„Omnitel“ kainų karus ignoruos – žino kitą receptą

Aršiausi mūšiai mobiliojo rinkoje pastaruosius metus vyksta tarp dviejų didžiųjų žaidėjų, o „Omnitel“ tik prisitaiko prie situacijos. Kompanijos prezidentas Danas Strömbergas teigia, kad ir ateityje dėl mažiausios kainos konkuruoti neketina. Kompanijos tikslas – laimėti ne mūšį, bet karą. Tai pasiekti tikimasi kitomis priemonėmis.

D.Strömbergą Lietuvoje nustebino žemas kainų lygis bei menkas mobiliojo interneto naudojimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Strömbergą Lietuvoje nustebino žemas kainų lygis bei menkas mobiliojo interneto naudojimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Jun 20, 2014, 3:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:47 PM

Metus „Omnitel“ vadovaujantis D.Strömbergas interviu portalui Lrytas.lt teigė, kad labiausiai jį nustebino įtempta ir grubi konkurencija mobiliojo ryšio rinkoje. Netikėtas buvo ir pernai lapkritį bei gruodį vykęs „Bitės“ ir „Tele2“ kainų karas.

„Aš manau, kad tai nėra naudinga – nei kompanijoms, nei vartotojams. Kodėl mes visame tame nedalyvavome? Nes norėjome sukoncentruoti dėmesį į tai, ką mokame geriausiai, – sakė „Omnitel“ prezidentas. – Ir ateityje neplanuojame imtis agresyvių veiksmų. Žinoma, privalome išlaikyti panašų kainų lygmenį, kaip konkurentai, negalime gyventi „kitoje planetoje“, nes tai neįmanoma. Bet jei konkurentai kovoja ir pykstasi, tegul – mes nusprendėme, kad tame nedalyvausime.“

Jis pripažino, kad dėl pasyvumo kompanija neteko klientų ir pajamų. Užtat kautynės pakenkė ir konkurentų finansinėms ataskaitoms. Be to, niekas negarantuoja, kad nauji klientai naudosis paslaugomis ilgiau nei pusmetį ar metus.

Kokiomis priemonėmis „Omnitel“ ketina susigrąžinti prarastus vartotojus ir pritraukti naujų? D.Strömbergo receptas – klausytis, klausytis ir dar kartą klausytis klientų.

Išsamų interviu su D.Strömbergu skaitykite savaitgalį portale Lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?