Savaitgalį paaukojo mobiliosioms programėlėms

Daugiau nei 50 komandų, 60 profesionalių mentorių, prizai, kurių vertė viršijo 300 tūkst. Lt, 48 valandos darbo ir pristatyti 34 mobiliųjų aplikacijų prototipai. Taip trumpai skaičiais galima būtų įvardinti savaitgalį Mykolo Romerio universitete vykusių mobiliųjų aplikacijų dirbtuvių „App Camp 2014“ rezultatus.

„App Camp 2014“ organizatoriai tikisi, kad dirbtuvių dalyviai ir po renginio toliau aktyviai dirbs prie savo projektų vystymo ir įgyvendinimo.
„App Camp 2014“ organizatoriai tikisi, kad dirbtuvių dalyviai ir po renginio toliau aktyviai dirbs prie savo projektų vystymo ir įgyvendinimo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2014, 1:59 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 12:59 PM

Šiais metais net penkios komandos pasiryžo priimti Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto iššūkius ir padėti Lietuvos paveldą perkelti į mobiliąją erdvę.

Geriausia mobiliąja aplikacija, skirta žvejybos istorijos išsaugojimui, paskelbta „Smart museum“, skirta Mindūnų žvejybos muziejui, įsikūrusiam Molėtų krašte. Ši aplikacija padės interaktyviai keliauti po muziejų, susipažinti su eksponatais, pakvies daugiau apie žvejybos istoriją ir žuvis sužinoti pasitelkiant interaktyvius žaidimus ir mokomąsias viktorinas. Šios programėlės kūrėjams fakultetas skyrė 4500 Lt prizą.

„App Camp 2014“ komisija „Smart museum“ projektą pripažino ir geriausia šių metų mobiliųjų aplikacijų dirbtuvių programėle. Nugalėtojui Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija įteikė 300 tūkst. Lt vertės prizą, skirtą programėlės komunikacijos kampanijai LRT valdomuose žiniasklaidos kanaluose.

Geriausia programėle, skirta skaitmeninio paveldo kūrimui, pripažinta komandos „Fairy tale“ idėja į telefonus perkelti lietuvių liaudies pasakas. Šios programėlės kūrėjams Komunikacijos fakultetas taip pat įteikė 4500 Lt prizą.

IT ir telekomunikacijų bendrovė „Teo LT“ skyrė 7500 litų apdovanojimą komandai „Tie iš teliko“, pasiūliusiai aplikaciją išmaniajai televizijai. Sporto ir sveikatingumo klubai „Impuls“ tūkstančio litų prizą įteikė mobiliosios aplikacijos „Pumpkin“ kūrėjams, parengusiems interaktyvų žaidimą, kuris fiksuoja jos naudotojų fizinį aktyvumą.

Geriausiu žaidimu, skirtu „Windows“ platformai, „Microsoft Lietuva“ pripažino „Pyromind“ – ypatingai įtraukiantį interaktyvios dėlionės žaidimą. Geriausia programėle „Windows“ platformai paskelbta mobilioji aplikacija, skirta žvejybos istorijai išsaugoti. Abiejų programėlių kūrėjams buvo įteikti „Nokia Lumia 1320“ išmanieji telefonai.

Versliausia „App Camp 2014“ komanda paskelbti aplikacijos „3D postcard“ kūrėjai, sukūrę mobiliąją aplikaciją, kuri leis suvenyrus iš įvairių šalių kurti tiesiog mobiliajame telefone. Laimėtojams įteikta metinė žurnalo „BZN start“ prenumerata. „Saulėtekio slėnis“ šiais metais apdovanojo geriausią „App camp 2014“ komandą – ja tapo „400 blows studio“, kuriai suteikta galimybė 3 mėnesius nemokamai įsikurti ir plėtoti savo idėjas verslo inkubatoriaus „InnoDesk“ erdvėje.

Mobiliųjų aplikacijų dirbtuvių dalyviai šiais metais sukūrė ir daugiau įdomių bei praktiškų programėlių, pvz., aplikaciją, padedančią lengvai rasti visus Lietuvoje vykstančius renginius, programėlę norintiems atsikratyti žalingų įpročių, nemažai įvairioms platformoms ir skirtingo amžiaus vartotojams skirtų žaidimų.

Beje, net keli iššūkiai liko neįgyvendinti, tad organizatoriai pasiūlė visiems dalyviams galimybę per dvi savaites pasiūlyti šiems iššūkiams idėjas ir parengti prototipus, bei, sėkmės atveju, laimėti papildomus prizus.

„App Camp 2014“ organizatoriai tikisi, kad dirbtuvių dalyviai ir po renginio toliau aktyviai dirbs prie savo projektų vystymo ir įgyvendinimo, kad ateityje pristatytos idėjos ir prototipai taptų veikiančiomis ir vartotojams prieinamomis mobiliosiomis aplikacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.