„Omnitel“ vadovas prieš atsisveikinimą užkūrė raketą

„Omnitel“ bendrosios pajamos auga ketvirtą ketvirtį iš eilės ir trečiąjį šių metų ketvirtį siekė 34,2 mln. eurų, o pelno marža sudarė 26,7 proc. Tai – geriausi finansiniai rezultatai, kokius įmonė parodė vadovaujant Danui Strombergui.

D.Strombergas patvirtino, kad įmonei vadovauja paskutinį ketvirtį.<br>T.Bauro nuotr.
D.Strombergas patvirtino, kad įmonei vadovauja paskutinį ketvirtį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Oct 20, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:53 PM

„Manau, pagrindinė viso to priežastis – kokybė atsiperka. Kalbu ne tik apie tinklo kokybę: tai ir rūpinimasis klientais, paslaugos, – komentavo D.Strombergas. – Mes didžiuojamės tuo, ką pasiekėme ir paklojome pagrindą ateičiai, kuomet sujungsime pajėgas su „Teo“. Taip pat tikiu, kad augimo kreivė rodo, jog turime sukūrę gerą strategijos, paslaugų ir kokybės kombinaciją.“

Mobiliojo ryšio kompanijos bendrosios pajamos, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 8,6 proc. Padidėjo ir pajamos iš paslaugų, tiesa, kiek kukliau: nuo 23,3 mln. eurų praėjusių metų trečiąjį ketvirtį iki 24,7 mln. eurų šįmet.

EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją) šių metų trečiąjį ketvirtį siekė 9,1 mln. eurų ir buvo 20,9 proc. didesnis nei tuo pačiu metu pernai; EBITDA marža siekė 26,7 proc.

D.Strombergas teigė, kad geresniems finansiniams rezultatams nemažai įtakos turi augantis reguliariai mokančių klientų skaičius, kuris dabar siekia 966 tūkst. Įmonės vadovas pastebėjo, kad tokią tendenciją lemia išankstinio mokėjimo paslaugų klientų perėjimas į reguliaraus mokėjimo planus. „Mums tai naudinga, nes išankstinio mokėjimo paslaugų rinkoje nesame lyderiai“, – sakė jis.

„Omnitel“ vadovas patvirtino, kad įmonei vadovauja paskutinį ketvirtį. Nuo kitų metų sausio jo pareigas perims įmonę įsigijusios „Teo“ generalinis direktorius Kęstutis Šliužas, o D.Strombergas ketina išvykti iš Lietuvos. Tolimesnių savo planų kol kas jis neatskleidė, esą dabar svarbiausia – sėkmingai užbaigti metus ir perduoti verslą į naujas tos pačios šeimos rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.