Pažaislyje surengta tradicinė šventė sergantiems vaikams

Ketvirtadienio vakarą Vytauto Kernagio fondas jau trečią sykį onkologinėmis ligomis sergančius bei klausos ir fizinę negalią turinčius vaikus sukvietė į tradicinį renginį „Menas gydo“. Pažaislio vienuolyno prieigose įsikūrusiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ jiems buvo rodomas „LABAITEATRAS“ spektaklis „Kai užaugsiu, būsiu...“.

 Šventės akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Šventės akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2017, 12:39 PM

Kaip sako V. Kernagio fondo projektų vadovė Daiva Kavaliauskienė, tokie renginiai – tai galimybė vaikams pabėgti nuo  gydymo procedūrų ir pastangų pasveikti rutinos.

„Koncertai ir spektakliai palaiko ne tik sergančiuosius, bet ir jų artimuosius. Vakai per juos atsiduria kitokioje aplinkoje, susitinka su savo draugais, įkvepia kitokio oro, įsikrauna teigiamų emocijų. Šiais metais į renginį pakvietėme ne tik vaikus, kuriais rūpinasi mūsų fondas, bet ir visų Kauno centrų globotinius, taip pat vaikus, turinčius fizinę bei klausos negalią, globojamus „Pagava“ bendrijos“, – sako D. Kavaliauskienė.  

Vytauto Kernagio fondas kartu su svetingumo kompleksu „Monte Pacis“ kasmet organizuoja du „Menas gydo“ renginius, skirtus su onkologinėmis ligomis susidūrusiems vaikams. Vidurvasarį ir prieš Šv. Kalėdas vykstančios šventės jau tapo tradicinėmis. 

„Bendradarbiavimą su V. Kernagio fondu pradėjome nuo nedidelės šventės onkologinėmis ligomis sergantiems vakams bei jų artimiesiems. „Monte Pacis“ aplinkoje tvyro ypatinga Pažaislio vienuolyno dvasia, kuri, tikiu, prisideda ir prie geresnės vaikų savijautos. Mums labai svarbu prisidėti prie šio projekto ir norėtume, kad bendraminčių ratas tik didėtų “, – sako „Monte Pacis“ komplekso savininkė Indrė Ramanauskienė.

Šią vasarą prie „Menas gydo“ prisijungė įmonė AB „Klaipėdos pienas“, vaikus vaišinusi „Baltos varnelės“ ledais, ir „Baker street – Kaunas“ savininkės Vaidos Beginskienės organizuojama „Vaikų vasaros kulinarinė akademija“, svečiams pasiūliusi kepinių bei kitų saldumynų.

„Menas gydo“ yra tęstinio projekto „Gėrio menas“, kurį vykdo V. Kernagio fondas, dalis. Tai nuo 2011 m. veikiančios kūrybinės dirbtuvės, kartu su įvairių sričių menininkais, kultūros bei meno organizacijomis rengiančios edukacinius užsiėmimus onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Užsiėmimų metu ugdomas besigydančių vaikų ir jaunimo kūrybiškumas, meniniai ir bendrieji įgūdžiai, gerinama jų psichologinė savijauta. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.