Dovanos berniukams: nuo tradicinių iki išmaniųjų

Šiandienis pasaulis toks dinamiškas ir įvairus, kad dažnai nebelieka takoskyros tarp žaislų, kurie tinka ir patinka tiek berniukams, tiek mergaitėms.

Žaismingasis „Boxer“.
Žaismingasis „Boxer“.
 „Bruder“ pristato daugybę sunkvežimių ir kitos technikos.
 „Bruder“ pristato daugybę sunkvežimių ir kitos technikos.
„Fingerlings“ dinozauras – kupinas emocijų.
„Fingerlings“ dinozauras – kupinas emocijų.
Žaislų rinkos naujovė – „Mecard kovos“.
Žaislų rinkos naujovė – „Mecard kovos“.
„Silverlit“ robotai.
„Silverlit“ robotai.
 Transformeriai.
 Transformeriai.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 14, 2018, 10:16 AM

Vis dėlto žaislų kūrėjai dažniausiai orientuojasi į tikslines grupes: vienus žaislus siekiama labiau taikyti mergaitėms, kitus – berniukams, o trečius – visiems (unisex).

Ieškant dovanos berniukams pirmiausiai į galvą turbūt ateina tradiciniai variantai: automobiliai, konstruktoriai, veiksmo figūrėlės. Bet ar tikrai žinome viską, apie ką šiandien svajoja skirtingo amžiaus berniukai?

Apie tai, kas itin „veža“ šiuolaikiškus būsimus vyrus, kalbiname didžiausio specializuotų žaislų parduotuvių tinklo „Žaislų planeta“ žaislų komercijos vadovę Nomedą Daukantienę.

Kas nenorėtų valdyti sunkiasvorių mašinų?

Automobilizmas – amžina vyrų aistra. Nenuostabu, kad dažnas berniukas svajoja išbandyti mašinų pasaulio įvairovę.

Mažiesiems nuo vienerių metukų prekės ženklas „BB Junior“ siūlo visą skalę garsių prekės ženklų automobiliukų – „Ferrari“, „Volvo“ ar „Jeep”, kurie ne tik teikia džiaugsmą paspaudus leisdami garsus bei šviesdami, bet ir lavina vaikų smulkiosios motorikos įgūdžius.

„Jų valdymo pulteliai pritaikyti mažoms rankutėms Šie automobiliukai yra puikus sprendimas mažyliams, jau norintiems žaisti su radijo bangomis valdoma mašina“, – pasakojo „Žaislų planetos“ atstovė.

O kuris 3-6 metų berniukas tam tikrame etape nesvajoja pabūti super ūkininku ir pavaldyti garsaus traktorių prekės ženklo „John Deere“ licencijuotus žaislus – traktorius, savivarčius, ekskavatorius, kombainus?

„Šių mašinų modeliai, kaip ir tikra technika, atlieka daugybę funkcijų: šviečia, turi specialius vikšrus arba padangas, nuimamus krautuvus, priekabas, atidaromus variklio dangčius, kitus tikroviškus elementus“, – vardijo „Žaislų planetos“ atstovė.

Norintiems suprasti sunkiasvorių pasaulį plačiau vokiečių gamintojas „Bruder“ pristato daugybę sunkvežimių ir kitos technikos iš statybų, komercijos, pagalbos tarnybų, miškininkystės, žemės ūkio sričių.

Tai puikus būdas plėsti akiratį bei pažinti skirtingas profesijas, pasineriant į suaugusiųjų pasaulį.

Jie svajoja apie „nuosavą“ automobilių kolekciją

Berniukai, ne mažiau domisi ir lengvaisiais bei sportiniais automobiliais, žino jų prekės ženklus ir svajoja tokias mašinas turėti.

Šį jų troškimą padės įgyvendinti visame pasaulyje pripažintos „Maisto“ ir „Maisto Tech“ linijos, siūlančios įvairių prekės ženklų tikrų automobilių mini kopijas nuo „Ferrari“, „Lamborghini“, „Bugatti“ iki paprastesnių europietiškų, amerikietiškų modelių, taip pat – retro mašinų.

„Tai ir paprasti, ir nuotoliniu būdu valdomi automobiliai, kurie dėl ypatingos gamybos technologijos bei elektrostatinio purškimo dažymo būdų atrodo kaip tikri savo paviršiumi, spalva, o dėl aukštos kokybės yra atsparūs smūgiams“, – „Maisto“ žaislų savybes vardijo „Žaislų planetos“ atstovė.

Ne mažiau populiari ir gamintojo „Rastar“ kolekcija, kurioje itin gausu radijo bangomis valdomų automobilių: nuo populiariausių, mūsų gatvėmis važinėjančių „BMW“, „Porsche“, „Mercedes“ iki pačių prestižiškiausių („Aston Martin“), lenktyninių („McLaren“) bei senesnių modelių automobilių.

Lenktynių mėgėjus pradžiugins nuolat atsinaujinanti smulkių modeliukų, trasų bei jų aksesuarų kolekcija „Hot Wheels“.

Dronai, robotai ir išmanūs suktukai

Pabuvę automobilininkais berniukai žengią į išmanųjį pasaulį.

Vyresnieji renkasi tai, kas susiję su technologijomis, skaitmenizacija ir robotizacija.

Dabar yra puikus sprendimas visus šiuos dalykus sujungti į viena. Tai – dronai, kitaip sakant – bepilotės skraidyklės.

Dronas nukelia vaiką į fantazijos ir tobulėjimo erdvę: skraidantis ir nuotolinių būdu valdomas aparatas, su kuriuo ore galima atlikti įvairiausius triukus, filmuoti, o vaizdo medžiagą čia pat perduoti į išmanųjį telefoną.

„Išties didelėje šių produktų gausoje norime išskirti naujovę – radijo bangomis valdomą droną „Supernova“. Jis paneigs visus žemės traukos dėsnius, nes šį droną galima valdyti tarsi magui – be jokio nuotolinio pulto, – kalbėjo „Žaislų planetos“ atstovė. – „Supernova“ aktyvuojasi tiesiog išmestas į orą“.

Apginkluotas penkiais jutikliais, LED indikatoriumi ir apsauga nuo kliūčių dronas „Supernova“ leidžia žaidėjui įvaldyti net devynis skirtingus triukus.

Robotų gretose yra naujovė – žaismingasis „Boxer“.

„Su šiuo robotizuotu draugu puikiai leisti laiką gali bet kokio amžiaus vaikai. Rankų judesiais valdomas „Boxer“ moka judėti, šokti, žaisti futbolą, didžėjauti. Jis rodo emocijas vartydamas LED akisbei skleisdamas garsus, reaguoja į vaiko rankų judesius ir turi dešimt žaidimų programų”, – pasakojo „Žaislų planetos“ atstovė.

Dar labiau praplėsti „Boxer“ galimybes galima atsisiuntus išmaniąją programėlę.

Tuo tarpu „Silverlit“ robotai tarsi sudaro vaizdą, kaip ateityje šios technologinės būtybės mums padės kasdieniame gyvenime.

Šie žaislai turi gausybę pavidalų: įvairiausių žmogaus formų robotai, chameleonas, dinozauras, gyvūnai, sraigtasparniai, lėktuvai. Jie atlieka daugybę triukų: nuo kalbėjimo, balso keitimo, kūno dalių judinimo iki daiktų nešimo, aplinkos stebėjimo, reagavimo į kliūtis, aplenkimo.

„Silverlit“ žaislus galima užprogramuoti ir valdyti mobiliąja programėle.

„Pavyzdžiui, robotas chameleonas gali šviesti įvairiomis spalvomis, pultelio valdomas iškišti liežuvį ir sugriebti maistą, jam einant juda akys ir uodega, – sakė „Žaislų planetos“ atstovė.

O štai „Fingerlings“ dinozauras – kupinas emocijų. Jis agresyviai reaguoja į prisilietimus ir garsus – nemėgsta kai jį trukdo! Tačiau prireiks šiek tiek švelnumo ir dinozauras pamils jus.

Arba ne, nes dinozauro charakteris – labai sunkus. Ši išmanioji būtybė skleidžia apie 50 realių garsų, moka atlikti 40 veiksmų, gali užsikabinti savo letenomis arba uodega už bet kokio paviršiaus ir kaboti.

Jei vis dėlto „Fingerlings“ dinozaurą, kuris, beje, moka ir miegoti, prisijaukinsite, jis maloniai jums atsakys kai draugiškai paspausite jo veidą ar paglostysite.

Tradiciniai suktukai tapo išmanūs

Dar visai neseniai žodžiai „Bey Blade“ nuolat skambėjo mokyklinio amžiaus berniukų lūpose. Tarp klasės draugų net vykdavo šių suktukų varžybos.

Šių išmanių suktukų banga, atėjusi beveik prieš metus, vis dar neslūgsta. Juolab kad gamintojas kolekciją papildo vis naujomis detalėmis – suktukų arenomis bei paleidėjais.

Sezono naujiena – išmanusis suktukas „I-TOP“. Šis žaislas puikiai išlaiko pusiausvyrą ir parodo savo apsisukimų skaičių – ideali funkcija rungiantis su draugo suktuku. O gerliausia yra tai kad vienu suktuku galima rungtyniauti keliems, nes suktukas rodo ne tik paskutinio sukimo rezultatą bet ir geriausia kada nors pasiektą rezultatą.

Atrodytų, neįtikėtina, bet iš pažiūros paprastas „I-TOP“ turi net 99 sukimosi režimus!”, – sakė „Žaislų planetos“ atstovė.

Superherojai ir transformeriai – berniukų draugai

Laikas eina, o superherojų gerbėjų armija nė kiek nemažėja. Spidermenas, Kapitonas Amerika, Geležinis žmogus, Vėžliukai Nindzės ir kitos veiksmo figūros bei jų priedai nuolat atranda vietas vaiko kambaryje.

Berniukai, pamatę šiuos herojus televizijoje, įsijaučia į jų pasaulį ir tarsi kartu kovoja prieš blogį.

Kitas būdas fantazijose kovoti su priešais – transformeriai, simpatiškai atrodančios mašinos, kurios virsta jėgos įsikūnijimais.

Šių žaislų rinkos naujovė – „Mecard kovos“.

„Tai kolekcija, kur automobiliai virsta superherojais ir atvirkščiai. Kiekvienas sunkvežimis, užvažiavęs ant žaidimo kortelės, tampa robotoju-kovotoju ir kortelės pagalba renka taškus“, – pasakojo „Žaislų planetos“ atstovė.

Tikslas – surinkti kuo daugiau taškų už ataką vadovaujantis žaidimo taisyklėmis ir nugalėti priešus. Tereikia su automobiliuku užvažiuoti ant kortelės ir stebėti įspūdingą transformaciją!

Mylimi animacinių filmukų herojai

Daugybė berniukų jau žino, kas yra Rusty Rivets.

Naujas filmuko veikėjas išradingasis Berniukas Rustis su savo bičiuliais Ruby ir Botazauru randa išeitį iš bet kurios situacijos.

„Šioje kolekcijoje siūlomi su kūrybiškumu susiję žaislai: šviesų ir garsų pripildyta transformuojama laboratorija, sukonstruojamas robotas, įrankių rikiniai“, – vardijo „Žaislų planetos“ atstovė N.Daukintienė.

Šunyčių Patrulių gerbėjus pradžiugins naujovės: jūros patrulis, galintis virsti sunkvežimiu, dviaukštis patrulių namas, lėktuvas, nematytos figūrėlės.

Iš mažųjų favoritų gretų nedingsta Traukinukas Tomas ir draugai. Vaikus vilioja sužmogintas pagrindinio herojaus ir jo bičiulių traukinukų ir kitų transporto priemonių pasaulis.

Čia kaip tikrame gyvenime: su savais įvykiais, emocijomis, netikėtumais ir svarbiausia – su naujais modeliais ir trasomis.

Ikimokyklinukų simpatijas išlaiko ir kultinio animacinio filmo „Cars“ arsenalas, kuris kasmet pasipildo naujais herojais ir kitais aksesuarais: gertuvėmis, dėlionėmis, kūrybiniais ir kanceliariniais rinkiniais, daugybe kitų šiuo prekės ženklu pažymėtų daiktų.

Klasika niekur nedingsta

Nors technologijos nenumaldomais skverbiasi į mūsų mažųjų gyvenimą, vaikai nepraranda noro savo rankytėmis konstruoti iš detalių pagal instrukcijas, po to viską išardyti ir vėl kurti – šįkart savaip.

Todėl nuolat atsinaujinančios „Lego“ kolekcijos – nuo „Duplo“ mažiesiems iki „City“, „Ninjago“, „Technic“ ar „Minecraft“ didesniesiems – toliau geidžiamos. Kaip ir „Playmobil” konstruktoriai.

Nors viena žaidimų tema tėvai dažniausiai pernelyg nesižavi, joje berniukai tradiciškai vis tiek siekia save išbandyti. Tai – kovos žaidimai.

Todėl egzistuoja ir žaislinių ginklų asortimentas, kurio centre yra visų pamėgtas „Nerf“ su kasmet pasipildančia prekių linija – ne tik šautuvų modeliais, bet ir mašinų paleidėjais bei kitais aksesuarais.

Išsamiau su žaislų naujovėmis susipažinsite pavartę „Žaislų planetos“ katalogą arba užsukę į parduotuves Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Druskininkuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą