Kad naudojatės telefonu tualete žinome, o kada valėte jo ekraną?

Mūsų gyvenimai tapo „ekranizuoti“ – darbinį kompiuterį ir televizorių pastaraisiais metais papildė mobilieji įrenginiai. Išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai lydi mus visur, net ten, kur „karaliai pėsti vaikšto“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2014, 2:17 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:16 AM

Apklausų duomenimis, 75 proc. visų telefonų vartotojų JAV ir Didžiojoje Britanijoje naudojosi telefonu būdami tualete. „O2“ ir „Sony Mobile“ tyrimo duomenimis, 59 proc. apklaustųjų reguliariai susirašinėjo tekstinėmis žinutėmis būdami tualete, 45 proc. siuntė elektroninį paštą, o 31 proc. prisipažino iš „karališkojo kambariuko“ atsakinėję į telefono skambučius.

Arizonos (JAV) universiteto mokslininkų atlikto tyrimo duomenimis, 6,5 kvadratinių centimetrų plote ant telefono susikaupia daugiau nei 25 tūkst. bakterijų.

„Bakterijų kiekis, susirenkantis ant išmaniojo telefono ekrano ar mobiliojo telefono mygtukų, yra didžiulis. O štai valo telefoną retas kuris. Taip pavojus pasigauti kenksmingą bacilą itin išauga – juk atsiliepę telefonu mes laikome jį prie pat kvėpavimo takų“, – pastebėjo Tomas Andrejauskas, Lietuvos biotechnologijų startuolio „ProBioSanus“ vadovas.

Bendrovė pristatė pirmąjį pasaulyje rinkinį, skirtą darbo vietoms prižiūrėti su probiotinėmis valymo priemonėmis.

Rinkinį sudaro mobiliųjų įrenginių ekranams bei kompiuteriams, taip pat klaviatūroms ir kitiems paviršiams valyti skirtas specialus valiklis su probiotikais ir 3M mikropluošto aukštos kokybės šluostė.

„Šis produktas – tai tarsi pirmosios pagalbos rinkinys. Jis padės patogiai ir greitai išvalyti bet kokį ekraną ar kitą technikos prietaisą“, – sakė T.Andrejauskas.

Antroje vietoje po telefono pagal užterštumą ant darbo stalo, pasak tyrėjų, yra kompiuterio klaviatūra. 27 proc. visų tirtų klaviatūrų yra pavojingai užterštos bakterijomis. Beveik ant visų jų buvo rasta stafilokokų šeimos bakterijų, 80 procentų kompiuterių klaviatūrų turėjo difteroidus, 72 procentai – mikrokokus.

Pasak „ProBioSanus“ vadovo, sukurti asmeninės darbo vietos valymo rinkinį paskatino daugelyje darboviečių galiojanti tvarka, pagal kurią už darbo stalą atsakingas prie jo dirbantis žmogus. „Iš savo patirties žinau, kad ne vienoje kompanijoje valytojoms net yra draudžiama liestis prie darbuotojų stalų, tačiau patys šio darbo juk irgi retas kuris imamės“, – sakė T.Andrejauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.