Roberto Javtoko vaikai sportuoja nuo mažens

Buvęs krepšininkas, o dabar Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo sporto direktorius Robertas Javtokas (39 m.) augina keturis vaikus. Vyresnieji jau aktyviai sportuoja, o trimetis Domas ir beveik pusės metų Smiltė yra dar per maži lankyti sporto treniruotes.

 R.Javtokui buvo svarbu, kad vyresnieji vaikai mėgtų sportą ir turėtų kur išlieti energiją, todėl maždaug nuo šešerių metų Gretą ir Simą leido į įvairius sporto būrelius.<br> LR archyvo nuotr.
 R.Javtokui buvo svarbu, kad vyresnieji vaikai mėgtų sportą ir turėtų kur išlieti energiją, todėl maždaug nuo šešerių metų Gretą ir Simą leido į įvairius sporto būrelius.<br> LR archyvo nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 8, 2019, 4:10 PM

R.Javtokui buvo svarbu, kad vyresnieji vaikai mėgtų sportą ir turėtų kur išlieti energiją, todėl maždaug nuo šešerių metų Gretą ir Simą leido į įvairius sporto būrelius.

„Iš pradžių nedariau spaudimo rinktis vieną ar kitą sporto šaką, tik neskatinau žaisti krepšinio.

Maždaug iki 10 metų abu leidau, kur tik norėjo, kad galėtų siausti ir nenusiaubtų namų“, – juokavo buvęs krepšininkas.

Abu vaikai lankė baseiną ir tenisą. Simas dar išmėgino ledo ritulio ir futbolo treniruotes. Greta – lengvosios atletikos ir gimnastikos.

„Norėjome, kad jie išmoktų plaukti ir baseine stiprintų raumenis. Simas tvirtėjo ir žaisdamas ledo ritulį.

Treniruotės vykdavo tris keturis kartus per savaitę, tad krūvis nebuvo milžiniškas. Man buvo svarbu, kad vaikai iš pradžių sutvirtėtų ir per anksti nesusidėvėtų “, – aiškino „Žalgirio“ sporto direktorius.

Pastaraisiais metais R.Javtoko vyresnieji vaikai jau nesiblaško: 10-metis Simas kiek daugiau kaip pusantrų metų Vilniaus krepšinio mokykloje žaidžia krepšinį, o 12-metė Greta Vilniaus teniso akademijoje žaidžia tenisą.

„Prieš tai leidome vaikams blaškytis, jų norai vis keitėsi, bet dabar jau verčiame apsispręsti, kur nori sportuoti, o gal iš viso nenori to daryti. Mums pavyko pasiekti, kad vaikai pamėgtų sportą, ir tuo labai džiaugiuosi.

Greta lanko dar ir dailės užsiėmimus, bet ir į tenisą noriai eina. Dabar jau ji rodo norą sportuoti. Simas kartais vietoj treniruočių rinktųsi žaidimus su draugais, tad dar tenka paspausti“, – pasakojo R.Javtokas.

Buvęs krepšininkas vedasi vaikus į „Žalgirio“ rungtynes, tad sūnus pats susidomėjo krepšiniu.

„Mano įtakos buvo, bet ne tiek daug“, – patikino buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės narys R.Javtokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.