Telefonams ir planšetėms nepritaikytos svetainės – pasmerktos

Žaibiškai augant išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių populiarumui, šiems įrenginiams nepritaikytos interneto svetainės atsidūrė užribyje: vartotojai visuomet renkasi tinklalapius, kuriuose naršyti jiems patogu. O jei tinklalapio valdytojas tuo nepasirūpino, gali kaltinti tik save.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Apr 14, 2014, 7:37 PM, atnaujinta Mar 8, 2024, 4:27 PM

Interneto svetainės, kurių struktūra ir dizainas pritaikyti tik asmeniniams kompiuteriams, šiandien jau vadinamos senamadiškomis. O jei joje pateikiama tik statiška informacija, tikėtis teigiamų lankytojų įvertinimų nevertėtų.

Debesų kompiuterija paremtos internetinių portalų kūrimo platformos Wix.com vyriausiasis architektas Yoavas Abrahamis pastebi, kad ateityje internetas bus dar dinamiškesnis, pritaikytas mobiliajai aplinkai.

Dar prieš kelerius metus tinklalapių savininkams užteko palaikyti dinamišką turinį ir pasirūpinti svetainės optimizavimu paieškos sistemoms (SEO). Šiandien tai – savaime suprantamas dalykas. Dabar jau būtina pasirūpinti, kad tinklalapis būtų pritaikytas mobiliesiems įrenginiams, o jų turinys sklistų socialiniuose tinkluose.

„Viskas dėl reklamų, geresnių matomumo rodiklių „Google“ paieškoje ar socialiniuose tinkluose. Mano nuomone, vis daugiau dėmesio skirsime nuolatinio ryšio tarp vartotojų ir svetainių kūrimui bei skatinimui. Galiausiai, rinkoje turėtų pasirodyti „offline“ svetainės ir internetinės programėlės, o riba tarp mobiliųjų programėlių ir mobiliojo interneto nyks“, – teigė Y.Abrahamis, pridurdamas, kad net žaidimai ateityje taps mobiliojo interneto tinklo dalimi.

Nemažai pokyčių svetainių kūrėjams atneša naujoji HTML5 technologija, kuri leidžia pasinaudoti įvairesnėmis funkcijomis bei suteikia galimybę parinkti įvairesnį svetainės dizainą. Ji suteikia galimybę vartotojams pateikti įspūdingesnį ir patogesnį svetainės dizainą, o tai kai kuriose rinkose yra ypač reikšminga.

Y.Abrahamis taip pat prognozuoja, kad ateityje bus vis aktyviau naudojamos vietos nustatymo paslaugos: „Žemėlapių ir transporto paslaugų naudojimas kelią po truputį skinasi, tačiau nepelnytai pamirštama dar daug kitų naudingų, vietos nustatymo principu paremtų, paslaugų. Pavyzdžiui, segmentuotos reklamos pagal buvimo vietą ar vietinių įmonių paieška.“

Be to, žmonės nori būti nuolat prisijungę prie interneto, nesvarbu, kokį įrenginį tuo metu turi – kompiuterį, planšetę ar išmanųjį telefoną. Taigi, pingant mobiliajam internetui, vartotojai neišjunginės interneto ryšio savo kompiuteryje ar telefone vien tam, kad sutaupytų vieną-kitą litą.

Apibendrindamas, Y.Abrahamis pateikė penkis patarimus, kurie padės sukurti tobulą interneto svetainę:

1. Patrauklus svetainės dizainas;

2. Įdomus turinys, kuris nuolat atnaujinamas ir pildomas;

3. Svetainės pritaikymas mobiliesiems telefonams;

4. Svetainės „draugiškumas“ interneto paieškos sistemoms;

5. Socialinė svetainės integracija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.