Ramūnas Vyšniauskas: „Inovatoriai, jūs – šaunuoliai!“

Medicina – itin svarbi sritis, padedanti užkirsti kelią įvairioms ligoms ir sveikatos sutrikimams. Dėl to kuriamų naujų inovacijų svarba tiesiog neįkainojama. Įvairios su mokslininkais bendradarbiaujančios pasaulio gydymo įstaigos pristato aibę inovacijų ir gydymo metodų, kurie gerina mūsų kasdienybę, palengvina gijimo procesą ar sumažina riziką susirgti. Tokie patys procesai vyksta ir Lietuvoje.

Laidos svečias visiems gerai žinomas sportininkas, olimpietis, pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas Ramūnas Vyšniauskas. 
Laidos svečias visiems gerai žinomas sportininkas, olimpietis, pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas Ramūnas Vyšniauskas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2017, 4:00 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 4:03 PM

Šeštadienį pasirodžiusioje naujoje „INOprogreso“ laidoje buvo pristatytos kelios lietuvių sukurtos medicinos inovacijos, apie kurias turėjo progos išgirsti ir laidos svečias visiems gerai žinomas sportininkas, olimpietis, pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas Ramūnas Vyšniauskas. Jis pasidalino savo įžvalgomis ir įspūdžiais.

– Kokia jūsų nuomonė apie laidoje pristatytas medicinos inovacijas?

– Labai teigiama. Sveikintina kiekviena inovacija. Norėčiau, kad Lietuvoje būtų kuo daugiau tokių talentingų ir kūrybingų žmonių, besistengiančių palengvinti visų mūsų gyvenimus. Man norėtųsi išbandyti kiekvieną „INOprogrese“ pristatytą inovaciją, nes visos jos mane sužavėjo.

Dabar tikrai žinosiu, kur kreiptis, jei kada nors prireiks originalaus itin lengvo įtvaro ar skaudės dantį. Žinoma, linkiu, kad žiūrovams reikėtų kuo mažiau tokių medicinos inovacijų. Antra vertus, smagu žinoti, kad yra galimybė rinktis iš kokybiškų ir tikrai naudingų lietuvių sukurtų daiktų. Juk gyvenime būna visko, o po to stengdamasis pasikasyti sugipsuotą ranką į gipsą kaišioji virbalus.

Kalbant apie laidoje rodytą irklavimo treniruoklį, esu užtikrintas, kad šis prietaisas turės didelį pasisekimą. Įprasti treniruokliai lavina tik bazinius raumenis, o šis inovatyvus prietaisas – tiek vidinius raumenis, tiek raumenis stabilizatorius. Tai – tikrai puiki alternatyva sporto mėgėjams. Tikiuosi, kad artimiausiu metu man pačiam pavyks jį išbandyti. Būtų labai įdomu patikrinti, kaip jis veikia.

Tik pamatęs inovatyvų danties šaknies kanalo gylio matuoklį prisiminiau senus laikus, kai reikėdavo pasidaryti rentgeno nuotrauką arba išmatuoti kanalo gylį. Per visą miestą siųsdavo važiuoti autobusu. Kol nuvažiuodavai, jau, žiūrėk, ir atėjo vakaras. Tuomet išvargusiam dar tekdavo sėdėti ir laukti, kol tave priims. O dabar, pasirodo, vienas, du ir baigta.

Mane tikrai pradžiugino šios inovacijos. Džiaugiuosi, kad ir laidos žiūrovai susipažino su inovatyviais palengvinti kasdienį jų gyvenimą galinčiais daiktais.

– Ką manote apie patį „INOprogresą“?

– Tai – puiki išskirtinė laida. Juk ne kiekvieną dieną išgirsti tiek daug naujų dalykų. Manau, kad turėtų patikti ir žmonėms. „INOprogresas“ – tikrų tikriausia žinių bomba. Pagaliau žiūrovas gali pamatyti tai, kas naudinga jam pačiam, ir savo akimis išvysti, kiek daug kūrybingų išradėjų yra Lietuvoje. Tiesiog super!

– Jūsų palinkėjimas lietuvių inovatoriams.

– Norėčiau, kad mūsų šalyje būtų kuo daugiau tokių iniciatyvių žmonių, kurie nebijotų kurti ir stengtųsi atrasti kažką naujo. Pastebiu, kad vis dar trūksta inovatyvių prietaisų, ypač sporto srityje. Trūksta tų pačių treniruoklių, kurie minimaliai kenktų sveikatai. Sporto salėje matau ne vieną sportininką mėgėją, netinkamai atliekantį vienus ar kitus pratimus, o taip vėliau atsiranda sveikatos sutrikimai.

Žinoma, tam yra treneriai, kurie paprastai stebi savo klientus, tačiau jie irgi žmonės – juk nepersiplėši per pusę, kai tavo pagalbos laukia dar 20 tokių pačių. Reikėtų sukurti alternatyvių treniruoklių – tokių kaip mūsų jau aptartas treniruoklis. Taigi linkiu nesustoti ir kurti toliau. Inovatoriai, visi jūs – šaunuoliai!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.