„Google“ jau leidžia sėdint namie vaikštinėti po Gedimino pilį

Nuo antradienio ne tik lietuviai, bet ir viso pasaulio interneto naršytojai gali susipažinti su mūsų šalies istorija, kultūra bei pasižvalgyti po gražiausius gamtos kampelius. Visa tai atlikti leis paslauga „Google Maps Street View“, kuri pasipildė vaizdais iš aštuonių lietuviškų muziejų ir 23 parkų.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

2014-03-04 20:40, atnaujinta 2018-02-15 17:32

„Google“ rinkodaros vadovas Baltijos šalims Regimantas Urbanas spaudos konferencijoje sakė, kad lietuvių komanda stengiasi, jog JAV kompanija būtų kuo naudingesnė, artimesnė mūsų šaliai. Būtent tam skirta ir ši naujovė.

Muziejai, parkai ir kitos lankytinos Lietuvos vietos papildė lietuviškąjį „Street View“ žemėlapį, kuris vartotojams tapo prieinamas prieš daugiau nei metus.

Nuo šiol užsukus į „Google Maps“ žemėlapį galima virtualiai apsilankyti Lietuvos Nacionaliniame muziejuje, Gedimino pilyje, Valdovų rūmuose, Gintaro muziejuje, Signatarų namuose, Kauno zoologijos sode, apeiti Trakų pilį, užsukti į Belmontą, kopti į Kernavės piliakalnius, Kuršių Nerijos kopas. Užsukę į muziejų vidų virtualūs lankytojai gali ne tik pamatyti jų eksponatus, bet ir paskaityti jų aprašymus.

R.Urbanas pridūrė, kad visos šios vietos buvo fotografuojamos tik gavus jų savininkų ar prižiūrėtojų leidimus. 

Kolekciją pavyko išplėsti pasitelkus „Trekker“ (kuprinę su joje sumontuota vaizdo fiksavimo įranga), leidusį aplankyti vietas, kuriose visiškai draudžiamas automobilių eismas, bei specialų vežimėlį „Trolley“, naudotą fiksuojant vaizdus pastatų viduje.

„Street View“ paslauga Lietuvoje išpopuliarėjo nuo pat pirmosios jos veikimo dienos. Ji leido vartotojams aplankyti sau brangias bei įsimintinas vietas visoje Lietuvoje, pasivaikščioti savo vaikystės keliais arba nukeliauti ten, kur būtų sunku apsilankyti fiziškai. Tačiau ne mažiau svarbu tai, kad „Street View“ suteikė daugybę iki tol nematytų galimybių verslui bei turizmo paslaugų organizatoriams. Ši paslauga tiesiog neįtikėtinai paranki visiems norintiems geriau prisistatyti savo klientams visame pasaulyje, taip dar labiau prisidedant prie Lietuvos vardo populiarinimo užsienyje“, – sakė R.Urbanas. „Street View“ gražiausių Lietuvos vietų kolekcija leidžia apžiūrėti kai kurias lankytinas vietas ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus, panašiai kaip ir realiai vaikštant muziejų salėmis. Tai itin paranku ne tik geriau susipažįstant su vietove, bet ir tiksliau planuojant apsilankyti fiziškai.

„Lietuvos nacionalinis muziejus atviras visiems norintiems giliau pažinti ir suprasti Lietuvos archeologiją, istoriją ir etninę kultūrą arba tiesiog pasigrožėti lietuvių protėvių dirbiniais. Šiandien atsiveria naujos galimybės pristatyti muziejų visuomenei, ypač jaunajai kartai, suvokiant ir išsaugant savo kultūrinį tapatumą“, – sakė muziejaus direktorė Birutė Kulnytė.

Būti matomiems internete svarbu ne tik siekiant praplėsti savo lankytojų ratą. Naujausi vartotojų elgsenos tyrimai rodo, kad tai tiesiog būtinybė pasiekti šiuolaikinius vartotojus. Remiantis „Google Zeitgeist“ tyrimu tarp dešimties populiariausių paieškų naudojant raktažodį „Lietuva“ pernai buvo paieškos „Lietuvos sostinė“, „Lietuvos žemėlapis“, „Vilnius, Lietuva“, „kur yra Lietuva?“, „Kaunas, Lietuva“, ir „Klaipėda, Lietuva“. Tai tik dar kartą patvirtina, kad populiariausios paieškos tiesiogiai susiję su žemėlapių paslaugomis, o galimybė matyti, kaip konkreti vietovė atrodo iš tikrųjų, yra labai svarbus įrankis pritraukti į šalį užsienio turistų.

Beje, nuo šiol lietuviai jau gali pasinaudoti „Photo Sphere“ paslauga, kuri leidžia patiems daryti 360 laipsnių nuotraukas ir jomis papildyti „Street View“ kolekciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.