Kaip karantino metu su vaikais leisti laiką prasmingai?

Sustabdžius ugdymo procesą darželiuose ir mokyklose, daugeliui tėvų kilo klausimas – kaip užimti vaikus, kad namuose praleistas laikas būtų įdomus, turiningas ir naudingas. Žaislų kategorijoje populiariausi stalo žaidimai ir dėlionės, taip pat išaugo paspirtukų ir laukui skirtų prekių prekyba. „Baby City/Toy City“ žaislų koncepto vadovė Nomeda Daukantienė išskiria dvi veiklos sritis: žaidimai namuose bei lauke.

Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Mar 23, 2020, 11:45 AM, atnaujinta Mar 23, 2020, 1:01 PM

Prasidėjęs pavasaris mus lepina puikiu oru, todėl įsigytas paspirtukas leistų vaikui aktyviai leisti laiką lauke.

Pabrėžiame, kad karantino metu, laiką lauke reikėtų leisti ne būryje su draugais, o su tėvais. Rinktis atokų pasivaikščiojimą dviese ar su šeima, nebūti grupelėse su pašaliniais žmonėmis. Žaislų specialistė siūlo atkreipti dėmesį į paspirtukų prekės ženklą „Globber“. „Tai – aukštos kokybės prancūzų dizainerių paspirtukai, jie skirti mažiesiems, kurie dar tik pradeda važinėti. 3 ratai užtikrina važiavimo saugumą, o specialios technologijos padeda mokytis mažyliams balansuoti. Tėvai įvertins ir šio paspirtuko universalumą – jis yra transformuojamas ir auga kartu su vaiku. Jį galėsite naudoti nuo 18mėn iki 9 metų. Visi modeliai yra sulankstomi, tad juos lengva vežtis su savimi, o sezonui pasibaigus patogiai pasidėti“, – pasakoja N. Daukantienė.

QUURIO dviračiai- išskirtinio vaikiško dizaino, kokybiški dviratukai už prieinamą kainą puikiai tiks Jūsų vaikui. Galite rinktis populiariausius dydžius, priklausomai nuo vaiko amžiaus bei dviejų skirtingų komplektacijų.

Ekonominis variantas- jo komplektacija užtikrina pagrindinius poreikius bei reikalaujamą saugumą. Komplektacijoje yra rankinis bei pedalinis stabdis, papildomi ratukai pradedantiesiems, atšvaitai, vairo apsaugos, garsinis signalas, krepšelis daiktams susidėti, komfortiškos rankenos.

Didesnės komplektacijos modelis papildomai turi komfortišką sėdynę su nešimo rankena, galinę bagažinę bei BMX stiliaus vairą. Leisk smagiai laiką lauke su Quurio!

Mėgstantiems naujienas, žaislų ekspertė siūlo atkreipti dėmesį į visoje Europoje už inovacijas apdovanotą skraidančią lėkštę-kamuolį „PHLAT BALL“. Tai kamuolys, kurį itin paprasta transformuoti į diską tiesiog suplojant, o skrydžio metu jis vėl pavirsta į kamuolį. Šis žaislas suteiks daug džiaugsmo ir tikrai perkels žaidimą kamuoliu į kitą lygį.

Nuo dėlionių iki minkymo rinkinių

Vidaus žaislų kategorijoje pastebimas išaugęs susidomėjimas dėlionėmis. Jos sparčiai populiarėja ir grįžta į madą tarp suaugusiųjų. Pastarieji ieško vis didesnių: dviejų, trijų ir net daugiau tūkstančių detalių delionių. Bene populiariausios dėlionės – Ravensburger. Dėlionės Ravensburger pasižymi itin aukšta prekių kokybe ir gausiu asortimentu. Iš gausaus asortimento rinktis galės tiek mažieji, tiek suaugusieji vartotojai, atsižvelgami į paveiksliuką bei pageidaujamą sudėtingumo lygį. Tikrai verta priminti, kad dėlionių dėliojimas padeda lavinti smulkiąją motoriką bei loginį mąstymą.

Itin didelio susidomėjimo sulaukia ir kūrybiniai rinkiniai. Vaikai ir tėveliai ypač mėgsta „PLAYDOH“ minkymo rinkinius. Darbuodamiesi su lipdymo masėmis vaikai įsitraukia, susikoncentruoja, pastebima, kad susikaupia ilgesniam laikui. Šios minkymo masės yra aukštos kokybės ir visiškai saugios vaikams.

Auginantiems pačius mažiausius N. Daukantienė siūlo atkreipti dėmesį į „HAPE“ lavinamuosius žaidimus: dėliones, vaikų ugdymą ir motoriką skatinančius muzikinius ir kūrybinius žaislus. Karantino laikotarpis – galimybė pažaisti visai šeimai kartu. „ToyCity.lt“ asortimente – žaidimai, kurie patiks ir tėvams, ir vaikams.

Žaidimai, kuriuos gali žaisti visa šeima

Įprastu laiku vaikai išeina į darželius, mokyklas, tėvai į darbus ir visi susitinkate tik vėlai vakare. Todėl išnaudokite šį laiką, praleiskite jį prasmingai ir smagiai. Tam puikiai tiks įvairūs stalo žaidimai, kurių www.toycity.lt tikrai gausu.

Dažnu pasirinkimu tarp šeimų tampa strateginis stalo žaidimas „Sequence Classic“. Jis tiks visai šeimai ir privers kiekvieną pamąstyti, ką jo komandos narys galvoja. Šiame žaidime kalbėtis su savo komandos nariu negalima, o taip tik dar įdomiau.

Dar vienas labai populiarus ir įdomus žaidimas yra „Dobble“. Tai kortų žaidimas su paveikslėliais, lavinantis pastabumą, mąstymą, reakciją. Šį žaidimą galima žaisti įvairiais būdais, todėl jis tikrai nenusibos viso karantino metu.

Populiarumo nepraranda ir klasikiniai stalo žaidimai: „Monopolis“, „Alias“, „Dixit“, „Domino“, „Jenga“. Ne vienerius metus itin mėgstamas kortų žaidimas „UNO“. Jis naudingas mokytis spalvas, skaičius, kurti strategijas.

„Pastebime, kad visi tėvai nori sugalvoti, kaip įdomiai praleisti laiką su vaikais. Džiaukimės buvimu kartu ir stebėkime mažųjų augimą, pasiekimus ir laimėjimus. Aplankykite mūsų internetinę parduotuvę – joje jūs tikrai rasite puikių sprendimų smagiam laisvalaikio praleidimui. Nepamirškime žaidimų su kamuoliais, muilo burbulų pūtimo, leiskitės į atsargų pasivaikščiojimą gamtoje bei prasmingai leiskite laiką namie. Visa reikalinga amunicija galite pasirūpinti mūsų parduotuvėse“, – patikina N. Daukantienė.

Auginant vaikus įvairiausių prekių reikia čia ir dabar. Internetinėse parduotuvėse www.babycity.lt ir www.toycity.lt nestabdo savo veiklos, jose rasite dar didesnį asortimentą ir nerizikuodami sveikata galėsite įsigyti savo pamėgtas prekes ar atrasti naujas.

Šių elektroninių prekių parduotuvės užtikrina saugų, higienos reikalavimus atitinkantį prekių atsiėmimą Babycity/ Toycity įrengtuose atsiėmimo punktuose, taip pat pristatymą iki pat namų durų bei galimybę atsiimti paštomatuose. Babycity taip pat turi jums naujovę – SmartPost prekių atsiėmimo sistemą – „Click & Collect. Kaip patogiai ir greitai atsiimti prekes ir kur jau yra ši sistema įdiegta skaitykite štai čia: https://www.babycity.lt/lt/saugiai-apsipirkite-internetu Saugokite save ir aplinkinius!

Prekes atsiimkite „Baby City/Toy City“ atsiėmimo punktuose:

Verkių g. 29, Vilnius,

Pramonės pr. 29, Kaunas,

Šilutės pl. 29, Klaipėda,

Krymo g. 28, Šiauliai.

Pristatymas į namus „Venipak“ kurjeriu arba atsiėmimas „Omniva“ paštomate.

Perkant už 30 EUR ir daugiau – nemokamas pristatymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.