Milijonieriai atlikėjai muziką kuria nelegaliomis programomis

Timas Berglingas (Avicii), Martinas Garrixas, Steve'as Aokis – šie atlikėjai garsūs visame pasaulyje, o jų turtas vertinamas dešimtimis milijonų dolerių. Paaiškėjo, kad šiuos turtus susikrauti jiems padėjo nelegali programinė įranga.

Pasirodo, atlikėjui Avicii legalus sintezatoriaus įskiepis „Sylenth1“– per didelė prabanga.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Pasirodo, atlikėjui Avicii legalus sintezatoriaus įskiepis „Sylenth1“– per didelė prabanga.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-24 11:03, atnaujinta 2018-01-12 11:54

Pastaraisiais metais išgarsėjusio švedo Avicii turtas vertinamas 60 mln. dolerių – atrodo, turint tiek pinigų rasti atliekamus 160 dolerių neturėtų būti problema. Ypač jei jų reikia darbo įrankiui.

Pasirodo, šiam atlikėjui legalus sintezatoriaus įskiepis „Sylenth1“ – per didelė prabanga. „Future Music Magazine“ daryto interviu vaizdo įrašas išdavė, kad Avicii naudojamas įskiepis, kuriuo jis kuria muzikos įrašus, yra registruotas „Team VTX 2011“ vardu. Tai yra žinoma programišių grupė, kurianti įvairių programų „nulaužimus“, rašo Torrentfreak.com.

Bet jis nėra vienintelis atlikėjas, pagailėjęs pinigų „Sylenth1“ kūrėjams. Prieš kelis mėnesius tuo pačiu buvo apkaltintas Martinas Garrixas – jis naudojo „Team AIR“ programišių sukurtą „nulaužimo“ raktą.

O gal jums patinka Steve'o Aoki muzika? Jis anksčiau taip pat turėjo nelegalią „Sylenth1“ versiją. Tiesa, šiam faktui iškilus į viešumą, atlikėjas pareiškė, kad už programinę įrangą buvo sumokėjęs, bet jo komanda „užmiršo“ naudoti legalų raktą ir vietoje to įdiegė „piratinę“ versiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.