Sergančius vaikus sukvietė šventinis „Kakės Makės“ spektaklis

Vytauto Kernagio fondas tęsia savo šventines tradicijas ir onkologinėmis ligomis sergančius vaikus, jau trečią kartą, sukvietė į kalėdinį renginį „Menas gydo“. Šiais metais į renginį buvo pakviesti ir vaikai, turintys klausos, fizinę ar proto negalią. Pažaislio vienuolyno prieigose įsikūrusiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“, jiems buvo rodomas Valstybinio Jaunimo teatro spektaklis „Kakė Makė“.

 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 12:30 PM

Kaip sako Vytauto Kernagio fondo projektų vadovė Daiva Kavaliauskienė, tokie renginiai – tai puiki galimybė vaikams nors trumpam pabėgti nuo gydymo procedūrų ir kasdieninės rutinos.

„Koncertai bei spalvingi, pozityvūs spektakliai palaiko ne tik sergančiuosius, bet ir jų artimuosius. Jų metu vaikai atsiduria kitoje aplinkoje, susitinka su savo draugais, įkvepia gaivesnio oro, patiria teigiamų emocijų. Šiais metais į spektaklį pakvietėme ne tik vaikus, kuriais mūsų fondas rūpinasi nuolat, bet ir visų Kauno centrų globotinius bei vaikus, turinčius fizinę, proto ar klausos negalią“, – sako D. Kavaliauskienė.

Spektaklį „Kakė Makė” vaikams rodė „Jaunimo teatras“. Jo aktoriai Giedrius Arbačiauskas, Dalia Morozovaitė, Aldona Bendoriūtė ir kiti sako, kad sergantiems vaikams labiausiai norėjosi suteikti kuo daugiau teigiamų emocijų, kurios yra itin svarbios kovojant su liga.

Prie „Menas gydo“ komandos šiemet prisijungė ir įmonė UAB „Kačergės vingis“, vaikus vaišinusi saldumynais: šakočiais ir sausainiais. Taip pat prie renginio prisidėjo ir Kauno apskrities gestų kalbos vertėjų centras, vertęs spektaklį į gestų kalbą.

Vytauto Kernagio fondas drauge su svetingumo kompleksu „Monte Pacis“ kasmet organizuoja du „Menas gydo“ renginius, skirtus su onkologinėmis ligomis kovojantiems vaikams. Vidurvasarį ir prieš Šv. Kalėdas vykstančios šventės jau spėjo tapti tradicinėmis.

„Menas gydo“ yra tęstinio projekto „Gėrio menas“, kurį vykdo Vytauto Kernagio fondas, dalis. Tai nuo 2011 m. veikiančios kūrybinės dirbtuvės, kurių metu kartu su įvairių sričių menininkais, kultūros bei meno organizacijomis rengiami edukaciniai užsiėmimai onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Jų metu ugdomas mažųjų ligonių kūrybiškumas, meniniai ir bendrieji įgūdžiai, gerinama jų psichologinė savijauta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.