Jie mirė dėl nuotraukos – tragiškiausios pasaulio asmenukės

Nufotografuoti save, kad pasigirtum, jog buvai ten, su tais ir taip, jog visi mirs iš pavydo, kai kam jau svarbiau, negu nemirti pačiam. Medicinos studentė iš Lenkijos ant tilto Ispanijoje, rumunė paauglė – ant traukinio stogo ir nuotaka, po kurios mergvakario būsimam vyrui liko tik asmenukė. Asmenukės žudikės renka savo kraupų derlių, o norinčiųjų tapti aukomis nė kiek nemažėja.

Aštuoniolikmetė rumunė Anna Ursu labai mėgo asmenukes. Kaip darė tą, kuri ją nužudė, matote kairėje viršuje.<br>„Facebook“ nuotr.
Aštuoniolikmetė rumunė Anna Ursu labai mėgo asmenukes. Kaip darė tą, kuri ją nužudė, matote kairėje viršuje.<br>„Facebook“ nuotr.
Colette Moreno (kairėje) labai laiminga lėkė į savo mergvakarį. Ši asmenukė padaryta likus kelioms sekundėms iki jos mirties.<br>„Facebook“ nuotr.
Colette Moreno (kairėje) labai laiminga lėkė į savo mergvakarį. Ši asmenukė padaryta likus kelioms sekundėms iki jos mirties.<br>„Facebook“ nuotr.
O, kad būtų daugiau taip demonstruotis mėgstančių ISIS kovotojų...<br>„Facebook“ nuotr.
O, kad būtų daugiau taip demonstruotis mėgstančių ISIS kovotojų...<br>„Facebook“ nuotr.
Darant šias asmenutes niekas nežuvo, tačiau „Selfie Olympicks games 2014“ dalyviai aiškiai parodė, kokių nesąmonių prisigalvoja žmonės dėl nuotraukėlės.<br>„Facebook“ nuotr.
Darant šias asmenutes niekas nežuvo, tačiau „Selfie Olympicks games 2014“ dalyviai aiškiai parodė, kokių nesąmonių prisigalvoja žmonės dėl nuotraukėlės.<br>„Facebook“ nuotr.
Gerai, kad lakūnams nekilo noras tą patį pakartoti skrydžio metu.<br>„Facebook“ nuotr.
Gerai, kad lakūnams nekilo noras tą patį pakartoti skrydžio metu.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Arnoldas Lukošius

Jun 21, 2015, 6:15 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 1:04 AM

1-oji pamoka. Aukšta įtampa – mirtina

Aštuoniolikmetė rumunė Anna Ursu dievino asmenukes. Dailios merginos paskyroje jų buvo ne mažiau negu turi Monika Šalčiūtė. Tik paskutinės ten taip ir nebebuvo kam įdėti.

2015 m. gegužės mėnesį vaikštinėdama su drauge po Iasi mieto (Rumunija) traukinių stotį, ji panoro pasidaryti išskirtinę asmenukę „feisbukui“. Užlipusi mergina atsigulė ant elektrinio traukinio stogo ir žaismingai pakėlė į viršų koją…

Elektros išlydis buvo toks stiprus, kad lipusi iš paskos septyniolikmetė draugė tiesiog nuskriejo nuo stogo, o Anna Ursu apgaubė liepsnos. Šalia pasitaikęs praeivis rizikuodamas gyvybe šoko jai padėti, užgesino drabužius ir iškvietė greitąją. Deja, nudegusi 50 proc. kūno  mergina mirė ligoninėje.

Kas atsitiko? Juk Anna nebuvo tokia kvaila ir aukštos įtampos laidų nė nepalietė? Tiesiog jos koja pernelyg priartėjo prie perkaitusius itin aukštos įtampos laidus supusio elektromagnetinio lauko. 27 tūkst. voltų iškrova kirto kaip žaibas.

2-oji pamoka. Turi kamera, turėk ir smegenis

Gal Islamo valstybės (ISIS) kovotojai ir tiki, kad griaudami istorijos paminklus ir kapodami galvas kitaip besimeldžiantiems jie elgiasi labai protingai, ir mylintis dievas Alachas kažkokiu būdu sugebės rasti paaiškinimą, kodėl jie turėtų atsidurti rojuje, tačiau protingi ten tikrai ne visi.

Šio savo religijos nuostatas nevaizduoti žmogaus veido paniekinusio kovotojo pavardės niekas neskelbia. Užtat jo nuopelnus JAV karinių oro pajėgų generolas Hawkas Carlisle'as net labai vertina.

Barzdotas gražuolis savo socialinėje paskyroje įdėjo asmenukę prie kažkokio kelio ženklo ir pasigyrė, kokios didžiulės čia įsikūrusios vadavietės galimybės.

„Mūsų žvalgybos vaikinai, dirbantys Hurlburte (karinių oro pajėgų bazė Floridoje, JAV), naršė socialiniuose tinkluose ir pamatė tą kvailį, stovintį prie vadavietės ir besigiriantį, kokios čia sutelktos ISIS galimybės. Vaikinai padirbėjo, ir po 22 val. trys valdomos JDAM raketos sulygino tą bazę su žeme. Viena žinutė socialiniame tinkle virto subombarduotu taikiniu – neįtikėtina, ar ne?“ – vėliau pasakojo generolas.

Sunku pasakyti, ar pats kvailokas kovotojas dar gyvas, tačiau galime užtikrinti, kad asmenukių daugiau iš jo tikėtis nereikėtų… Liūdniau, kad ne mažiau tokių kvailysčių daro ir visų kitų armijų kareiviai.

3-ioji pamoka. Aukšti tiltai ne tik sujungia

Mergina iš Sankt Peterburgo (Rusija) taip ir nesulaukė aštuoniolikos. Kaip ir daugybę jaunuolių, ją pražudė aistra. Aistra fotografuotis.

Ksenia Ignatjeva fotoaparatą nusipirko už vasarą uždirbtus pinigus 2013 m. ir tapo aistringa fotografijos entuziaste. Labiausiai ji mėgo fotografuoti save. Likus mėnesiui iki aštuonioliktojo gimtadienio norėdama pasidaryti įspūdingą asmenukę ji užkopė ant geležinkelio tilto konstrukcijų Krasnogvardejsko rajone.

Policija į anonimo,  pranešusio, kad ant tilto žaidžia vaikai, skambutį sureagavo per lėtai. Praradusi pusiausvyrą mergina nukrito, krisdama dar mėgino griebtis už elektros laidų ir gavo 1500 voltų smūgį.

Vėliau pareigūnai sakė, kad nukritusi ant žemės ji dar buvo gyva, tačiau labai neilgai. Šalia kūno policija rado susigūžusią, šoko paralyžiuotą Ksenios draugę, kartu atėjusią septyniolikmetę Oksaną Žankovą.

Panašus likimas 2014 m. ištiko ir 23 m. studentę iš Lenkijos Sylwia Rajchel. Būsima medicinos seselė keliavo po Pietų Ispaniją ir, aišku, negalėjo praleisti progos pasidaryti asmenukės ant kultinio Puente de Triana tilto.

Kodėl tam reikėjo stotis ant tilto atbrailos, dabar jau ji nebepasakys. Praradusi pusiausvyra mergina nukrito iš 15 metrų aukščio ir trenkėsi į betonines tilto atramas. Vietoje ją pavyko atgaivinti, tačiau nuvežta į ligoninę mergina mirė. Taip baigėsi jos viso gyvenimo svajonių atostogos.

4-oji pamoka. Arba vairuoji, arba pozuoji

Repo muzikos atlikėjas iš Puerto Riko Ramonas Gonzalesas populiarumo stoka nesiskundė. Kelios Jadiel pasivadinusio atlikėjo dainos buvo tapusios hitais, tačiau repas šį sykį niekuo dėtas.

Tai atsitiko, kai Ramonas lankė savo gimines Ročesteryje (Niujorkas, JAV). Vyrukas išlėkė pasivažinėti motociklu, važiuodamas nutarė pasidaryti įspūdingesnę asmenukę. Asmenukę pasidarė.

„Nesuvaldė savo transporto priemonės ir išvažiavęs į priešpriešinio eismo juostę rėžėsi į priešinga kryptimi važiavusį automobilį“, – skelbė policijos ataskaita apie paskutines reperio gyvenimo akimirkas. Jadiel mirė „Strong Memorial“ ligoninėje 2014 m. gegužės 10 d.

Bet būna ir liūdnesnių, ir kvailesnių nelaimingų atsitikimų, po kurių artimiesiems lieka tik paskutinė asmenukė.

Lygiai prieš metus, 2014 m. birželį, Colette Moreno (26 m.) su drauge lėkė į savo mergvakarį. Vairavo draugė, o keleivio vietoje sėdėjusi Colette pasidarė labai smagią asmenukę. Jos liūdinčiam jaunikiui Jesse Arcobasso ir penkerių metų sūnui liko bent tai – dabar jie žino, kad likus kelioms akimirkoms iki mirties nuotaka buvo laiminga.

Po susidūrimo su priešais važiavusiu automobiliu likusi gyva vairuotoja vėliau pasakojo, kad nelaimė atsitiko, kai ji pamėgino aplenkti klaikiai dūminusį sunkvežimį, nuo kurio dūmų C.Moreno prasidėjo astmos priepuolis.

5-oji pamoka. Gera nuotrauka uolos nesuminkštins

Jamesas Nicholsas (23 m.) iš Jungtinės Karalystės su Cheynne Holloway (21 m.), kuri grojo bosine gitara Pietų Afrikos grupėje „Burning Blue“, susipažino internetu. Ilgai bendravę per atstumą, galiausiai pasiryžo susitikti.

Vyrukas atvyko į Pietų Afrikos Respubliką, pora smagiai bendravo, kol nutarė aplankyti antrą aukščiausią Johanesburgo miesto tašką – Nortklifo kalvą. Jos viršūnėje abu ir sustojo, kad nusifotografuotų asmenukei.

J.Nicholsas, portretų fotografas, statė trikojį, o Cheyone užėmė vietą, kur pozuos. Liudininkai pasakojo, kad mergina užsiropštė ant didžiulio akmens ir, vaikinui nė nespėjus paruošti fotoaparato, tas akmuo staiga nudardėjo į 15 metrų gylio tarpeklį.

Jamesas pametęs galvą nulėkė iš paskos ir dar mėgino merginai daryti dirbtinį kvėpavimą bei širdies masažą, tačiau po 20 minučių atvykę medikai konstatavo jos mirtį.

2014-ųjų rugpjūti lenkų pora nusprūdo nuo uolos Portugalijos Kabo da Rokos kyšulyje. Atostogavę su vaikais Portugalijoje gyvenantys sutuoktiniai norėjo atsistoti arčiau krašto, kad pasidarytų įspūdingą „šeiminukę“. Nespėjo.

Tėvelių žūtį matę 5 ir 6 metukų vaikai patyrė šoką, ir gelbėtojai juos perdavė Lenkijos diplomatų bei psichologų globai.

Tai, aišku, toli gražu ne visos asmenukių aukos, tačiau, tikimės, ir to pakaks, kad, šią vasarą užsimanę įspūdingesnio kadro, prisimintumėte, jog geriau dar daug kitų vasarų, negu vienintelė nuotrauka. Nors ir labai įspūdinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.