Kinų planšetinis kompiuteris nušluostė nosį „Apple“ ir „Samsung“

Jei galvojate apie planšetinio kompiuterio įsigijimą, neabejotinai iškilo klausimas, koks modelis šiuo metu yra geriausias? Ko gero, pirmiausia pagalvojote apie „Samsung“ ir „Apple“ planšetes, tačiau net ir šių gamintojų siūlomų modelių yra daugybė. O jei pažvelgus ir į kitų gamintojų pasiūlymus, galva gali apsisukti nespėjus nė mirktelėti. Tad kaip susigaudyti šioje įvairovėje ir išsirinkti geriausią planšetinį kompiuterį?

„Lenovo Yoga“ suteikia planšetinio ir nešiojamojo kompiuterio galimybes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Lenovo Yoga“ suteikia planšetinio ir nešiojamojo kompiuterio galimybes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2015, 4:46 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 11:16 PM

Šį klausimą Mokslo ir technologijų populiarinimo centras uždavė specializuotų kompiuterinės technikos el. parduotuvių atstovams iš 1a.lt, Skytech.lt ir Kompiuteriai.lt. Jų buvo prašoma pateikti 5 geriausius planšetinių kompiuterių modelius gegužės mėnesiui.

Pasiūlytus modelius pardavėjai išrikiavo tam tikru eiliškumu: aukščiausią poziciją gavo modelis, kurį pirkėjui siūlytų pirmuoju bandymu, o penktoje vietoje tokia planšetė, kuri būtų siūloma tuo atveju, jei nė vienas iš keturių pirmųjų siūlymų pirkėjo netenkintų.

Kai apklausos duomenys buvo sugrupuoti pagal modelių šeimas, paaiškėjo įdomūs rezultatai.

Kinai aplenkė „Samsung“ ir „Apple“

Viešojoje erdvėje įprasta matyti daug straipsnių ir komentarų apie kompanijų „Samsung“ ir „Apple“ tarpusavio kovas planšetinių kompiuterių rinkoje, tad turbūt šių kompanijų „flagmanų“ šeimos ir būtų tie gaminiai, kuriuos pirmiausia siūlytų pardavėjai?

Nieko panašaus – suskaičiavus visus taškus, absoliutus planšetinių kompiuterių šeimos nugalėtojas pagal rekomendacijas – „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“. Būtent kažkurį iš šios šeimos planšetinių kompiuterių jums pirmiausia ir siūlytų pardavėjai.

Visų į sąrašą įtrauktų modelių kainos vidurkis siekė 353 eurus.

Reitingo nugalėtojai

1. „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“

Šių planšetinių kompiuterių šeima yra išties unikali ir universali, o įvertinus, kad visa tai galima gauti už konkurencingą kainą, nelieka priežasčių stebėtis, kodėl būtent šis įrenginys laimėjo geriausio gegužės mėnesio planšetinio kompiuterio vardą.

Ar šiuos planšetinius kompiuterius vertina tik pardavėjai, ar ir pirkėjai? Situacija nevienareikšmiška: pasak Skytech.lt atstovų, tai iš tiesų yra perkamiausia planšečių šeima šioje parduotuvėje, tačiau Kompiuteriai.lt bei 1a.lt parduotuvių klientai dažniausiai renkasi „Samsung“ produkciją ir tik po to žvalgosi į kitus gamintojus.

Panašu, kad „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“ dar teks pasistengti, siekiant įveikti rinkos lyderius – daug ką lemia pirkėjų įpročiai ir kompanijos autoritetas. O šiose srityse didžiulį įdirbį turi tiek „Samsung“, tiek „Apple“.

2. „Samsung Galaxy Tab 4 10.1“

Geriausių planšečių trejetukas be „Samsung“ flagmano būtų tikras šios kompanijos fiasko. Tačiau bent kol kas „Samsung“ gali būti rami – į pirmąjį trejetuką „Samsung Galaxy Tab 4 10.1“ šeima pateko užtikrintai. Tiesa, nuo trečiosios pozicijos ją skyrė tik keli balai.

Besidomintys planšetiniais kompiuteriais gali nustebti – kodėl antroje vietoje atsidūrė pernykščių metų flagmano „Galaxy Tab 4 10.1“ šeima, nors šiais metais intensyviai reklamuojama naujoji jo pamaina, „Galaxy Tab S“?

Turbūt, daugiausiai įtakos turi kaina – senesnės laidos flagmanai visada pigesni už naujausius, o žiūrint pragmatiškai, techninės charakteristikos vis dar puikiai tenkina kasdienines reikmes. Pasak Kompiuteriai.lt atstovų, tokia padėtis nėra ilgalaikė – nors „Galaxy Tab 4 10.1“ šeimos planšetai vis dar populiariausi ir todėl dažniau siūlomi, juos sparčiai vejasi „Samsung Galaxy Tab S“ atstovai su 10 colių įstrižainės ekranu.

3. „Apple iPad Air“

Kaip ir „Samsung“ atveju, nepatekti į geriausių planšetinių kompiuterių trejetuką kompanijai „Apple“ būtų smūgis žemiau juostos. Žinoma, trečia vieta šiam prekės ženklui nėra itin džiuginanti.

Skirtingai nuo artimiausio konkurento „Samsung“, į trejetuką iškart pateko naujausios flagmano šeimos „iPad Air 2“ atstovas.

Kodėl bene dažniausiai viešojoje erdvėje linksniuojamas gamintojas ir jo įrenginys – ne pačioje reitingo viršūnėje? Prekybos tinklas Skytech.lt turi labai paprastą atsakymą: kaina ir universalumas. Išties, tai brangiausia planšetė visame sąraše. Be to, minėtas „Lenovo“ įrenginys yra gerokai universalesnis – be jokių papildomų įdėklų ar aksesuarų jį galima naudoti tiek kaip planšetinį, tiek kaip nešiojamąjį kompiuterį.

„Apple“ kol kas laikosi politikos, kad kiekvienas daiktas turi atlikti savo funkciją ir hibridinių gaminių siūlyti nesiruošia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.