Mes – internetinių vagių karta

Mes esame internetinių vagių karta, sako klasterio kovai prieš piratavimą „Clear digital world“ vadovas Romanas Matulis. Pasak jo, piratavimas mūsų šalyje yra problema, o vartotojai yra tapę nesąžiningo verslo įkaitais.

Žmonėms buvo suformuota tokia nuomonė, kad internetas ir jo turinys yra nemokamas, dėl to šalyje taip ir klesti internetinis piratavimas.<br>123rf nuotr.
Žmonėms buvo suformuota tokia nuomonė, kad internetas ir jo turinys yra nemokamas, dėl to šalyje taip ir klesti internetinis piratavimas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žinių radijas

Aug 8, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 1:27 PM

„Kažkas turi verslo modelius ir įgalina tas paslaugas, kaip žmonės turėtų ir galėtų dalintis filmais. Iš tiesų nieko nėra nemokamo – serveriai, infrastruktūra ir visi kiti dalykai kainuoja. Reikėtų tiesiog garsiai pasakyti, kad tai yra kažkieno verslas, ir tas verslas naudojasi tuo turiniu, kad uždirbtų pinigus, o vartotojai yra to įkaitai“, – kalbėjo R.Matulis.

Pasak jo, žmonėms buvo suformuota tokia nuomonė, kad internetas ir jo turinys yra nemokamas, dėl to šalyje taip ir klesti internetinis piratavimas:

„Internetas iš tiesų yra labai laisvas ir buvo parduotas mūsų visuomenei per tokius reklaminius šūkius kaip „įsigyk mano interneto paslaugą“ ir atsisiųsi filmą akimirksniu“, – kalbėjo R.Matulis.

Psichoterapeutas prof. Eugenijus Laurinaitis nurodė, kad piratavimas yra pasaulinis fenomenas ir lietuviai nėra niekuo išskirtiniai – nei daugiau, nei mažiau piratauja.

„Tai labai aiškiai įrodo moksliniai tyrimai, jie yra ir Lietuvoje atlikti, ir daugelyje pasaulio šalių. Piratavimas mažesnis diktatoriškose valstybėse ir ten, kur valstybė nusprendžia investuoti į kiekvieno savo piliečio elektroninės veiklos sekimą. Tai šitoks sekimas ir baudžiamasis ar administracinis persekiojimas stabdo piratavimą“, – nurodė R.Matulis.

Parengė Ieva Kazlauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.