„Bitė“ bruka pagalį į „Teo“ ir „Omnitel“ ratus

Naujas posūkis „Omnitel“ įsigijimo istorijoje – mobiliojo ryšio bendrovė „Bitė Lietuva“ mano, kad stambiam sandoriui rinkoje turi būti gautas Konkurencijos tarybos leidimas, todėl kreipėsi į teismą.

„Bitė“ dėl konkurentų sandorio kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą.<br>T.Bauro nuotr.
„Bitė“ dėl konkurentų sandorio kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-08 08:02, atnaujinta 2017-09-30 18:15

„Bitė“ gruodžio 3 dieną kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, kad būtų panaikintas Konkurencijos tarybos nutarimas, kuriame ši pasakė, jog „Omnitel“ ir „Teo“ sujungimui tarybos leidimo nereikia, rašo „Verslo žinios“.

„Manome, kad šiuo metu vyksta faktiškas bendrovių „Teo“ ir „Omnitel“ susijungimas, nepaisant dar 2003 metais tarybos priimtame nutarime nustatytų įpareigojimų. Vienas įpareigojimų sako, kad „Omnitel“ negali būti sujungiama su „Teo“ apie tai iš anksto nepranešus Konkurencijos tarybai ir tokiam koncentracijos veiksmui negavus Konkurencijos tarybos leidimo“, – sakė „Bitės Lietuvos“ korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovė Žana Jakevičienė.

Lapkričio viduryje konkurencijos sargai paskelbė, kad nei bendrovę „Omnitel“ įsigyti, nei ją sujungti su „Teo“ tarybos leidimo nereikia. Pasak tarybos, šiam sandoriui leidimo prašyti nereikėjo, nes pats sandoris nelaikomas koncentracija, nes dar iki jo abi bendroves kontroliavo ta pati savininkė – Švedijos „TeliaSonera“.

Apie tai, kad įsigis 100 proc. „Omnitel“ akcijų, kompanija „Teo“ paskelbė spalio pradžioje. Tąkart jos vadovai aiškino, kad apie sandorį Konkurencijos tarybai buvo pranešta, tačiau jų leidimo ar pritarimo esą laukti nereikia. 

Po susijungimo nuo kitų metų sausio 1 dienos kompanijai vadovaus dabartinis „Teo“ generalinis direktorius Kęstutis Šliužas, o ligšiolinis „Omnitel“ vadovas Danas Strombergas pareigas paliks. Apie suformuotą naują vadovų komandą galite skaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.