo paleistos, o tik vėliau mama nusprendė ją palikti.

Labai įdomu tai, kad kelis kartus tos mamos, kurios kūdikius gyvybės langelyje palikdavo dienos metu, vėliau pareikšdavo teisę į vaiką. Galbūt tai buvo tik sutapimai, tačiau lauksime ir šios mamos, kuri galbūt supras padariusi klaidą“, – sakė R.Rimdžiuvienė.

Šiuo metu mergytė jau yra nuvežta į ligoninę. Pasak direktorės, iš pirmo žvilgsnio ji atrodė sveika ir guvi.

Pagal Lietuvos Respublikoje galiojančius įstatymus, kūdikiai gali būti įvaikinami tik nuo trijų mėnesių. Per tą laiką biologinė motina gali atsiimti kūdikį ir pareikšti norą jį auginti.

Pastarąjį kartą Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų gyvybės langelyje mergytė buvo palikta šių metų balandžio 9-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.