„Kakės Makės“ programėlė sudomino emigrantus

Prieš daugiau nei metus pasirodžiusi mobilioji programėlė, sukurta pagal rašytojos Linos Žutautės knygą „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“, iki šiol laikosi programėlių parduotuvės „App Store“ populiariausiųjų sąraše. Jos kūrėjai pastebi, kad interaktyvią knygą aktyviai siunčiasi ne tik lietuviai, bet ir emigrantai – penktadalį jos naudotojų sudaro užsienyje gyvenantys tautiečiai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:00 AM

„Dažniausiai tai – Amerikoje, Danijoje, Anglijoje ar Airijoje gyvenantys mūsų tautiečiai. Tikime, kad ne Lietuvoje gyvenančius mažuosius Kakės Makės gerbėjus ši programėlė ne tik lavina, bet ir padeda nepamiršti lietuvių kalbos, plečia žodyną“, – teigė mobiliąją programėlę sukūrusios leidyklos „Alma littera“ direktorė Danguolė Viliūnienė.

Pasak jos, ateityje planuojama „Kakės Makės“ programėlę, kaip alternatyvią mokymo priemonę, siūlyti užsienyje veikiančioms lietuvių mokykloms bei darželiams. Kol kas interaktyvi knyga išbandyta tik Lietuvos darželiuose, o auklėtojų ir vaikų atsiliepimai itin teigiami.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigos „Vaikystės sodas“ įkūrėja Austėja Landsbergienė pastebi, kad vaikai noriai domisi naujovėmis, o tėvų ir pedagogų pareiga yra suteikti galimybę jas pažinti.

„Naudojant tokias programėles lavinamas vaikų mąstymas, atmintis, plečiamas akiratis, vaikas greičiau išmoksta skaityti, skaičiuoti, nes pati mokymosi priemonė yra labiau patraukli nei įprastos knygos. Vaikams technologijos – natūralus dalykas, todėl jų integravimas į mokymosi procesus yra būtinas“, – sakė A.Landsbergienė.

Interaktyvią „Kakės Makės“ knygą spėjo pamėgti ir Lietuvoje gyvenančių užsienio šalių piliečių vaikai. Naudodamiesi mobiliąja programėle, jie bando pramokti lietuvių kalbą arba žaidžia su programėle anglų kalba.

Toks vaikų susidomėjimas „Kakės Makės“ herojais paskatino į kompiuterinę erdvę perkelti ir kitas knygų serijos dalis. Mobiliąją programėlę pagal trečiąją „Kakės Makės“ serijos dalį „Kakė Makė ir Didelė Tamsa“ planuojama pristatyti šių metų rugsėjo mėnesį.

Programėlė skirta pradedantiems skaitytojams nuo 3 iki 7 metų. Knyga yra įgarsinta, todėl ja naudotis gali ir dar nemokantys skaityti vaikai be tėvų pagalbos. Ją įsigyti ir parsisiųsti į savo išmanųjį įrenginį galima apsilankius interneto svetainėje www.kakemake.lt arba tiesiogiai iš programėlių parduotuvių „AppStore“ („Apple“ vartotojams) ir „Amazon Appstore“ („Android“ vartotojams).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.