„Trolių“ pinklės: „iPhone“ galima įkrauti mikrobangų krosnelėje

Internete paskleistas gandas, esą „iPhone“ įsidiegus naująją operacinės sistemos versiją „iOS 8“, įrenginio bateriją bus galima įkrauti naudojant mikrobangų krosnelę.

„Troliai“ pasirūpino, kad fiktyvus skelbimas išplistų internete, o po kurio laiko pasirodė ir pirmosios „aukos“.<br>„4chan“ ir „Twitter“ nuotraukų koliažas
„Troliai“ pasirūpino, kad fiktyvus skelbimas išplistų internete, o po kurio laiko pasirodė ir pirmosios „aukos“.<br>„4chan“ ir „Twitter“ nuotraukų koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2014, 12:02 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:58 AM

Visų pirma, pasakysime trumpai ir aiškiai: nedėkite jokio elektroninio įrenginio į mikrobangų krosnelę. Nutiks tai, kas nutinka ir maistui: jis iškeps. O jei tas įrenginys dar turi ir bateriją (kaip telefonas), rizikuojate padegti namus.

Gandą apie tai, kad programinės įrangos atnaujinimas „patobulino“ telefoną ir jį įmanoma įkrauti mikrobangų krosnelėje, paskleidė forumo „4chan“ nariai. Jie sukūrė „Apple“ stilių primenantį skelbimą, kuriame nurodoma, esą įsidiegus „iOS 8“ telefono bateriją galima įkrauti belaidžiu būdu – tereikia jį įdėti į mikrobangų krosnelę ir įjungti ją maždaug minutei.

„Naudojant „Wave“ funkciją galima greit įkrauti įrenginio bateriją naudojant bet kokią mikrobangų krosnelę“, – rašoma skelbime.

„Troliai“ pasirūpino, kad jis išplistų internete, o po kurio laiko pasirodė ir pirmosios „aukos“: žmonės fotografavo apsvilusius telefonus ir sugadintas mikrobangų krosneles, dėl to kaltindami skelbimo autorius.

Tiesa, vėliau dalis jų prisipažino, kad tokiu būdu tik siekė pasididinti savo populiarumą. Belieka tikėtis, kad neatsirado tokių, kurie patikėjo skelbimu.

Pernai išleidus „iOS 7“ internete buvo paskleistas gandas, esą atsinaujinus operacinę sistemą telefonai ir planšetės taps atsparūs vandeniui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.