Atlikėja Bjelle onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams skaitė pasaką

Trečiadienio popietę Vytauto Kernagio fondo globojami onkologinėmis ligomis sergantys vaikai dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotoje akcijoje „Knygų Kalėdos“. Valstybės pažinimo centre susirinkę mažieji klausėsi atlikėjos Bjelle dainų ir skaitomos pasakos. Vaikai sulaukė ir šalies vadovės dovanų – knygų, kurias perduos Santaros bei Kauno klinikų bibliotekoms.

 Renginio akimirka.<br> R.Dačkaus, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.
 Renginio akimirka.<br> R.Dačkaus, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.
  Renginio akimirka.<br> R.Dačkaus, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.
  Renginio akimirka.<br> R.Dačkaus, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 4, 2018, 2:58 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 4:01 PM

Vytauto Kernagio fondo vykdomi projektai siekia skatinti teigiamą onkologinėmis ligomis sergančių vaikų emocinę būklę. Vienas iš naujausių projektų – pernai pradėti organizuoti knygų skaitymai, kai su sergančiais vaikais bendrauja įvairūs šalies menininkai bei aktoriai. Tokiais susitikimais siekiama ne tik pagerinti mažųjų ligonių savijautą, bet ir sudominti juos knygomis.

Trečiadienį Prezidentės inicijuotos akcijos „Knygų Kalėdos“ metu fondo globojami vaikai turėjo galimybę apsilankyti Valstybės pažinimo centre ir išgirsti atlikėjos Bjelle dainų ir skaitomą pasaką. Mažiesiems ligoniams buvo patikėta perduoti reikalingų knygų ligoninių bibliotekoms. Savo ruožtu vaikai taip pat prisidėjo prie akcijos – padovanojo Vytauto Kernagio fondo išleistą knygą „Katukų Tukų pasakos“, kuri „Knygų Kalėdos“ akcijos metu padovanota Martyno Mažvydo bibliotekai.

„Skatindami vaikus skaityti stengiamės nepateikti to kaip prievolės. Knygos – tai būdas pamiršti alinančias procedūras, o vaikams tai ypatingai aktualu. O tokios iniciatyvos kaip „Knygų Kalėdos“ teikia abipusę naudą tiek bibliotekoms, tiek ir skaitytojams“, – sako Vytauto Kernagio fondo projektų vadovė Daiva Kavaliauskienė.

Akcijos „Knygų Kalėdos“ organizatorių teigimu, itin svarbu, kad geros, įkvepiančios knygos būtų pasiekiamos visiems. Ligoninėse įsikūrusios bibliotekos tampa vienintele pasiekiama vieta sunkiomis ligomis sergantiems žmonėms, norintiems skaityti.

Septintąjį kartą vykstanti Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ šiais metais visus ragina aplankyti arčiausiai savęs esančią biblioteką ir padovanoti jai knygą. Akcija vyksta iki sausio 6 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?