Techninės keistenybės: sukūrė žaidimų kompiuterį iš netikėto buities prietaiso

Technine kūryba užsiimanti interneto žvaigždė Colinas Furze’as savo „YouTube“ kanale yra pristatęs daug visokių savo sukurtų įdomybių – pradedant veikiančiu skraidančiu dviračiu (angl. hoverbike) ir baigiant šarvus, galinčius atlaikyti fejerverkų ataką.

Naujasis išradimas vadinasi „Play-O-Wave“, ir tai yra veikianti mikrobangų krosnelė, paversta žaidimų kompiuteriu.
Naujasis išradimas vadinasi „Play-O-Wave“, ir tai yra veikianti mikrobangų krosnelė, paversta žaidimų kompiuteriu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2017, 2:45 PM, atnaujinta Jun 14, 2017, 3:00 PM

O kol kas naujausiame savo video jis pristato žaidimų kompiuterį, kurį sukonstravo iš… mikrobangų krosnelės.

Jo naujasis išradimas vadinasi „Play-O-Wave“, ir tai yra kuo puikiausiai veikianti mikrobangų krosnelė, tik su primontuotu ekranu. Ekranas, įtaisytas mikrobangės durelėse, turi jungtį žaidimo pultui. Konstruotojas pademonstravo savo kūrinį, vienu metu šildydamas svogūną su žemės riešutų sviestu, ir tuo pačiu žaisdamas kompiuterinį žaidimą. C.Furze’o teigimu, jo tvarinys – puikus sprendimas, kaip praleisti tas kelias nuobodžias minutes kol gaminasi maistas, jei telefoną ar planšetę esate palikę kitame kambaryje.

Šis filmukas – vienas iš serijos, kurioje žiūrovai prašo sukurti vienus ar kitus sprendimus, padedančius išspręsti tokias problemas, kaip, pavyzdžiui, šąlančios kojos (sprendimas: dujomis šildomos šlepetės) ar per mažiau nei minutę užverdantis vanduo (sprendimas: cheminis junginys termitas). Beje, paskutinioji žaidybinė mikrobangė nėra pirmas atvejis, kai išradėjas kiša prie mikrobangų krosnelės nagus: prieš tai jis jau yra sukūręs vėsinančią mikrobangę, kuri atvėsina maistą, jei kartais jį peršildote.

Parengta pagal „The Verge“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.