Vytauto Kernagio fondas dovanojo šventę besigydantiems vaikams

Vytauto Kernagio fondas tęsia tradiciją ir onkologinėmis ligomis sergančius vaikus jau ketvirtus metus sukvietė į renginį „Menas gydo“. Ketvirtadienio vakarą Kaune, Pažaislio vienuolyno prieigose įsikūrusiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“, juos linksmino „Labaiteatro“ aktorių paruošta programa. Renginio metu svečiai buvo kviečiami aukoti onkologinėmis ligomis sergančių vaikų gydymui. Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad paaukoti lėšų visi atjaučiantys gali ir po renginio.

 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
 Renginio akimirka.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 13, 2018, 10:56 AM, atnaujinta Jul 13, 2018, 12:38 PM

Kaip ir kasmet, į šį visiems atvirą nemokamą renginį buvo kviečiami ne tik vaikai, besigydantys onkologines ligas, bet ir turintys klausos, regos, fizinę ar protinę negalią. Taip pat – mažųjų bėdoms neabejingi žmonės. Kaip sako Vytauto Kernagio fondo projektų vadovė Daiva Kavaliauskienė, toks renginys – puiki galimybė vaikams bent trumpam užmiršti kasdienius rūpesčius, gydymo procedūras ir pasijusti svarbiems.

„Mūsų tikslas – vaikams sukurti įdomią pramogą ir jaukią atmosferą. Čia jie atsipalaiduoja, visada šypsosi ir jaučiasi savi. Tik nuo pačių atvykusiųjų valios priklauso, kiek ši iniciatyva yra įvertinta. Be galo džiaugiamės, kad jau ketveri metai ji suburia didžiulę vaikų ir jų tėvelių auditoriją. Taip po mažą smiltelę statome svajonių pilį visiems sergantiesiems“, – įsitikinusi Vytauto Kernagio fondo projektų vadovė.

Šia iniciatyva siekiama pagal atvykusiųjų galimybes iš aukų surinkti lėšas medicinos įrangai, kuri reikalinga gydyti onkologinėmis ligomis sergančius vaikus. Vienas toks aparatas kainuoja 5 tūkst. eurų. VU Santaros klinikose įsikūrusiam Vaikų kaulų čiulpų transplantacijos poskyriui mažiausiai reikia 4 vienetų tokių aparatų.

Šiuo tikslu gegužės 12 d. Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje jau vyko kitas šventinis renginys „Atviros langinės”, kurio metu įrangai įsigyti paaukota 1580 eurų. Deja, kaip sako Vytauto Kernagio fondo atstovė D.Kavaliauskienė, surinktos sumos vis dar nepakanka.

„Mūsų globojamiems mažiesiems pacientams tenka patirti sunkius fizinius bei psichologinius išbandymus. Ši speciali jų priežiūros aparatūra yra labai reikalinga. Ji skirta stebėti, ar gydymo metu nepakito pagrindinių vidaus organų funkcijos“, – apie įrangos būtinumą kalba D.Kavaliauskienė.

Vytauto Kernagio fondas jau aštuonerius metus organizuoja projektą „Gėrio menas“, kurio dalis yra „Menas gydo“ kasmetiniai renginiai. Fondas dirba su onkologinėmis ligomis sergančiais vaikais, inicijuoja įvairius projektus bei nuolat vykdo edukacines dirbtuves. Kaip sako D.Kavaliauskienė, iniciatyvos dalyvių kasmet daugėja. Prie „Menas gydo“ komandos prisijungė Kauno apskrities Gestų kalbos vertėjų centras bei įmonės, drauge su UAB „Kačergės vingis“, šventės metu vaikus vaišinusios skanėstais.

Jau ne pirmus metus prie džiugios renginio atmosferos kūrimo prisideda „Labaiteatro” aktoriai, vaikams pristatę muzikinį spektaklį „Aplink pasaulį 2”, kuris buvo verčiamas į gestų kalbą. Anot teatro aktorės bei režisierės Agnės Sunklodaitės, renginio pavadinimas išties atitinka realybę – meno kalba yra ypatinga, ji veikia kiekvieno žmogaus emocijas, tad padeda gyti ir labai rimtas ligas turintiems vaikams.

„Onkologinė liga paliečia ne tik fizinį kūną, bet ir žmogaus sielą. Nėra paprasta nežinomybės būsenoje išlaikyti viltį, tad bendravimas meno pagalba vienareikšmiškai prisideda prie gijimo proceso: mažina emocinę įtampą, nerimą, depresiją, stresą bei nuovargį, pagerina bendrą sergančiųjų gyvenimo kokybę. Padeda išreikšti palaikymą, paramą vienas kitam, moko atjausti ir suprasti, sprendžiant skausmingus dalykus“, – sako aktorė.

Svetingumo komplekso „Monte Pacis“, aktyviai prisidedančio prie Kernagio fondo organizuojamų renginių, direktorė Indra Ramanauskienė taip pat pastebi, jog vaikai labai noriai įsitraukia į panašius renginius, nes yra pasiilgę atsipalaidavimo ir gyvenimo už sienų.

„Atrodo, pati Pažaislio vienuolyno dvasia palaiko idėją ir suburia visus prijaučiančius kilniam tikslui. Programa visuomet būna spalvinga ir intriguojanti. Pastebime, jog vaikai noriai įsitraukia į šį jau kelis metus vykstantį renginį: stebi, kartoja, domisi bei klausia“, – teigia I.Ramanauskienė

Vytauto Kernagio fondas dėkoja visiems renginio svečiams, kurie atvyko į šventę ir prisidėjo prie pagalbos sergantiems vaikams. Renginio organizatoriai teigia, jog surinktos sumos kol kas nepakanka reikiamai įrangai įsigyti. Pasibaigus labdaringai šventei, organizatoriai ir toliau kviečia aukoti pinigus iki rugpjūčio 23 d., kol bus surinktos lėšos visiems aparatams, kurių vieno vertė siekia 5 tūkst. eurų. Pasirinktą sumą galite pervesti internetu sąskaitos numeriu: VŠĮ „Vytauto Kernagio Fondas“ LT947300010145564712.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.