Spalio pabaigoje Vilniuje siautės neišsimiegoję programuotojai

Jie tai vadina kasmetinėmis mobiliųjų aplikacijų dirbtuvėmis. Tačiau realiai spalio 24-26 dienomis Vilniaus Mykolo Riomerio universitete susirinkę daugiau negu 500 programėlių kūrėjų per 48 val. turės susipažinti, pasimokyti ir sukurti veikiančias mobiliąsias programėles. Štai tokia nemigos ir programavimo beprotystė pavadinimu „App Camp 2014“ Lietuvoje bus rengiama jau penktą kartą. Keisčiausia, kad ligi šiol renginys pasiteisino ir netgi davė daug atradimų.

2013 m. „AppCamp“ laimėtojų komanda „PlayGong“. Ar pastebite, kokie jie neišsimiegoję?<br>„AppCamp“ nuotr.
2013 m. „AppCamp“ laimėtojų komanda „PlayGong“. Ar pastebite, kokie jie neišsimiegoję?<br>„AppCamp“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 7:58 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 3:17 PM

„Ankstesniais metais „App Camp“ metu buvo sukurtos tokios aplikacijos, kaip programėlė „meteo.lt“, turinti jau daugiau nei 100 tūkst. vartotojų. Čia gimė ir komandos „Tag of Joy“ papildytos realybės žaidimas „Bear Care“, laimėjęs geriausios metų programėlės apdovanojimą prestižiniame „Mobile World Congress“ renginy Barselonoje. Tikimės, šie metai bus dar sėkmingesni aplikacijų kūrėjams ir sulauksime dar geresnių rezultatų“,– pristato būsimą renginį UAB „App Camp“ vadovas Tomas Martūnas.

Kartu su „Omnitel“ pradėtas rengti „App Camp“ – didžiausios kasmetinės mobiliųjų aplikacijų dirbtuvės Baltijos ir Skandinavijos regione. Tris dienas truksiančio renginio metu dalyviai ne tik turės progą parodyti savo sugebėjimus kuriant mobiliąsias programėles. „App Camp“ dalyviai bendraus ir su pasaulio lygio mentoriais iš įvairių kompanijų, ir su kitais renginyje dalyvausiančiais dizaineriais, programuotojais ar idėjų autoriais. Be to, dar prieš renginį surengtame penkių seminarų cikle „Pre App Camp“, dalyviai mokysis kurti mobiliąsias programėles bei pristatyti jas potencialiems investuotojams.

Praėjusiais metais renginys sulaukė 400 kūrėjų iš 10 pasaulio valstybių, kurie pristatė 67 idėjas, o 45 spėjo per tris dienas paversti veikiančiais mobiliųjų aplikacijų prototipais. Geriausioms komandoms išdalinta prizų už daugiau nei 40 000 litų.

Šiemet, kaip ir visada, „App Camp“ galės dalyvauti visi norintys bei turintys idėjų. O ir tie, kurių galvose nėra užsigulėjusios genialios programėlės idėjos, tačiau pakanka išmanymo, kaip tą programėlę sukurti, galės išmėginti laimę mėgindami įveikti rėmėjų iššūkį.

Pagrindinis „App Camp 2014“ rėmėjas – TEO – pakvies sukurti dvi aplikacijas: išmaniosios televizijos IPTV programėlę bei išmaniosios internetinės talpyklos programėlę.

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kvies kūrėjus dirbtuvių metu sukurti inovatyvią programėlę, galinčia ugdyti gerus įpročius bei padaryti kasdieninį žmonių gyvenimą kokybiškesniu. Šios programėlės viešinimui LRT skirs 300 tūkst. litų…

Žodžiu – registracija vyksta iki spalio 23 dienos, tad jei kas nori pasijusti, kaip veikia neišsimiegojusio programuotojo galva ir patirti tokio darbo įvertinimo laimę – pirmyn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.