Švenčiame: lietuviško interneto karaliai – naujienų portalai

„Lrytas.lt“ kartu su „Delfi.lt“ ir „15min.lt“ nepaliko šansų likusiems konkurentams lietuviško interneto erdvėje. 15 metų jubiliejų švenčianti auditorijos tyrimų agentūra „Gemius“ paskelbė gegužės mėnesio ataskaitą ir taip pakomentavo „didžiausią mėnesio intrigą“: „ Pirmąkart „gemiusAudience“ tyrimo Lietuvoje istorijoje (nuo 2005 m. vasario), daugiausiai puslapių peržiūrų sulaukusių svetainių trejetuką sudarė išskirtinai naujienų svetainės.“ O „Lrytas.lt“ publikuojamų naujienų paklausa kilo 24,31 proc.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 4, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:41 AM

„Didžiausia mėnesio intriga – itin išaugęs internautų susidomėjimas naujienų portalais. Trys didžiausios naujienų svetainės gegužę pirmavo ne tik pagal realių vartotojų skaičių, bet ir pagal puslapių peržiūras. Šie portalai iš geriausiųjų pagal puslapių peržiūras trejetuko išstūmė socialinį tinklą „draugas.lt“, kuris jame laikėsi nuo 2008 m. kovo. Beveik dvejus metus, nuo 2011 m. liepos, ši svetainė buvo įsitvirtinusi 2-oje vietoje“, – rašome „gemiusAudience“ ataskaitoje.

Tokį rezultatą agentūra gavo gegužės mėnesį ištyrusi 133 lietuviškas svetaines. Be to, paaiškėjo, kad tautiečiai vis aktyviau reiškiasi ir naršo internete – gegužę Lietuvos interneto auditorija paaugo 3.03 proc. Kalbant suprantamai, internetą atrado dar per 54 tūkst. žmonių ir realių jo vartotojų skaičius pasiekė 1791265. Daugiausia „naujokų“ – 45-54 m. amžiaus žmonės.

O štai 7-14 m. vaikučiai gegužę internete lankėsi mažiau – gal tėveliai į lauką pabėgioti išsiuntė? Visais atvejais – jei taip augsime ir toliau, po kelių metų Lietuvos interneto svetaines pradės lankyti, ir šernai, ir dar negimę kūdikiai.

Beje, didelių realaus vartotojų skaičiaus pokyčių 25 populiariausios Lietuvos svetainės nepatyrė – pirmas šešetukas taip ir liko nepakitęs. „Lrytas.lt“, kaip ir priklauso solidžias naujienas rengiančiam ir vien skandalingomis antraštėmis nepiktnaudžiaujančiam portalui, realių vartotojų skaičių padidino 6,2 proc.

Lietuvos interneto TOP 25 įsitvirtino ir „Lrytas.lt“ skaityklė „Facebook“. Nors po fantastiško augimo balandį ji prarado 16,07 proc. lankytojų, vis tiek išlieka populiariausia naujienų portalų skaitykle socialiniame tinkle ir užima 15 vietą tarp Lietuvos geriausių.

Tačiau bendras lankytojų skaičiaus augimas, tai tik viena medalio pusė. Itin svarbu, kad ir puslapiu peržiūrų skaičiumi trys didieji naujienų portalai gegužę nepaliko šansų kitiems. Pavyzdžiui, „lrytas.lt“ driokstelėjo, puslapių peržiūra čia išaugo 24,31 proc., ir originalaus turinio naujienų svetainė užėmė antrąją vietą TOP 25, išstūmusi ten prieš mėnesį besipuikavusį socialinį tinklą „draugas.lt“.

„Draugas.lt“ tuo savo kritimo neužbaigė, buvo įveiktas ir „15min.lt“, tad iškrito iš geriausiųjų trejetuko, kuriame liko tik naujienų svetainės. Kas jį žino – gal pasibaigus gegužinėms egzaminų kančioms paaugliai grįžo į „draugas.lt“ ir jis vėl paaugo, tačiau „Gemius“ progmozės nėra tokios optimistiškos socialiniam tinklui.

Mat birželį jau vyko futbolo čempionatas, kompiuterius įsijungė rimti vyrai ir tikrai nepuolė ieškoti sporto žinių lietuviškame socialiniame tinkle ar drabužių parduotuvėse. Na, bet tai jau birželis, o už gegužė liko pažymėta įspūdinga žurnalistų pergale. Su kuo ir sveikiname konkuruojančius kolegas ir geriausius bei išmintingiausius žmones pasaulyje – mūsų skaitytojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.